ASUS VA24EHE iç içe görüntü

Hllcyln

Zeptopat
Katılım
22 Mayıs 2021
Mesajlar
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, monitörümle ilgili bir sorun için yardım almak üzere bu konuyu açıyorum. Uygulama açarken, Alt Tab yaparken, videoyu tam ekran yaparken, yeni sekmeye geçerken, kısacası hızlı renk değişimi ya da görüntü değişimi durumlarında rastgele bir zamanda ve sıklıkta görüntü ile ilgili sorun yaşamaktayım. Eski görüntü ile yeni görüntü iç içe giriyor, bazen ekrandaki beyaz yerler pembeleşiyor, rastgele şeritler oluşuyor ve ekran titremeye başlıyor. Bu durumda yeni görüntüyü net göremiyorum, örneğin CTRL+alt+Del tulşarına bastığımda görev yöneticisi açılıyor ama arkada kalıyor, dolayısıyla bilgisayarı kasadaki güç tuşundan kapatabiliyorum.

Monitörü kapatıp açtığımda HDMI kablosu ile kasaya bağlı değilken dahi en son takılan görüntü ekranda kalıyor. Başlığı monitör olarak yazdım çünkü monitörü kapatıp açtığımda sorun devam ediyor. Xbox'a bağladığımda bile aynı görüntü kalıyor, yine rastgele bir zamanda bu durum geçiyor, titreme devam ediyor. Sonra o da geçiyor ve bir süre sonra döngü tekrar başlıyor. Bu olayın sıklığı ve ne zaman olduğu ise tamamen rastgele oluyor.

Monitörü servise gönderdim ancak uzun kullanım testi yapıp sorun bulamadıklarını, dolayısı ile işlem yapmadıklarını, ekran kartımda sorun olabileceğini belirten bir belge ile geri göndermişler. Geldiğinde birkaç gün sorunsuz kullandım ama sorun tekrar başladı.

Ekleme: Monitör servisteyken yaklaşık 2 hafta televizyonu monitör olarak kullandım ve böyle bir sorun yaşamadım.

Monitör: ASUS VA24EHE
Ekran Kartı: BIOSTAR AMD RX550 4 GB
AMD Radeon Yazılım Sürümü: 21.5.2 (Önceki versiyonlarında da sorun yaşadım)

Youtube video bağlantısı

IMG_7761.JPG


IMG_7433.PNG


IMG_7425.JPG


IMG_7766.JPG


IMG_7421.JPG
 
Son düzenleme:
Cevabınız için teşekkür ederim. Monitörden şüphelenme sebebim, bu durum olduktan sonra monitörü fişten çekip hdmi ile xbox'a bağlayıp açtığımda bile aynı görüntünün kalması, bir de monitör servisteyken bilgisayarı televizyona bağlayıp kullanırken sorun yaşamamış olmam.
@Recep Baltaş, @Ali Güngör rica etsem sizin düşüncelerinizi de öğrenebilir miyim?
 
Son düzenleme:
Kablo değişimi yaptınız farklı yerlerde denediniz sonuç aynı. Şunu belirteyim daha önce aynı sorunu kablo ile çözdüm. Elinizdeki kullandığınız kablolar dışında yeni bir kablo ile tekrar deneyin sonuç aynı ise buraya attığınız görüntüler ile tekrar servise göndermeniz de fayda olur.
 
Screen Burn yaşıyorsunuz sanırım. Diğer adları ghost image ve frozen pixel.
Ekranda kalan görüntüler uzun süre bir görüntü kaldıktan sonra mı oluyor? Eğer oluyorsa servis de bu videoyu uygulayıp geçmiştir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu video geçici çözüm.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı