ASUS VG259QM ELMB-Sync vs OverDrive

Emir Bozdoğan

Decapat
ASUS VG259QM cihazımın ELMB Sync özelliği var. Monitörüm IPS. Ama bu özellik açık olduğunda OverDrive kullanmama izin vermiyor. 2 özellikte çok faydalı fakat hangisi CS:GO'da daha çok işime yarar bilmiyorum. OverDrive ve ELMB-Sync ne işe yarar biliyorum. Fakat birini seçmem gerekiyor. Çünkü OverDrive kullanmam için ELMB kapatmam gerekiyor. Sadece oyun odaklıyım. Hangi özellik daha çok işime yarar. Lütfen sadece tahmin ettiklerinizi veya öyle olduğunu sandığınızdan şüphe ettiğiniz bir şeyi doğru olarak yorum yapmayın. Bu benim için çok önemli. Şimdiden teşekkür ediyorum :) iyi akşamlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
ELMB = Extra Low Motion Blur. Yani hareketli cisimler daha az bulanık olur.

Overdrive da tepkime süresini azaltır, eğer düzgün çalışıyor ise, yani bazı monitörlerdeki gibi "fazladan ghosting" yan etkisi yok ise ghosting'i azaltır o da.

Biraz da göz zevki gibi bence. Monitörlerde genelde overdrive düzgün çaılşmayıp fazladan ghosting'e sebep olabiliyor, sizinki nasıldır bilemem. Öyle ise ELMB kullanabilirsiniz.

Öyle değilse de OverDrive'ı strong vs. her ne ise adı, yükseltebilirsiniz. Çok kesin konuşamadım ama az-çok ne olduklarını anlatmaya çalıştım, karar vermenizi kolaylaştıracaktır.

ASUS VG259QM cihazımın ELMB Sync özelliği var. Monitörüm IPS. Ama bu özellik açık olduğunda OverDrive kullanmama izin vermiyor. 2 özellikte çok faydalı fakat hangisi CS:GO'da daha çok işime yarar bilmiyorum. OverDrive ve ELMB-Sync ne işe yarar biliyorum. Fakat birini seçmem gerekiyor. Çünkü OverDrive kullanmam için ELMB kapatmam gerekiyor. Sadece oyun odaklıyım. Hangi özellik daha çok işime yarar. Lütfen sadece tahmin ettiklerinizi veya öyle olduğunu sandığınızdan şüphe ettiğiniz bir şeyi doğru olarak yorum yapmayın. Bu benim için çok önemli. Şimdiden teşekkür ediyorum :) iyi akşamlar.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tamam teşekkür ederim.

Aynı monitör bende de var hocam. Aynı senin gibi FPS oyunlarında hangi modun daha az input lag yaptığını merak ediyorum. Benim için görüntüden önemli olan şey gecikme süresinin azlığı. ELMB- Adaptive Sync ve OverDrive hangisi ya da hangileri açık olmalı? Şimdiden teşekkür ederim.
Tamam teşekkür ederim.

Hocam aynı monitör bende de var. FPS oyunlarında en iyi performans yani en az gecikmeye sahip olan mod hangisi? ELMB mi yoksa OverDrive mi?

Ben OverDrive 80 de kullanıyorum ELMB kapalı. Hiçbir şekilde fark bariz bir şekilde belli olmuyor. ELMB hareket bulanıklığını azaltıyor. OverDrive gecikmeyi azalıyor. Ben OverDrive tercih ettim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı