ASUS TUF VG27wq sıfır ekranda nokta şeklinde leke

vKai

Kilopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Uçak Teknisyeni
41ea47d1-8f07-49a8-8cdb-574669c2a4cd.jpg

0d2a674e-749a-443e-be18-1d86be42209f.jpg

Öncelikle merhaba, ben ASUS TUF VG27wq monitörünü aldım bu sabah Vatan'dan aldım. Bu arada alırken ölü piksel testi yaptık beraber sorun gözükmüyordu Eve geldim Display Port'a taktım ekranda leke gördüm ölü piksel olacağını sanmıyorum ya aşırı küçük pixeller ya da başka bir şey fotoğraflarda gördüğünüz gibi yani dikkatli bakmak gerekiyor fark etmek için Vatan'ı aradım iade değişim yapmıyorlarmış birlikte kontrol ettimiz için ASUS'a yollayacağız diyorlar 2 hafta bekletecekler minimum başka Vatan'a götürüp 14 gün koşulsuz iade hakkından iade edebilirim ya da ASUS'a yollarım ya da ellemem bu olayı yaşayan var mı ne yapayım hasta bir adamım neşeliyken bir anda moralim bozuldu ölü piksel mi oluyor bu bilen var mı? Ya da ne yapmalıyım 2 hafta beklemek istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle hayırlı olsun.Bu ölü piksel olayı maalesef çok oluyor.Bende yaklaşık bir haftadır bu monitörü araştırıyorum.Eğer ki çok kafanıza takılıyor ise hiç ölü pikselden bahsetmeden gidip 14 gün iade olayından verin geriye gitsin hiç uğraşmaya gerek yok.Mesela Gigabyte iade için en az 4 ölü piksel şartı koymuş beni çok şaşırtmıştı , 5000 tl vereceğim bir monitöre ve 3 tane ölü piksel olacak ve almayacaklar ?Benim merak ettiğim genel olarak monitör nasıl tavsiye eder misiniz ? Birde g-sync aktif edebiliyor musunuz ?

Öncelikle hayırlı olsun. Bu ölü piksel olayı maalesef çok oluyor. Bende yaklaşık bir haftadır bu monitörü araştırıyorum. Eğer ki çok kafanıza takılıyor ise hiç ölü pikselden bahsetmeden gidip 14 gün iade olayından verin geriye gitsin hiç uğraşmaya gerek yok. Mesela Gigabyte iade için en az 4 ölü piksel şartı koymuş beni çok şaşırtmıştı, 5000 TL vereceğim bir monitöre ve 3 tane ölü piksel olacak ve almayacaklar? Benim merak ettiğim genel olarak monitör nasıl tavsiye eder misiniz? Bir de G-Sync aktif edebiliyor musunuz?

2 3 saattir kullanıyorum 21'den 27'ye geçtim bayağı büyük kaldı G-Sync'yi aktif ettim monitörün üstünden ben cok anlamadım o olayı yırtılma olayını ben göremiyorum o yüzden bir şey diyemiyorum monitör güzel bir de bu 14 gün olayı direk sorgusuz sualsiz direk alıyorlar değil mi? Bir baktımda sadece internet üzerindeki alışverişlerde iade varmış sanırım.

2 3 saattir kullanıyorum 21'den 27'ye geçtim bayağı büyük kaldı G-Sync'yi aktif ettim monitörün üstünden ben cok anlamadım o olayı yırtılma olayını ben göremiyorum o yüzden bir şey diyemiyorum monitör güzel bir de bu 14 gün olayı direk sorgusuz sualsiz direk alıyorlar değil mi? Bir baktımda sadece internet üzerindeki alışverişlerde iade varmış sanırım.

Bildiğim kadarıyla internet veya mağaza farketmeksizin geri verebiliyorsun 14 süre içerisinde memnun kalmadığını söylemen yeterli böyle bir hakkın var.İtopya'da şuan 3000 tl indirimde sırf bu iade süreci yüzünden almaya cesaret edemiyorum ne telefonlara ne maillere geri dönüş yapmıyorlar.Gidip mağazadan 300 tl fazla verip deneyip almak daha mantıklı geliyor en azından karşımda bir muhattap olur.Bu arada ekran kartınız hangi model ?

Bildiğim kadarıyla internet veya mağaza fark etmeksizin geri verebiliyorsun 14 süre içerisinde memnun kalmadığını söylemen yeterli böyle bir hakkın var. İtopya'da şu an 3000 TL indirimde sırf bu iade süreci yüzünden almaya cesaret edemiyorum ne telefonlara ne maillere geri dönüş yapmıyorlar. Gidip mağazadan 300 TL fazla verip deneyip almak daha mantıklı geliyor en azından karşımda bir muhatap olur. Bu arada ekran kartınız hangi model?

1050 Ti ekran kartım PC toplayacağım ilk monitör alayım dedim biraz baktımda internet üzerinden alışverişlerde yazıyor bu arada bunun ölü piksel olduğuna emin miyiz ya hiçbir şekilde gözükmüyor dibine girince bir 2dk bakınca görebiliyorum kör değilim aşırı detaycıyım.
Yani o lekeyi görmeyen birini beyaz ekrana bakacak şekilde monitöre oturtsam 10dkdan aşağı göremez dikkatli bakmıyorsa.

1050 Ti ekran kartım PC toplayacağım ilk monitör alayım dedim biraz baktımda internet üzerinden alışverişlerde yazıyor bu arada bunun ölü piksel olduğuna emin miyiz ya hiçbir şekilde gözükmüyor dibine girince bir 2dk bakınca görebiliyorum kör değilim aşırı detaycıyım.
Yani o lekeyi görmeyen birini beyaz ekrana bakacak şekilde monitöre oturtsam 10dkdan aşağı göremez dikkatli bakmıyorsa.

Ölü piksel olabilir ama bahsettiğiniz kadar rahatsız edici değilse sorun çıkarmayacaktır yine sizin kararınız.Yarın bende alacağım karşılaştığım problemleri buraya yazarım

Ölü piksel olabilir ama bahsettiğiniz kadar rahatsız edici değilse sorun çıkarmayacaktır yine sizin kararınız. Yarın bende alacağım karşılaştığım problemleri buraya yazarım.

Araştırdım internet üzerinden al elden alımda 14 gün olayı olmuyormuş biraz bu arada ölü piksel değil bu eminim ya.

Araştırdım internet üzerinden al elden alımda 14 gün olayı olmuyormuş biraz bu arada ölü piksel değil bu eminim ya.

monitörü aldım 2 kere ölü piksel çıktı hemen orda değiştirdik 3. sorunsuzdu.Montiörün kendi ayarlarını yapamıyorum renk kontrast GameVisual kısmı açık değil siz nasıl yaptınız yardımcı olabilir misiniz.Ayrıca yarış modun da gözüküyor düzeltemiyorum.

Yuvarlak tuş varya ona basarak ana menüyü acıyorsun altındaki tuş geri tuşu onun altındakı hızlı menü onun altındaki açma kapama gamevisual bende acıkdı bende yarış modunda kullanıyorum o joystick ile ayarlıyorsun her şeyi.
Kontrol ederken gördüğün ölü pikseller net miydi benimkiler aşırı küçük zor gözüküyor hala ölü piksel olduğuna inanmıyorum ama bakalım.
Yarın götüreceğim paketlerken ekrana noktaları işaretledim maşallah 2 taneydi 4 tane olmuş 1 hafta daha dursa ekran sim siyah olacaktı herhalde.

Son düzenleme:
Yuvarlak tuş varya ona basarak ana menüyü acıyorsun altındaki tuş geri tuşu onun altındakı hızlı menü onun altındaki açma kapama gamevisual bende acıkdı bende yarış modunda kullanıyorum o joystick ile ayarlıyorsun her şeyi.
Kontrol ederken gördüğün ölü pikseller net miydi benimkiler aşırı küçük zor gözüküyor hala ölü piksel olduğuna inanmıyorum ama bakalım.
Yarın götüreceğim paketlerken ekrana noktaları işaretledim maşallah 2 taneydi 4 tane olmuş 1 hafta daha dursa ekran sim siyah olacaktı herhalde.

Problemi çözdüm.İlk getirdiğinde çok net belli oluyordu hemen yenisini getirdi ama yine çok net belli olan ölü piksel vardı.3.de yoktu aldım.Aldıktan sonra mağaza müdürü personele laf söyledi.Firma bile en az 3 ölü piksel olmadan değiştirmiyor sen neden değiştiriyorsun diye azarladı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı