Asus VG258QR Color Banding ve Bulanıklık

Vatan bilgisayar mağazalarında monitör deneyerek alın.
Katılıyorum.
AOC G2460 PF modelinden bu modele yeni geçtim fakat özellikle siyah yazılar silik silik gibi duruyor, "Sharpness" ayarını 50 den 60'a çektiğimde yazılar netleşiyor fakat bu seferde özellikle beyaz arka planda inanılmaz parlıyor. Filmlerde karanlık sahnelerde, siyah ve renkli sahneler arasında geçiş yaparken görüntü piksel piksel oluyor color bleeding var. G2460PF kullanırken color bleeding hiç yok denecek kadar azdı. Monitörde her türlü renk profilini ve ayarı denedim. Fakat bir türlü çözüm bulamadım. Sosyale baktığımda aynı sorunlardan muzdarip olup konu açan birçok kullanıcı gördüm. Herhangi bir çözümünü bilen ya da aynı sorunlardan muzdarip olan var mıdır ?
Monitörü iade mi ettiniz ? Aynı sorunu bende yaşıyorum.
Vg258qr'yi almayı düşünüyorum youtube'da izlediğim videolarda incelemelerde tam fiyat performans monitörü olduğu söyleniyordu. Fakat burda vg258qr ile ilgili şikayetleri görünce diğer modellerden olan vg248qg'ye de baktım. Kafamı çok karıştırdı. Ölü piksel gibi fabrika çıkışı bir hata olabilir mi? Bütün bu modellerde olamaz yani? İncelemelerde monitör güzel gözüküyordu.
Hocam ne aldınız ?

Son düzenleme:
AOC G2460 PF modelinden bu modele yeni geçtim fakat özellikle siyah yazılar silik silik gibi duruyor, "Sharpness" ayarını 50 den 60'a çektiğimde yazılar netleşiyor fakat bu seferde özellikle beyaz arka planda inanılmaz parlıyor. Filmlerde karanlık sahnelerde, siyah ve renkli sahneler arasında geçiş yaparken görüntü piksel piksel oluyor color bleeding var. G2460PF kullanırken color bleeding hiç yok denecek kadar azdı. Monitörde her türlü renk profilini ve ayarı denedim. Fakat bir türlü çözüm bulamadım. Sosyale baktığımda aynı sorunlardan muzdarip olup konu açan birçok kullanıcı gördüm. Herhangi bir çözümünü bilen ya da aynı sorunlardan muzdarip olan var mıdır ?
hocam merhaba sorunu çözebildinizmi
lütfen yardımıcı olurmsunuz son paramla bu mönitoru aldım

aldım ellimde aynı problemelr var

garantiye gitsem yardımcı olrularmı ?
Ya bu sorun QR de genel bi sorun hemen iade edip QG modelini alın ben öyle yapıcam.Çünkü gördğüm kadarıyla QG serisinde herhangi bir problem yok.İade ederken de sakın monitör arızalı demeyin.Öyle derseniz servise gider ve iade raporu için beklersiniz.Halbuki monitörde herhangi bir arıza yok.

Bu sorunlar herkeste olmuyor, eğer monitör daha gelmediyse gönlünü ferah tut muhtemelen yaşamazsın.
Yanlış bilgi vermeyin lütfen, kullanılan panel modeli kronik olarak sorunlu. Paneldeki tonlama farklılıkları, color bleeding ve en önemlisi "interlace pattern artifacts" olarak tabir edilen sorundan muzdarip. Aynı panele sahip AOC'nin G2590PX modelinde de aynı sorunlar mevcut. İncelemek isteyenler ve İngilizcesi yeterli olanlar için linki bırakayım.

Yanlış bilgi vermeyin lütfen, kullanılan panel modeli kronik olarak sorunlu. Paneldeki tonlama farklılıkları, color bleeding ve en önemlisi "interlace pattern artifacts" olarak tabir edilen sorundan muzdarip. Aynı panele sahip AOC'nin G2590PX modelinde de aynı sorunlar mevcut. İncelemek isteyenler ve İngilizcesi yeterli olanlar için linki bırakayım.
Çok teşekkür ederim düzeltme için. Çoğu incelemede bahsedilmeyince yanlış düşünmüşüm.

Bilgi için teşekkürler

Türkçe kaynaklarda ve incelemelerde "adı üstünde inceleme ama uzaktan yakından alakası yok biz ona sponsor marka ürününü yalama diyelim genel olarak" teknik detaylar ve sorunlar adına neredeyse bunların hiçbirini bulamazsınız zaten hocam, bu monitörden tutun diğer birçok bilgisayar donanıma kadar aynı malesef. O yüzden sürekli yabancı ve bilinen kaynakları takip etmek lazım :) Ayrıca Asus'un çoğu yeni nesil monitöründe kullandığı berbat mat ekran kaplaması bu monitörde de mevcut, Vividpixel filan çare etmiyor :) Asus VG259QM satın aldım ve bu monitörde de aynı matte coating var yazı filan okuyamıyorsun 2 dakika sonra gözlerin bulanıyor, TN panel XG240R monitörümle yan yana koyuyorum TN panel olmasına rağmen 2 kat daha keskin yazı ve görüntüler bulanıklık adına hiçbirşey yok sadece bu yüzden bile Asus'tan soğudum ve kimseye önermiyorum.

Türkçe kaynaklarda ve incelemelerde "adı üstünde inceleme ama uzaktan yakından alakası yok biz ona sponsor marka ürününü yalama diyelim genel olarak" teknik detaylar ve sorunlar adına neredeyse bunların hiçbirini bulamazsınız zaten hocam, bu monitörden tutun diğer birçok bilgisayar donanıma kadar aynı maalesef. O yüzden sürekli yabancı ve bilinen kaynakları takip etmek lazım :) ayrıca ASUS'un çoğu yeni nesil monitöründe kullandığı berbat mat ekran kaplaması bu monitörde de mevcut, vividpixel falan çare etmiyor :) ASUS VG259QM satın aldım ve bu monitörde de aynı matte coating var yazı falan okuyamıyorsun 2 dakika sonra gözlerin bulanıyor, TN panel XG240R monitörümle yan yana koyuyorum TN panel olmasına rağmen 2 kat daha keskin yazı ve görüntüler bulanıklık adına hiçbir şey yok sadece bu yüzden bile ASUS'tan soğudum ve kimseye önermiyorum.

ASUS VG258QR ve ViewSonic XG240R ikisi arasında oyunda performansı nasıl değerlendirirsiniz ?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı