ASUS TUF VG249Q1R anlık görüntü problemi

coskunsever

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. ASUS TUF Gaming VG249Q1R monitör almıştım ve dün elime ulaştı. Videoda gördüğünüz üzere arada ekranda böyle milisaniyelik bir şey gelip kayboluyor. Ama Bandicam gibi bir uygulamayla ekran kaydı alırken bunu yapmıyor. Oyun oynarken de bir sıkıntı yok. Sadece internette gezerken falan yapıyor tam anlamadım. Bundan önce aldığım aynı model 3 monitörde de aynı sorunu yaşadım. Sorunun monitörden kaynaklandığını düşünmüyorum. Sizce sorun neden kaynaklanıyor olabilir? Virüs olabilir mi?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba. ASUS TUF Gaming VG249Q1R monitör almıştım ve dün elime ulaştı. Videoda gördüğünüz üzere arada ekranda böyle milisaniyelik bir şey gelip kayboluyor. Ama Bandicam gibi bir uygulamayla ekran kaydı alırken bunu yapmıyor. Oyun oynarken de bir sıkıntı yok. Sadece internette gezerken falan yapıyor tam anlamadım. Bundan önce aldığım aynı model 3 monitörde de aynı sorunu yaşadım. Sorunun monitörden kaynaklandığını düşünmüyorum. Sizce sorun neden kaynaklanıyor olabilir? Virüs olabilir mi?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kablon bozuk olabilir mi?

Kutunun içinden çıkan DP kablosunu kullanıyorum hocam. Dediğim gibi daha önceki 2 modelde de aynı sorunu yaşadım. HDMI ile mi denesem bir de?

Evet, HDMI ile dene. Ayrıca bu sorunu yapan birçok etken olabilir.
1) Ekran kartının giriş yeri bozulmuş olabilir.
2) Bilgisayarında virüs olabilir.
3) Kablo bozuk olabilir.
Umarım 1. madde değildir.

Hocam HDMI ile de aynı sorunu yaşadım. Şöyle bir fikrim var. Bu sorun daha önce de vardı fakat monitörüm 60 Hz olduğu için fark etmiyordum. Acaba 144 Hz geçince mi fark etmeye başladım?

Yok hocam onla alakası olduğunu sanmıyorum.
Denediğiniz 3 monitörle de aynı sıkıntıyı veriyorsa ekran kartının girişi bozuk olabilir.
Monitörünüzü başka kasalarda deneyin bu işinize yarayacaktır.
Bu şekilde sorunu bulabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı