ASUS VG248qg alınır mı?

İlk monitörüm bende kronik sorunlu denk gelmişti bazı oyunların bekleme menülerinde bazı oyunların komple içinde ışık patlaması titremesi yapıyordu. Ben ekran kartından yapıyor sanıyordum ekran kartı değiştim olmayınca monitörü yolladım iade aldılar. Tabii şans bir şey diyemem kağıt üzerinde iyi monitör.
Amazon üzerinden ve satıcı amazon.com.tr olan ürünleri al istediğin zaman koşulsuz şartsız iade edebilirsin kafan rahat olur.
 
Hocam film izlerken bir sıkıntı oluyor mu?
Daha önce eski bir monitör kullanıyordum ve günümün çoğu FPS oyunu ile geçtiğinden dolayı TN panel tercih ettim. Eski monitörümden sonra bu kullanmış olduğum TN panelin renkleri tabi ki daha iyi geldi. Gözüm IPS panele alışmış olsaydı belki rahatsız olabilirdim fakat daha önce IPS panel kullanmadığım için beni rahatsız eden bir şey yok ve memnunum. Ben düşük gecikmeye önem veriyorum. IPS panellerden bildiğim kadarıyla 2 ürün harici hiçbirisi gerçek 1 ms değildir. Gerçek 1 ms ve IPS panel için Fast IPS monitörlerden almak gerekiyor fakat onlar da pahalı oluyor. O yüzden tercihimi TN panelden yana kullandım. Film konusuna gelecek olursak dediğim gibi daha önce kötü bir monitör kullandığım için ve daha önce IPS panel kullanmadığım için beni rahatsız eden bir şey yok. Film izlerken monitörden sinema moduna alıyorum renkler daha canlı oluyor. Bazen Valorant turnuvalarını salondaki 4K led TV'den izliyorum ve renk konusunda monitörümdeki renkten bir fark göremiyorum. Belki bunun sebebi ekran kartından doygunluğu arttırmış olduğum için olabilir. Bütçen varsa Fast IPS al ama o kadar bütçen yoksa tercih edeceğin panel kişisel bir şey. Ben bu monitörü almadan önce ViewSonic XG2405 alacaktım. Bu monitör IPS ve gerçek 1 ms veriyor diye biliyorum, yanlışım olabilir. Fakat almaya karar verdiğimde ürün 1400 TL'yken 2 gün sonra 3 bin TL'ye çıkmıştı. Ben de 1700 TL'ye Asus VG248QG monitörünü almak zorunda kaldım. Şu an baktım da bu 2 monitörün fiyatı aynı olmuş. Oyunları try hard oynamıyorsan önermiş olduğum ViewSonic modelini almanı öneririm. Yok ben düşük gecikme istiyorum, bütün gün try hard oyun oynuyorum ve 165 hz olsun dersen Asus modeli tercih edebilirsin.

Hocam peki MSI Optix G242 23.8 nasıldır?
Gerçek 1 ms ve IPS 2 ürün var dediğim ikinci ürün de sanırım buydu. Bu monitör o zaman bütçeme de uyuyordu fakat üçgen ayak sevmediğim için almamıştım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı