ASUS VG249Q ölü piksel çıktı

Cessezzl

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar monitörüm şimdi geldi. Büyük bir hevesle açtım lakin bir tane ölü piksel çıktı. Monitörün sağ ve sol üst köşelerinde hafif gölgelenme de var. Ayrıca sol üst köşesinde yamukluk var ve kargoda hiçbir sorun yoktu. İncehesap cuma indirimlerinde almıştım. İade mi etmeliyim yoksa değişim mi talep etmeliyim. İade veya değişimde açıklamaya ne yazmalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim cidden çok moralim bozuldu.

Dosya Ekleri

• IMG_20210706_170849.jpg
    IMG_20210706_170849.jpg
    56,2 KB · Görüntüleme: 115
  • IMG_20210706_170843.jpg
    IMG_20210706_170843.jpg
    72,1 KB · Görüntüleme: 120
  • IMG_20210706_170819.jpg
    IMG_20210706_170819.jpg
    163,3 KB · Görüntüleme: 108
Bu model bende de var. Genel olarak bu panelde gölgelenme sorunu var. Bazı markalar bunu yazılımla vs. çözüyor olsa da bu modelde böyle bir yazılım yok. Ayrıca o ufak yamukluklardan çok çok daha az benim sadece sağ tarafta var. Bu modeli kimseye tavsiye etmiyorum. Bence para iadesi isteyin. Gidin biraz daha para verin sağlam ürün alın derim.

Bu model bende de var. Genel olarak bu panelde gölgelenme sorunu var. Bazı markalar bunu yazılımla vs. çözüyor olsa da bu modelde böyle bir yazılım yok. Ayrıca o ufak yamukluklardan çok çok daha az benim sadece sağ tarafta var. Bu modeli kimseye tavsiye etmiyorum. Bence para iadesi isteyin. Gidin biraz daha para verin sağlam ürün alın derim.
ips panel ile alakalı bir durum mu bu gölgelenme durumu yoksa bu modelde mi sıkıntı var?

Geçmiş olsun hocam. Yukarıdaki yazarlarımız sağ olsunlar durumu anlatmışlar, ben de bir ekleme yapmak istiyorum. Bu modelde bu tip sorunlar çok yaygın. Çünkü bu modelle beraber bazı modeller ilk nesil 144Hz tazeleme hızına ve 1ms tepki süresine sahip IPS panelli monitörlerden. Bu problem dışında tepki süresinin 1ms'den daha yavaş olması veya siyahların belirgin olmaması veya gölgelenme gibi problemler de maalesef mevcut. Okuduğum birçok yerde bu durumlardan bahsedilmişti. İade problemi yaşayacağınızı sanmıyorum çünkü sorun kullanıcı kaynaklı değil.

O zaman iade talebi oluşturup hemen yollamak en iyi seçenek gibi duruyor. Peki bunun yerine önerebileceğiniz bir monitör var mıdır?

Şuan kullandığım monitör bu ve gözle görülür bir sıkıntısı yok, memnunum açıkçası. Sizin şanssızlığınıza denk gelmiş, malum teknoloji şans işi biraz. Ölü piksel değişim süreçleri uğraştırabilir biraz o yüzden direkt iade etmenizi öneririm.

Şimdi farkettim monitör deli gibi ısınmış ayrıca. Bu normal mi? Bir de şimdi iade ediyorum sizce ne yazayım iade açıklamasına.

Isınması bir nebze normal ve ayrıca bu gölgelenme sorunu ıps panellerin çoğunda var fakat bu aşılamaz bir şey değil diye biliyorum. Ben asus'un bu modeline ısınamadım bir türlü. Yazılım noktasında da eksikliği var. Adaptivesync açtığınız zaman ekran kırpması olayı da yaşanıyor ayrıyetten. Her model de yaşanmasa da sizde de olmayacak diye bir kaide yok. Ben başka ekranım yok diye iade etmedim ama kesinlikle dediğim gibi kimseye tavsiye etmiyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı