Çözüldü ASUS VG279Q3A monitörde HDR ve G-Sync açılmıyor

• Konuyu başlatan ObitR3
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 186
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ObitR3

Kilopat
Monitör
Asus VG279Q3A
G-Sync özelliği NVIDIA denetim masasında uyumlu olarak doğrulanmış değil diyor. Monitör üzerindeki ayarlardan G-Sync açık fakat böyle yazıyor neden bilmiyorum.

Monitör desteklemesine rağmen de HDR da desteklenmiyor olarak gözüküyor. Sorun nedir? Daha yeni fark ettim. Daha önce kontrol etmemiştim, 1 yıl kadar oldu.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    49,4 KB · Görüntüleme: 20
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    9,8 KB · Görüntüleme: 18
Çözüm
Öyle bir yazılım indirilmiyor.
G-Sync yongası olmayan monitörlerde GPU üzerinden yazılımsal olarak G-Sync açılıyor. Aslında Adaptive Sync kullanıyorsun. VRR olarak da geçer.
NVIDIA GeForce G-SYNC Gaming Monitors buradan bakabilirsin.
Fotoğrafta ki monitör için ICC renk profili.

Hem VG279Q3A hem de XG27AQDMg de çip yok ama XG27AQDMG modelin de G-SYNC için doğrulanmamış demiyor, halbuki iki monitör de G-SYNC compatible diye geçiyor. Benim tahminim şu şekilde; Nvidia zaman zaman yeni sürücülerin de bir sürü monitör için Gsync desteği ekliyor, çipli monitör sayısı da iki elin parmağı kadar olduğuna göre Nvidia sürücü ile monitöre Gsync desteği eklemezse o uyarı oluyor. Aslında destek derken güncellemeden bahsediyorum, yoksa sorunsuz çalışabilir.

Nvidia'nın yeni sürücüsünde destek eklediği zaman o uyarı güncelleniyor. Muhtemelen Nvidia test etti ama ekran kartı sürücüsüne destek eklemedi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Screenshot_20251212_151729_app_revanced_android_youtube_MainActivity.jpg

Sonuçta Nvidia sürücüsüne Vg279q3a yı eklemezse o uyarı neden kalksın? Nvidia'nın güncellemesi gerekiyor. Bunun için de listeye eklenen monitörler arasına girmesi lazım. Aynı Xg27aqdmg modeli gibi yani.

Zaten uyarı da gsync uyumlu (compatible) olarak doğrulanmış değil diyor. Asus sitesinde ise uyumlu olduğunu söylüyor. Bu yüzden bazı compatible monitörler de uyarı varken bazıların da yok. Çünkü Nvidia henüz sürücüsüne eklememiş, kısaca güncelleme yapmamış. Eğer sadece Gsync veya Gsync ultimate olan modeller de uyarı olmasaydı XG27AQDMg modelinde de uyarı olmalıydı. Çünkü bu monitör de çip yok.
Screenshot_20251212_154807_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.jpg

Başka bir örnek Q27g4xf modelinden. Bütçe dostu 2k monitör ama uyarı yok. @Saint Lucia
Screenshot_20251212_160112_app_revanced_android_youtube_MainActivity.jpg
G-Sync'in içine gömülü olduğu monitörler mevcut. Sizde ki G-Sync ise yazılım ile aktif olan türden. Bu yüzden doğrulanmış değil yazıyor. Normal bir durumdur.
HDR ise monitörünüzde yok görünüyor.

Bahsettiğiniz yazılım ile aktif olan yazılımı nasıl indirebilirim?

Böyle bir linkten driver ı yüklemeye çalıştım fakat işe yaramadı belki de ben becerememişimdir.
Burada ne yapmalıyım ?

Dosya Ekleri

• görsel_2025-12-12_135341320.png
    görsel_2025-12-12_135341320.png
    11,1 KB · Görüntüleme: 7
Bahsettiğiniz yazılım ile aktif olan yazılımı nasıl indirebilirim?

Böyle bir linkten driver ı yüklemeye çalıştım fakat işe yaramadı belki de ben becerememişimdir.
Burada ne yapmalıyım?

G-Sync yongası olmayan monitörlerde GPU üzerinden yazılımsal olarak G-Sync açılıyor. Aslında Adaptive Sync kullanıyorsun. VRR olarak da geçer.

Hem VG279Q3A hem de XG27AQDMg de çip yok ama XG27AQDMG modelin de G-SYNC için doğrulanmamış demiyor, halbuki iki monitör de G-SYNC compatible diye geçiyor. Benim tahminim şu şekilde; Nvidia zaman zaman yeni sürücülerin de bir sürü monitör için Gsync desteği ekliyor, çipli monitör sayısı da iki elin parmağı kadar olduğuna göre Nvidia sürücü ile monitöre Gsync desteği eklemezse o uyarı oluyor. Aslında destek derken güncellemeden bahsediyorum, yoksa sorunsuz çalışabilir.

Nvidia'nın yeni sürücüsünde destek eklediği zaman o uyarı güncelleniyor. Muhtemelen Nvidia test etti ama ekran kartı sürücüsüne destek eklemedi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Screenshot_20251212_151729_app_revanced_android_youtube_MainActivity.jpg

Sonuçta Nvidia sürücüsüne Vg279q3a yı eklemezse o uyarı neden kalksın? Nvidia'nın güncellemesi gerekiyor. Bunun için de listeye eklenen monitörler arasına girmesi lazım. Aynı Xg27aqdmg modeli gibi yani.

Zaten uyarı da gsync uyumlu (compatible) olarak doğrulanmış değil diyor. Asus sitesinde ise uyumlu olduğunu söylüyor. Bu yüzden bazı compatible monitörler de uyarı varken bazıların da yok. Çünkü Nvidia henüz sürücüsüne eklememiş, kısaca güncelleme yapmamış. Eğer sadece Gsync veya Gsync ultimate olan modeller de uyarı olmasaydı XG27AQDMg modelinde de uyarı olmalıydı. Çünkü bu monitör de çip yok.
Screenshot_20251212_154807_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.jpg

Başka bir örnek Q27g4xf modelinden. Bütçe dostu 2k monitör ama uyarı yok. @Saint Lucia
Screenshot_20251212_160112_app_revanced_android_youtube_MainActivity.jpg

Son düzenleme:
Çözüm
Sonuçta NVIDIA sürücüsüne VG279Q3A yı eklemezse o uyarı neden kalksın? NVIDIA'nın güncellemesi gerekiyor. Bunun için de listeye eklenen monitörler arasına girmesi lazım. Aynı XG27AQDMg modeli gibi yani.

Hocam bu konuştuğumuz yeni bir konu değil. Sizde belki farkındasınızdır.
Konu nereye bağlanıyor? -Güncelleme getirilmemesine. Yani ben şöyle yorumluyorum bunu; Düşük bütçeli monitörlere Ar-ge harcanmaması. XG27AQDMG OLED ve 30K'lık bir monitör. Haliyle pazaları olması lazım. Bunda konuştuğumuz uyum sorununa rastlamıyoruz haliyle.
Konu sahibine bu kadar derin/dehşet bilgiler vermemizin çok gereği yok. Bilen kişiler olarak aramızda konuşuruz.
Netice belli, Sync olarak bağlantı kuruyor. FPS sabitlemeye çalışıyor yırtılmayı koruyor bu kadar öznel ve basit. 👍

Konu nereye bağlanıyor? -güncelleme getirilmemesine. Yani ben şöyle yorumluyorum bunu; düşük bütçeli monitörlere ar-ge harcanmaması. XG27AQDMg OLED ve 30K'lık bir monitör. Haliyle pazaları olması lazım. Bunda konuştuğumuz uyum sorununa rastlamıyoruz haliyle.
Konu sahibine bu kadar derin/dehşet bilgiler vermemizin çok gereği yok. Bilen kişiler olarak aramızda konuşuruz.
Netice belli, Sync olarak bağlantı kuruyor. FPS sabitlemeye çalışıyor yırtılmayı koruyor bu kadar öznel ve basit. 👍

Q27g4XF de düşük bütçeli (9 bin TL) XG27AQDMg bir örnek sadece; OLED veya 30 bin TL olmasıyla ilgili değil, firmanın uğraşmasıyla ilgili. OLED olup uyarı olanlar var; örneğin AW2725DF gibi, bir de IPS olup Q27g4XF gibi uyarı olmayanlar var. Bu sizin söylediğinizin tam tersi oluyor.

Derin dehşet bilgi verdiğimi düşünmüyorum, konu sahibinin kafasının karışacağını sanmam. Sadece eksik/yanlış kısımları düzelttim. Çok gerekli değildi ama bilgiden zarar gelmez. Bazı arkadaşlar detay soruyor biz de yarım yamalak bilirsek doğru düzgün cevap veremeyiz.

Aslında burada bunun uzun uzadıya açıklamasını yapmak yerine özet geçebilirdim ama sizin monitör konusunda ilgili olduğunuzu bildiğimden (konulara yazdığınız mesajlara denk geldim) bilmek istersiniz diye düşündüm.

Q27g4XF de düşük bütçeli (9 bin TL) XG27AQDMg bir örnek sadece; OLED veya 30 bin TL olmasıyla ilgili değil, firmanın uğraşmasıyla ilgili. OLED olup uyarı olanlar var; örneğin AW2725DF gibi, bir de IPS olup Q27g4XF gibi uyarı olmayanlar var. Bu sizin söylediğinizin tam tersi oluyor.

Derin dehşet bilgi verdiğimi düşünmüyorum, konu sahibinin kafasının karışacağını sanmam. Sadece eksik/yanlış kısımları düzelttim. Çok gerekli değildi ama bilgiden zarar gelmez. Bazı arkadaşlar detay soruyor biz de yarım yamalak bilirsek doğru düzgün cevap veremeyiz.

Aslında burada bunun uzun uzadıya açıklamasını yapmak yerine özet geçebilirdim ama sizin monitör konusunda ilgili olduğunuzu bildiğimden (konulara yazdığınız mesajlara denk geldim) bilmek istersiniz diye düşündüm.
Konu nereye bağlanıyor? -Güncelleme getirilmemesine. Yani ben şöyle yorumluyorum bunu; Düşük bütçeli monitörlere Ar-ge harcanmaması. XG27AQDMG OLED ve 30K'lık bir monitör. Haliyle pazaları olması lazım. Bunda konuştuğumuz uyum sorununa rastlamıyoruz haliyle.
Yani aslında G-SYNC desteği var çalışıyor ama sürücüler güncellenmediği için sadece yazı olarak orada doğrulanmamış gözüküyor doğru mudur ?

Yani aslında G-Sync desteği var çalışıyor ama sürücüler güncellenmediği için sadece yazı olarak orada doğrulanmamış gözüküyor doğru mudur?

Burada ki sürücü ne olarak tanımlıyorsunuz?

Evet, doğru anlamışsınız.

Aynı şekilde size de soruyorum hocam? Çok yanlış yerden konuyu anlatıyorsunuz bu yüzden soruyorum. Yarın öbür gün bu konular başkaları tarafından okunacak. Güncellemeleri normal şartlarda kullanıcının da yapabiliyor ve durumu düzeltebiliyor olması gerekir. Burada ki durumu düzeltemiyoruz? Soru işareti.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı