Rehber Asus TUF VG27AQL5A alınır mı?

Makaleler
8
Daha fazla  
Bulanıklık için yapacak bir şey yok videonun çözünürlüğünü yükseltmek için giriş falan yapmamı istediği için uğraşmak istemedim. Zaten anlaşılacak kadar net.

Renk gamutu

%94 DCI-P3 coverage ve %135srgb volume renk gamutuna sahip. Renk gamutu oldukça tatmin edici.
Desktop Screenshot 2025.09.16 - 20.15.14.57.png

Kontrast oranı ve parlaklık

1500:1 kontrast oranı ve 460nit parlaklık çıkmış. Her ikisinde de çok iyi sonuçlar. İPS ortalamasının üstünde diyebiliriz.
Desktop Screenshot 2025.09.16 - 20.15.21.20.png

Oyun performansı

Çince anlamıyorum ama anladığım kadarıyla level 3 te %11 overshoot olduğunu level 4 te %18 olduğunu söylemiş. level 3 en ideali gibi gözüküyor. Siz yine de level 2 ve level 3 karşılaştırmasını ghosting testine bakarak yapın. Tepki süresi de gayet iyi gözüküyor, rahatsız olacağınız bir sorun göremedim. Ghosting testi yapılmamış.
Desktop Screenshot 2025.09.16 - 20.18.26.07.png

Renk doğruluğu falan şans işi bu yüzden pek dikkat etmeye gerek yok. Yine de ufaktan bir baktım videoda sayısal değerleri bulanıklıktan okuyamasam da resimden gördüğüm kadarıyla anormal bir durum yok.

Desktop Screenshot 2025.09.16 - 20.26.04.30.png

Teknik özellikler

1440p
210hz (200+10hz overclock)
DP üzerinden 2k 10 bit 210hz verebiliyor
Hoparlör: Var
Flicker free destekliyor (titreşime hassas olanlar için)
Yükseklik ayarı ve pivot desteği var
Düşük mavi ışık modu var
Adaptive sync ve FreeSync Premium destekliyor
DisplayPort 1.4x 1 (HBR2)
HDMI(v2.0):x2
USB Hub :1x USB 3.2 Gen 1 Type-C
Kulaklık Jakı:Var

Sonuç

9.929 TL fiyatı var. Bu fiyat bandında R27QE sık sık öneriyorduk ama Asus, Lenovo yerine oldukça mantıklı bir seçenek. Çünkü daha yüksek yenileme hızı (165 vs 210hz) R27QE'nin 180hz modu 30 dakika olduğu için kimsenin iki de bir OSD menüsüyle uğraşacağını düşünmüyorum. Yani 165hz olarak kabul edersek daha yüksek yenileme hızı sayesinde hareket bulanıklığı da azalacak. Buna ek olarak biraz daha iyi renk gamutu %90 vs %94 DCI-P3 ve hoparlör (her ne kadar kötü olsa da hiç yoktan iyidir) ekstralar kazanıyorsunuz. Geriye düştüğünüz alan yok. 1500 TL fiyat farkı verilebilir.

Son düzenleme:
Hangi panel kullandığı bilgisi de olsaydı daha güzel olabilirdi. İncelemelerde çok iyi sonuçlar elde edilmiş.
Çok ufaktan baktım ama detaylı araştırmadım. Çünkü diğer VG27AQM5A gibi modellerin de incelemesini paylaşacağım için (VG27AQML5A gibi yeni modeller de var) yetişmek zor oluyor. Muhtemelen BOE panel vardır bu model de. İleri de denk gelirsem eklemeye çalışırım.

Çok ufaktan baktım ama detaylı araştırmadım. Çünkü diğer VG27AQM5A gibi modellerin de incelemesini paylaşacağım için (VG27AQML5A gibi yeni modeller de var) yetişmek zor oluyor. Muhtemelen BOE panel vardır bu model de. İleri de denk gelirsem eklemeye çalışırım.
Hocam nasıl bu model hakkında daha fazla veriye ulaşabildin mi, bu fiyata alınacak en iyi model olabilir mi?

Hocam nasıl bu model hakkında daha fazla veriye ulaşabildin mi, bu fiyata alınacak en iyi model olabilir mi?

Bu ikisinden de daha iyi ve aynı fiyata neredeyse, Lenovo legion r27qe ve msi mag 275qf den daha iyi

Yeni bir ASUS TUF VG27AQL5A incelemesi ekliyorum:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı