ASUS VG279QL3A alınır mı?

Bütçe
5000-7000
Bende RTX 3060 12 GB var 2K zorlar diye düşündüm doğru mudur?

2K için en az 4070 gibi bir kart lazım evet 3060 12 GB fakat GPU gücü az.

Kişiden kişiye değişir ama bende 4070 var 2K kullanıyorum oyununa göre değişken misal bana 60 üstü olsun falan yetmiyor 70-90 falan olan oyunlarda arada kasılma olabiliyor. 1080p sizin için daha iyi olur. Bana kalırsa ancak 4070 Ti Super'ya da tam deneyim için 4080 gibi bir kart lazım.

RTX 3060, 2K için yetersiz. 2K için minimum 4070 veya 5060 Ti lazım.

24G42e alın, kontrast oranı 1500:1 bandına yakın çıkıyor. Renk gamutu da VG249QL3a ve VG279QL3A'dan çok daha yüksek. Fiyatı da daha ucuz. ASUS diye boşuna paranızı çar çur etmeyin. Stant alıp kullanmanızı öneririm.

Hocam ben 27 inç istediğim için söylediğiniz monitörün 27 inç versiyonuna baktım 6K civarı fiyatı var ancak sadece internette var bu monitör. Şu an kullandığım monitör de AOC'un F22 versiyonu bayağı eski bir monitör aslında. Vatan Bilgisayar gibi fiziksel mağazalardan almak daha çok güven veriyor internetten almaktan daha güvenlidir diye düşünüyorum yanlışım varsa düzeltin. Vatan Bilgisayar'da hem monitörü almadan önce test ediyorlar hem de 1 ay ölü piksel garantisi falan varmış. Şu an 2 monitör arasında çok kararsız kaldım

Hocam ben 27 inç istediğim için söylediğiniz monitörün 27 inç versiyonuna baktım 6K civarı fiyatı var ancak sadece internette var bu monitör. Şu an kullandığım monitör de AOC'un F22 versiyonu bayağı eski bir monitör aslında. Vatan Bilgisayar gibi fiziksel mağazalardan almak daha çok güven veriyor internetten almaktan daha güvenlidir diye düşünüyorum yanlışım varsa düzeltin. Vatan Bilgisayar'da hem monitörü almadan önce test ediyorlar hem de 1 ay ölü piksel garantisi falan varmış. Şu an 2 monitör arasında çok kararsız kaldım.

Vatan da doğru düzgün model yok ve fiyatlar pahalı. Ölü piksel garantiye giriyor zaten, internetten aldığın zaman 14 gün şartsız iade hakkın var. Mağazadan aldıktan sonra iade şansın yok. Aynı kalitede olsa o zaman testini yaptırıp alın diyebilirdim, öbür türlü mantıklı değil.

1-2 ölü piksel mi daha can sıkıcı yoksa düşük renk gamutu ve düşük kontrast mı? Kaldı ki temiz gelme ihtimali daha fazla ve internetten alırsan değişim/iade hakkın var. Tüm ekranın kalitesiz olmasındansa küçük bir noktada ölü pikseli tercih ederim. Ki yine söylüyorum internetten alırsanız değişim/iade hakkınız var, sorunlu geleceğide kesin değil.

Hocam test linki atabilir misiniz?
2K versiyonu baz almıştım ama araştırınca 24.inç versiyonunun testini buldum:
Genel olarak 910 civarı çıkmış.

2K versiyonu baz almıştım ama araştırınca 24inç versiyonunun testini buldum:
Genel olarak 910 civarı çıkmış.
Burada VG279QL3A var:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kontrast oranı 900:1 civarı çıkıyor yine, sadece boyut farkı var muhtemelen.

Vatan da doğru düzgün model yok ve fiyatlar pahalı. Ölü piksel garantiye giriyor zaten, internetten aldığın zaman 14 gün şartsız iade hakkın var. Mağazadan aldıktan sonra iade şansın yok. Aynı kalitede olsa o zaman testini yaptırıp alın diyebilirdim, öbür türlü mantıklı değil.

1-2 ölü piksel mi daha can sıkıcı yoksa düşük renk gamutu ve düşük kontrast mı? Kaldı ki temiz gelme ihtimali daha fazla ve internetten alırsan değişim/iade hakkın var. Tüm ekranın kalitesiz olmasındansa küçük bir noktada ölü pikseli tercih ederim. Ki yine söylüyorum internetten alırsanız değişim/iade hakkınız var, sorunlu geleceğide kesin değil.

Hocam bugün tekrar Vatan Bilgisayar'a gittim ve konuştum. Önerdiğiniz AOC monitörü gösterdiğimde AOC'un iyi monitörleri 10 15k arası fiyatlarda dedi. Bu sizin gösterdiğinize standart bir monitör dedi. Monitör standı maalesef alamam masam ona pek uygun değil. Renkleri bana çok iyi gibi gelmedi ASUS modelin ama kötü de değil gibi. İade olayını söylediğimde de bir bahanesini bulup iadeyi kabul etmezler falan dedi. Açıkçası kararsız kaldım herkes monitörle ilgili farklı bir şey söylüyor neyin mantıklı neyin doğru olduğunu kestiremiyorum. Eğer önerdiğiniz AOC modelin düzgün ayaklısı varsa ondan alabilirim belki. Önerdiğiniz modelin ayağı düzgün olan versiyonu varsa atabilir misiniz?

Hocam bugün tekrar Vatan Bilgisayar'a gittim ve konuştum. Önerdiğiniz AOC monitörü gösterdiğimde AOC'un iyi monitörleri 10 15k arası fiyatlarda dedi. Bu sizin gösterdiğinize standart bir monitör dedi. Monitör standı maalesef alamam masam ona pek uygun değil. Renkleri bana çok iyi gibi gelmedi ASUS modelin ama kötü de değil gibi. İade olayını söylediğimde de bir bahanesini bulup iadeyi kabul etmezler falan dedi. Açıkçası kararsız kaldım herkes monitörle ilgili farklı bir şey söylüyor neyin mantıklı neyin doğru olduğunu kestiremiyorum. Eğer önerdiğiniz AOC modelin düzgün ayaklısı varsa ondan alabilirim belki. Önerdiğiniz modelin ayağı düzgün olan versiyonu varsa atabilir misiniz?

İncelemesi bulunan sağlam modelli AOC başka yok. 200Hz yeni bir model var ama monitörle alakalı inceleme yok.

Ölçüm verilerine bakarak konuşuyorum ben. Vatandaki çalışanlar monitörden anlamıyor. 24G42E'nin ölçüm verileri ortada. %96 DCI-P3, %147sRGB ve %86 Adobe RGB renk gamutuna sahip.

Desktop Screenshot 2025.06.16 - 21.39.29.01.png

Yanına bundan alıp kullanabilirsiniz:

ASUS monitör güzel hocam niye bu kadar sıkıldınız ki kaç kişi yazdı memnun yani insanlar. Hiç olmazsa içiniz rahat eder. Temiz monitör alırsınız. Evet internetten iade vs var ancak iadeni beklemek ürünü geri yollamak paketlemek hepsi ayrı sıkıntı. 1-2 pixel ben şahsen kabul etmem eğer %100 garanti veriyorsa ancak öyle kabul ederim.

Bu risklere girmemek için vatana 300-500 daha veriyorum zaten içim rahat test yaptırıp gelip evde kullanıyorum. Son karar senin elbette ama ASUS monitör gayet iyi.

ASUS monitör güzel hocam niye bu kadar sıkıldınız ki kaç kişi yazdı memnun yani insanlar. Hiç olmazsa içiniz rahat eder. Temiz monitör alırsınız. Evet internetten iade vs var ancak iadeni beklemek ürünü geri yollamak paketlemek hepsi ayrı sıkıntı. 1-2 pixel ben şahsen kabul etmem eğer %100 garanti veriyorsa ancak öyle kabul ederim.

Bu risklere girmemek için vatana 300-500 daha veriyorum zaten içim rahat test yaptırıp gelip evde kullanıyorum. Son karar senin elbette ama ASUS monitör gayet iyi.

Hocam kararımı verdim yarın vatan a gidip alacağım biraz kullandıktan sonra da unutmazsam deneyimlerimi yazarım buraya herkese teşekkürler.

Arkadaşlar monitörü aldım netliğinde falan hiçbir sıkıntı yok renkleri de gayet güzel ölü piksel de yok çok memnunum herkese teşekkürler.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı