ASUS VG279Q Monitörün Renkleri Çok Kötü

  • Konuyu başlatan Silinen üye 94679
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 35
  • Görüntüleme 7B
hocam merhabalar, bende asusun bu modelini düşünüyorum ancak 27 inçte 1080p rahatsız edici deniyor her yerde pikseller sayılıyor tarzında böyle bir durumla karşılaştınız mı? ayrıca gsync düzgün çalışıyor mu oyunlarda? oyunda gsync aktifken ekran titremesi ışık yanıp sönmesi flicker tarzı bir şey oldu mu sizde? msi mag241c de bu sorunlar var diye vazgeçtim bu modelden.
Merhaba. Ayarlarını yapmam 8 gün sürdü bu monitör için. Şuan sıkıntısız kullanıyorum ve hayır, hiçbir sorunu yok. Ayarları yapıldıktan sonra cillop gibi oldu. Alırsanız bana bu konu üzerinden ulaşın, size kendi ayarlarımı ulaştırmak isterim bir şekilde. Bugün şöyle bir yazı yazdım, direkt buraya kopyalayacağım, yardımcı olacaktır. Bu arada bu monitörde G-Sync yok. Pek de etkilemez diye düşünüyorum lakin oynadığınız oyunlara göre değişir. Bu monitörde yalnızca FreeSync var ama ben kapalı kullanıyorum, Nvidia sürücüsü yüklüyse FreeSync monitörlerde bile G-Sync var gibi kullanabiliyorsunuz. Donanım değil, yazılımsal bir hamle yapmış bu özellikle Nvidia. Ama ben kapalı kullanıyorum onu da. İlgili yazım:

"Diyenler büyük ihtimalle monitörünün ayarlarını yapamayan adamlar. Ben de ilk aldığımda öyle söylemlerde bulunmuştum, en iyi ayarları yapmam 8 günümü aldı, hiç kafama oturmuyordu yaptıklarım. Gerçek anlamda sayacak gibi hissediyordum pixelleri. 27" kullanıyorum, hiçbir şekilde pixel sayabilme vesaire söz konusu değil. Zaten 27"i en az ortalama üç-dört karış uzaklıktan kullanacaksınız günlük kullanımda. Oyunlarda daha yakın kullanabilirsiniz doğal olarak ama yine sorun olmayacaktır. Benim, onun, bunun yazılarını okumayın bence. Gitmediyseniz bir mapazaya gidip bakın 27" 1080p'ye. Baktığınız monitörün ayarları zaten yapılmıştır güzel görünebilmesi için, kendiniz karar verin. 31.5"'de o kalitesizliği hissettim şahsen, o nedenle 27" aldım. "
 
bilgi için teşekkürler hocam. gsync deneyimleme şansınız var mı? aldığımda sizden yardım isteyeceğim mutlaka 🙂
 
bilgi için teşekkürler hocam. gsync deneyimleme şansınız var mı? aldığımda sizden yardım isteyeceğim mutlaka 🙂
Deneyimledim, zaten monitör taraflı bir fark mevcut değil. Çalışma mantığı V-Sync gibi, muhtemelen daha düşük gecikmeyle bu işlem yapılıyor. Görsel olarak bana tatmin edici gelmediği için kullanmamayı tercih ettim. Kısaca V-Sync gibi düşünebiliriz, isterseniz birkaç karşılaştırma videosu izleyin. Ben tek fark gecikmedir diye düşünüyorum ki zaten sorun yaratan tek şey gecikme, Sync özelliklerinde.
 
Merhaba. Ayarlarını yapmam 8 gün sürdü bu monitör için. Şu an sıkıntısız kullanıyorum ve hayır, hiçbir sorunu yok. Ayarları yapıldıktan sonra cillop gibi oldu. Alırsanız bana bu konu üzerinden ulaşın, size kendi ayarlarımı ulaştırmak isterim bir şekilde. Bugün şöyle bir yazı yazdım, direkt buraya kopyalayacağım, yardımcı olacaktır. Bu arada bu monitörde G-Sync yok. Pek de etkilemez diye düşünüyorum lakin oynadığınız oyunlara göre değişir. Bu monitörde yalnızca FreeSync var ama ben kapalı kullanıyorum, NVIDIA sürücüsü yüklüyse FreeSync monitörlerde bile G-Sync var gibi kullanabiliyorsunuz. Donanım değil, yazılımsal bir hamle yapmış bu özellikle NVIDIA. Ama ben kapalı kullanıyorum onu da. İlgili yazım:

"Diyenler büyük ihtimalle monitörünün ayarlarını yapamayan adamlar. Ben de ilk aldığımda öyle söylemlerde bulunmuştum, en iyi ayarları yapmam 8 günümü aldı, hiç kafama oturmuyordu yaptıklarım. Gerçek anlamda sayacak gibi hissediyordum pixelleri. 27" kullanıyorum, hiçbir şekilde pixel sayabilme vesaire söz konusu değil. Zaten 27"i en az ortalama üç-dört karış uzaklıktan kullanacaksınız günlük kullanımda. Oyunlarda daha yakın kullanabilirsiniz doğal olarak ama yine sorun olmayacaktır. Benim, onun, bunun yazılarını okumayın bence. Gitmediyseniz bir mapazaya gidip bakın 27" 1080P'ye. Baktığınız monitörün ayarları zaten yapılmıştır güzel görünebilmesi için, kendiniz karar verin. 31.5"'de o kalitesizliği hissettim şahsen, o nedenle 27" aldım. "

Dostum aynı monitörü kullanıyorum da ayarlarını paylaşır mısın?
 
IPS paneller tam anlamıyla -hatta AMOLED dışında çoğu- siyah vermezler. Sebebi, her LED'in ayrı değil, yanlardan 2 adet ışık ile aydınlatılması. AMOLED paneller her LED'i tek tek kontrol ettiğinden siyah olması gereken LED'ler kapatılıyor. IPS, TN, VA v.s bu tür panellerde bu mümkün değil.
 
Merhaba,

ASUS VG279Q monitör satın aldım. Üç gündür doğal ve güzel görünüm için bir ayar bulamadım. TN panelli monitörüm, IPS panel olan yeni monitörümnden daha kalitesiz ve kötü gösteriyor. Herifler, adam gibi User Mode koymamışlar sildiğimin monitörüne. FPS Mode ve Racing Mode dışındaki modlar resmen günlük kullanım için kullanılamaz durumda. FPS Mode, siyahları siyah değil, Shadow Boost özelliği açık olmasa bile, açık gri gibi gösteriyor. Racing mode ise aksine, köşeleri çok daha siyah ve kısık gösteriyor, monitörün ortasına odaklanmam için, Racing Mode, doğal olarak. Cinema Mode masmavi, diğerleri daha beter çünkü diğer hazır ayarları yapılandıramıyorum bile. Nedeniyse o modlarda keskinlik ve bilimum ayarların değiştirilemez oluşu. Bu konu hakkında üç gündür düzgün bir video ya da hazır ayar arıyorum lakin bulamadım. 21.5" monitörüme geri dönesim geldi resmen. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Herhangi bir kaynak biliyor musunuz?

Hocam ben de aldim ve ayarlayamadim renkleri. Birkac arkadas daha sormus renkleri nasil ayarlariz diye. Konu acarak ayarlari paylasirsaniz cok yardimci olursunuz.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı