Asus TUF Z370 Plus Gaming yüksek CPU voltajı problemi

BlahMadal

Decapat
Asus TUF Z370 Plus Gaming, i7 8700K'yı 4.7 GHz için 1.4V'ta çalıştırıyor, yabancı forumlarda adamlar 4.9 GHz için 1.24 idare eder diyor. 7700K'yı 5GHz'e 1.22v ile çıkartıyor, ama ben 8700K'yı 4.7'ye 1.2 v ile çıkarmaya çalıştığımda Asus otomatik olarak 1.4v veriyor. Bu normal gelmiyor bana, sizin görüşleriniz nelerdir arkadaşlar?

Son düzenleyen: Moderatör:
Voltaj ayarı manuel olmalı, manuel ayar açıkken voltaj değerini girdiğinizde, adaptif seçenekleri kapalıysa belirttiğiniz voltaj değerini geçmez.
Ayrıca voltaj değerinin 1.4V olduğunu nerede görüyorsunuz? Görsel ekleyin.

Şanslıysanız 5 GHz'de bile o kadar yüksek voltaja ihtiyacı olmayacak işlemcinin. Örnek için imzama göz atabilirsiniz. Voltajı manuel olarak ayarlayın. CPU cache çarpanını düşürüp çekirdek frekansını arttırırsanız daha yüksek değerler elde edebilirsiniz.

Önünde iki seçenek var ya voltaja elle müdahale edip sıcaklığı düşüreceksin ya da daha yüksek çekirdek hızında çalıştırıp yüksek voltajın hakkını vereceksin. Anakart kendiliğinden o kadar yüksek voltaj veriyorsa çekirdek hızını 5 GHz yapsan sistem yine kararlı çalışabilir.

Şanslıysanız 5 GHz'de bile o kadar yüksek voltaja ihtiyacı olmayacak işlemcinin. Örnek için imzama göz atabilirsiniz. Voltajı manuel olarak ayarlayın. CPU cache çarpanını düşürüp çekirdek frekansını arttırırsanız daha yüksek değerler elde edebilirsiniz.

cache frekansını 4.2Ghz e çıkarıyordum ondan olabilir mi ki

cache frekansını 4.2Ghz e çıkarıyordum ondan olabilir mi ki

O değer voltajın artmasında çok küçük bir rol oynar. Onun yerine elle 1.3V girin ve 5 GHz ayarlayın. Tabi sağlam bir hava soğutma veya sıvı soğutmanız yoksa test esnasında 90 derecelere ulaşabilir işlemciniz. Bunu yaparken cache değerini 40 girin. 5 GHz'de stabil olana kadar voltajla oynayın. Daha sonra 1'er 1'er arttırırsınız cache çarpanını. Stabilite sağlama amaçlı cache çarpanını yükseltirken de çok az voltaj verebilirsiniz stabil değilse.

O değer voltajın artmasında çok küçük bir rol oynar. Onun yerine elle 1.3V girin ve 5 GHz ayarlayın. Tabi sağlam bir hava soğutma veya sıvı soğutmanız yoksa test esnasında 90 derecelere ulaşabilir işlemciniz. Bunu yaparken cache değerini 40 girin. 5 GHz'de stabil olana kadar voltajla oynayın. Daha sonra 1'er 1'er arttırırsınız cache çarpanını. Stabilite sağlama amaçlı cache çarpanını yükseltirken de çok az voltaj verebilirsiniz stabil değilse.

4.7 de bile 1.45V veriyor zorla daha dusuk birsey verince hemen 1.45 e cikariyor. 5Ghz için 1.3V u kabul edeceğini sanmıyorum zaten denedim 4.4Ghz ten yukarı çikartmiyor 1.3 volt ile

4.7 de bile 1.45V veriyor zorla daha dusuk birsey verince hemen 1.45 e cikariyor. 5Ghz için 1.3V u kabul edeceğini sanmıyorum zaten denedim 4.4Ghz ten yukarı çikartmiyor 1.3 volt ile

Çok garip. 4.7 için en fazla 1.200-1.240 falan olmalıydı. BIOS'u sıfırlayıp tekrar voltajı 1.3'e çekmeyi dener misiniz?

Benim anladığım bu yüksek voltaj ayarını her olabildiğince her 8. nesil işlemcisiyle calisabilsin diye koymuslar. Yabancı forumlarda aynı sorunla karşılaşılan birkaç yazı:

bir de bu abimiz 2700x ile 1.52V u görmüş Auto da kendisi Asus a baya sövüyor:
Çok garip. 4.7 için en fazla 1.200-1.240 falan olmalıydı. BIOS'u sıfırlayıp tekrar voltajı 1.3'e çekmeyi dener misiniz?
Auto ayarlarda 4.2Ghz için 1.22 veriyor :):
voltajı 1.3 e çekip 4.7Ghz e ayarladığımda ise Bios "Reset" atıyor. Bilgisayar açılınca yine 1.45 i görüyor yani...
İmzanızda MSI Z370 A-PRO kullandığınız yazıyor onu alacaktım ama TUF serisi daha hoş gelmişti o zamanlar. Ekran kartımı kesinlikle MSI dan alacağım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı