Daha fazla
Kardeşim son yazdıklarından sonra sitedeki monitör inceleme videolarını izleyip biraz daha araştırdım. Elimdeki monitörle alakalı Tearing ve Ghosting testlerine baktım. Benim monitör yerlerde geziyor. Televizyondan da tamamen vazgeçtim. Araştırmalarımda fiyatından dolayı 4K monitör ile 144 Hz monitör arasında takıldım. 27 4K monitör ile 24 144 Hz monitör fiyatları hemen hemen aynı. Fakat video incelemelerini izledikten sonra oyun için 144Hz nin daha iyi olduğunu düşünüyorum. 144 Hz konusunu kapattım. Asus VG248QE de çözünürlük Asus Rog monitöre oranla daha düşük ancak aralarında fiyat farkı çok. İleriye dönük olarak oyunlarda performans alma açısından çözünürlükte sıkıntı yaşar mıyım? Yüksek çözünürlükte monitör almadığıma pişman olur muyum? Asus VG 248QE yeterli mi? Yardımlarını bekliyorum teşekkürler.
Asus VG248QE gayet yeterli bir monitör. Fakat bütçeniz el veriyorsa ve sizin için oyunların grafik kalitesi, G-Sync ve 1080p üstü çözünürlük önemli bir kriterse PG278Q alın. Türkiye'de bayağı pahalı bir ürün. ABD'den getirtme şansın vs. varsa 2000 TL altına geliyor diye biliyorum.
Sadece Türkiye'den alma şansım var derseniz Eksen PC'de en ucuzu Teknofiyat'a göre:
ASUS PG278Q 27'' 2560x1440 1ms Siyah 3D LED Monitör - Ürün Kategorileri
Eksen Bilgisayar da gayet iyi bir site. Birkaç defa alışveriş yaptım ve hiçbir sorun yaşamadım.