ASUS Vivobook 16X Kali Linux'ta Wi-Fi kartı görünmüyor

Elma001

Zeptopat
Daha fazla  
ASUS Vivobook 16X aldim Kali Linux yukledim ancak Wi-Fi kartim gozukmuyor, bu sorunu nasıl cozebilirim, yardimci olabilir misiniz?

Wi-Fi kartınızı görmek için terminalde lspci | grep -i network komutunu kullanın. Eğer kart gözüküyorsa, uygun sürücüyü yüklemek için şu komutları deneyin:

Broadcom: sudo apt install bcmwl-kernel-source

Intel: sudo apt install firmware-iwlwifi

Kart görünmüyorsa, sudo rfkill unblock wifi komutuyla Wi-Fi’yi etkinleştirin.

Wi-Fi kartınızı görmek için terminalde lspci | grep -i network komutunu kullanın. Eğer kart gözüküyorsa, uygun sürücüyü yüklemek için şu komutları deneyin:

Broadcom: sudo apt install bcmwl-kernel-source

Intel: sudo apt install firmware-iwlwifi

Kart görünmüyorsa, sudo rfkill unblock wifi komutuyla Wi-Fi’yi etkinleştirin.
Yaptim ancak hala g,zukmemekte wifi karti asagidaki gibi

└─# lspci | grep -i network
0000:02:00.0 Network controller: MEDIATEK Corp. Device 7902

Mediatek 7902 için şu komutları deneyin hocam:

1. sudo modprobe mt7921e

2. sudo apt install linux-firmware

3. Sistemi yeniden başlatın.

Hala görünmüyorsa, kernel veya sürücü güncellemesi gerekebilir.

Hasbinallah 😀 hocam başka bir Linux dağıtımı deneyin, mesela Ubuntu. Olmazsa Kali’yi sanal makinede çalıştırmayı düşünebilirsin.Hâlâ çözülmezse laptop modeline uygun sürücüyü araştırıp yüklemeyi dene.Gerii dönüş bekliyorum

Hasbinallah 😀 hocam başka bir Linux dağıtımı deneyin, mesela Ubuntu. Olmazsa Kali'yi sanal makinede çalıştırmayı düşünebilirsin. Hâlâ çözülmezse laptop modeline uygun sürücüyü araştırıp yüklemeyi dene. Gerii dönüş bekliyorum.

Hocam Ubuntu ve Linux Mint de kurdum gene aynıydı sanal makineda İnternet bağlantısı oluyor Allah'a şükür sanal makinedan olduğu kadar yapacağım artık 😂 yardımın için teşekkürler hocam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı