ASUS VG24vq monitör nasıldır?

Bütçe
1800

Enes Erçin

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhabalar ASUS TUF VG24vq isimli monitör siparişini verdim, lakin daha sonra bazı kötü yorumlar okudum. Ölü piksel, ısınma, ışık sızması, ghosting gibi.
Ürünü kullanan arkadaşlardan ürün ile ilgili bilgi vermelerini istiyorum şayet kesinlikle sorun yaratır deniyorsa iptal edeceğim. 1800TL bütçeye 1ms 144Hz+ 24' monitör önerilerinizi açığım. Ayrıca VA panel ile IPS arasında aşırı fark olur mu arkadaşımda MSI marka 27' HDR destekli 1080p monitör var lakin ekran kalitesi bana yetersiz geldi ekran boyutundan diye düşündüm. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim herkese iyi forumlar.

Monitörü 9-10 aydır kullanıyorum ışık sızması yok, ölü piksel tamamen şans işi hangi monitörü alırsan al çıkma ihtimali var yani. Ghosting için VA panellerin çoğunda olduğu söyleniyor ama ben oyun oynarken falan ghostingi fark edemiyorum sorun bende mi bilmiyorum. Bahsettiğin MSI modelinde ise 27' 1080P olmasından dolayı görüntü kötü gözükmüş olabilir sana. 27' için önerilen genelde 2K monitördür 1080P olacaksa 27'te çok yakından bakmamak lazım dediğin gibi görüntü kötü duruyor pikseller belli oluyor.

1 yıldır kullanıyordum, açılışta çizgi çıkmaya başladığı için iade ettim. Şu an AOC 24G2U kullanıyorum. Renkleri buna göre bir tık daha kötü ve ayarsız. Ghosting konusundaysa AOC'ta neredeyse hiç yokken ASUS'ta bazen rahatsız edebilecek kadar vardı. IPS tavsiye ederim.

Monitörü 9-10 aydır kullanıyorum ışık sızması yok, ölü piksel tamamen şans işi hangi monitörü alırsan al çıkma ihtimali var yani. Ghosting için VA panellerin çoğunda olduğu söyleniyor ama ben oyun oynarken falan ghostingi fark edemiyorum sorun bende mi bilmiyorum. Bahsettiğin MSI modelinde ise 27' 1080p olmasından dolayı görüntü kötü gözükmüş olabilir sana. 27' için önerilen genelde 2K monitördür 1080p olacaksa 27'te çok yakından bakmamak lazım dediğin gibi görüntü kötü duruyor pikseller belli oluyor.

Hocam öncelikle teşekkür ederim yorumun için peki ekran kalitesi nasıl işin açığı ASUS VS197'de isimli 18.5 TN panel bir monitörde geçeceğim önceliğim film müzik arada bir oyun görüntü kalitesinden memnun musun?

Kuzenimde hem 24 hem 27 inc olanı vardı. İki cihazıda ghosting ve ekranda ince bir çizgi çıkma sorunundan iade etti. İnce çizgi büyük sorun fakat ghosting kişiden kişiye değişir mesela beni rahatsız eder ben kullanmak istemem ama belki seni çok rahatsız etmez.

Şu an kullandığı monitör AOC 24G2U baya memnun olduğunu söylüyor. Tabi biri VA panel diğeri IPS.

Hocam öncelikle teşekkür ederim yorumun için peki ekran kalitesi nasıl işin açığı ASUS VS197'de isimli 18.5 TN panel bir monitörde geçeceğim önceliğim film müzik arada bir oyun görüntü kalitesinden memnun musun?
Hocam öyle bir monitörden geçince memnun kalırsın ben daha önceden laptop kullandığım için buna geçince baya tatmin oldum görüntü açısından, daha iyisini kullanmadığımdan kaynaklı da olabilir ama ben gayet memnunum.

1 yıldır kullanıyordum, açılışta çizgi çıkmaya başladığı için iade ettim. Şu an AOC 24G2U kullanıyorum. Renkleri buna göre bir tık daha kötü ve ayarsız. Ghosting konusundaysa AOC'ta neredeyse hiç yokken ASUS'ta bazen rahatsız edebilecek kadar vardı. IPS tavsiye ederim.

İşin açığı ürünün standı 1ms olması 144Hz olması ve 24' olması beni cezbetti bütçem 1800TL bu fiyata IPS bulmam zor galiba.
Ürünü Hepsiburada sitesinden vizyon bilgisayar isimli saticidan aldım acaba ürün gelince test amaçlı açsam bir sorun durumunda göndersem sorun olur mu bilgisi olan büyük ve küçüklerin yardımcı olabilirler mi?

Hocam yakın zamanda hazır sistem ve monitör aldım. Monitör
IPS 144 Hz 1 Ms monitör. Pivot özelliği var ve herhangi bir ölü piksel, ışık sızması vs rastlamadım. Bu fiyat aralığında en iyisi bana göre. 1 ay önce ben de senin gibi bu fiyat aralığında monitör bakıyordum ve bu monitörü direk sipariş verdim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı