ASUS twink2 ile GPU kullanımı nasıl arttırlır?

Sinan Engin v1

Decipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Nedenini bilmediğim halde oyunlar GPU kullanımım bayağı az bu yüzden artırmak istiyorum. Araştırdığım kadarıyla ASUS anakartlar için twink2 uygulaması kullanılıyormuş OC yapmadan sadece oyunlarda nasıl GPU kullanımını artırabilirim.

Hayır stok OC ile de işim yok sadece bu darboğazı çözmek istiyorum CMD satırında nihai performansı açmıştım ama kullanmadım ondan olabilir mi?(şu anda dengelide)
Deneyebilirsiniz.

Hocam elinizdeki kart çok güçlü o yüzden eğer kafaya takılmayacak değerde ise dokunmayın ama ben yapacağım derseniz NVIDIA DSR açabilirsiniz sanal çözünürlük sayesinde GPU kullanımı artıyor.

Mesajınızın üstü çok kapalı. Oynadığınız oyun ne? Hangi çözünürlük ve kalite ayarında oynuyorsunuz? Çoğu optimizasyonu düzgün olmayan başta Ubisoft'un bazı oyunları olmak üzere bunun gibi birkaç yapım genelde işlemciyi ekran kartına nazaran daha fazla kullanmayı sever. Eğer ki yüzüne bakıldık kalite ve optimizasyonu oturmuş oyunlarda sorun yaşamıyorsanız belirttiğim şekildeki gibi bir ihtimal söz konusu olabilir, bu noktada mümkünse SS vb gibi durumu somutlar nitelikte yardımcı unsurlar göndermeye çalışın. 5600X, 1080p söz konusu olacak olsa bile 1080 Ti'ı havada karada kaldırır, darboğazın d'sinin de pek mümkün olmayacağı bir ikili.

Hocam elinizdeki kart çok güçlü o yüzden eğer kafaya takılmayacak değerde ise dokunmayın ama ben yapacağım derseniz NVIDIA DSR açabilirsiniz sanal çözünürlük sayesinde GPU kullanımı artıyor.

GPU kullanımı artıyor ama kötüyken daha kötü duruma düşmek istemiyorum ben yanlış anlatıyorum herhalde benim CPU kullanımım fazla GPU kullanımım az normalde bunun tam tersi olması gerekir ama değil bu sorunu çözmek istiyorum hem PC çok ısınıyor hem de FPS düşmesi yiyorum.

Her şeyi yazdım ama baştan yazayım ben formattan sonra nedense CS'de CPU kullanımım 70-80 bandı GPU 30-50 bandı bu yüzden FPS düşmesi yiyorum ve sistemim çok ısınıyor ama işlemciyi sonradan değiştirdim(4-5ay oluyor) 3yıldır böyle bir sorun yaşamadım her türlü bakımını falan yaptım hatta bu olay olduğunda virüs olduğunu düşündüm fakat Kaspersky indirdim ve sorun yoktu.

Oynadığınız oyun nedir bende de 1080 ekran kartı var hocam mesela Valorant gibi optimizasyonu sıkıntılı oyunlarda işlemci %100 olur ekran kartı %40 civarı geziyor.

Sisteminiz kaç derece civarı hocam.

Oynadığınız oyun nedir bende de 1080 ekran kartı var hocam mesela Valorant gibi optimizasyonu sıkıntılı oyunlarda işlemci %100 olur ekran kartı %40 civarı geziyor.

Sisteminiz kaç derece civarı hocam.
50-65 civarı oynadıkça artıyor ama Valorant değil CS:GO oynuyorum hiç böyle sorun da yaşamazdım ama.

Fps_max 0 denediniz mi? Başlatma seçeneklerini sıfırlayın. Ve başlatma seçeneklerine +fps_max 0 yazın ve deneyin hocam.
Yaptım yaptım zaten fark etmeden önce hep yapardım ama sadece csde değil lolde de oluyor
Önceden hep Visual stüdyo 2019 indirir Gaming'i seçer bir şeyler yüklersi ama bu sefer yüklemedim ondan sorun olur mu C++2017 kullanıyorum bir de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…