GoetheKaian
Picopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- Anakart: Gigabyte B550I Aorus Pro AX AM4
CPU: AMD Ryzen 7 5800X3D
GPU: PNY RTX A2000 16GB
RAM: Kingston Fury Renegade 16 GB 5333 MHz
PSU: Corsair AX1600İ 1600 W
UPS: Schneider Electric Easy UPS SRVS3KI
Soğutma sistemi: Lian Li Galahad II Trinity Performance 360
Monitör: Asus TUF Gaming VG27AQML1A
Monitör 2: MSI G281UV
Kulaklık: XPG Precog Electrostatic
Kulaklık 2: Panasonic RP-HDE10E
- Meslek
- Apple'de çalışan Allah'ın kulu
Ben VG27AQML1a monitörüne sahibim. Overclock ile 97Hz 12bit renk derinliğinde 3.000 Nit'e kadar HDR-sdr şeklinde kullanabiliyorum. Ve memnunum. Nano IPS veya QLED bir panele sahip değil, yalnız kontras oranı ve panel kalitesi her nedense mükemmel ve de çok kaliteli. Renklerde sapma kayma veya bunalıklık yok. Nano IPS veya quantum dot paneline sahip monitör almak istiyordum uzun süredir. Fakat bu panel renk filtreleri aslında çok da lazım değil mi diye düşündüm bir an. Göz alıcı tarzında Ultra kontras, Ultra ışıklar tam bana göredir. OLED'te o maalesef yok. Her türlü oyun oynuyorum ve oyun zevkini bir tek IPS'te çıkarta biliyorum. OLED'te kullandım VA ve TN de kullandum. Kısacası IPS hayraniyim. Yani S32BG85 gibi bir monitör olsa belki diyorum değiştirebilirim monitörümü. 16:9 haricinde asla monitör istemem. Ama içimde ha bire monitörü değiştir diye bir şey var. DisplayPort 10bit 260Hz kullanabiliyorum. Bazısı olmuyor dedi fakat 4:2:2 de çalışıyor 10bit 260Hz. Şimdi sadece bir soru: Monitörü değiştirmeye değer mi değmez mi? Bendekini satsam ve üstüne para katsam S32BG85 almaya değer mı değmez mı? Herkes bana keşke XG27acs alsaydın, sendekini sat XG27acs al diyor ama o zaman bu monitör yoktu bile. Ki özellikleri daha düşük. Yani sizlere göre bu monitör diğer ikisine göre kötü mu? Ben şahsen sanmiyorum ama yine de hem içimdeki o sesi bastırmak için ve çevremdekilerin görüşü üzerine sizlerin de görüşünü bilmek istiyorum.
Dosya Ekleri
Son düzenleme: