ASUS Vivobook A9 9420 anormal yavaşlık

kaankya

Decapat
Katılım
5 Mayıs 2020
Mesajlar
259
Herkese selamlar, ASUS Vivobook X542-BP A9 9420 işlemcili dahili 1GB R5, harici 2 GB R5 M420 grafik kartlı 8 GB tek slot DDR4 RAM'li bir laptopum var.

250GB HDD var şimdilik, laptopta anormal bir derecede yavaşlık ve işlemci çalışma ilkesini %100 yaparsam ısınma oluyor.
Öncelikle işlemci çalışma durumundan başlayayım. %100 yaparsam 90 dereceye vuruyor dahili grafik birimi ile. 3.4 Turbo GHz hızında çalışıyor temel hız 3.0.
%99 yapıyorum maksimum, 2.67 GHz geçmiyor ve sıcaklık değerleri normal.

Ancak her 2 durumda da, termal macun yenilemiş olmama rağmen, SSD kullanmış olmama rağmen, formatlamış olmama rağmen, hadi ayarları vs. önbelleğe alsın sonra hızlanır deyip 1 hafta kullanmama rağmen çok anormal bir yavaşlık var bilgisayarda. Aylardır çözemedim. Hizmetlerden bilgisayarı hafifletecek şeyleri kapatmama rağmen yok, bana mısın demiyor. LoL oynarken bile drop yiyorum.

Bir sağ altta şarj kısmına tıklamamda bile saniyeler sürüyor bazen açılması, kablosuz ağa bağlanmak için tıklasam yine aynı. Chrome tarayıcı açılmasını hiç söylemeyeyim.

SSD, termal macun vs. akla gelecek çoğu şeyi denedim. Sizce sorun nerede olabilir? Hadi oyunları geçtim Windows'ta rahat takılmak bile zulüm. Bunu çözsem yeter. Oyun amaçlı kullanmıyorum zaten.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun işletim sistemi seçiminde bana kalırsa. Eğer cihazda firmware, sürücü güncellemesi vs. hariç bir sorun yoksa Windows 10 o cihaz için yanlış bir seçim. AMD A9 9425 CPU kullanan bir Lenovo dizüstü bilgisayar almıştım 2018'de. Windows 10 ile gelmişti orijinal hali, dayanamadım dual boot ile Linux kurulumu yapıp xfce kullandım. Ona rağmen inanılmaz donma yaşatıyordu.

İşlemci çok güçsüz, çok çok güçsüz. Yani gerçekten CPU'ya kuş tüyü kadar etki yapacak bir OS kullanmalısınız. Windows tarafından kalacaksanız Windows 8.1 Pro kullanın, Linux tarafına geçecekseniz farklı alternatifler var ben Kali kullanmıştım işim gereği.
 
Sorun işletim sistemi seçiminde bana kalırsa. Eğer cihazda Firmware, sürücü güncellemesi vs. hariç bir sorun yoksa Windows 10 o cihaz için yanlış bir seçim. AMD A9 9425 CPU kullanan bir Lenovo dizüstü bilgisayar almıştım 2018'de. Windows 10 ile gelmişti orijinal hali, dayanamadım Dual Boot ile Linux kurulumu yapıp Xfce kullandım. Ona rağmen inanılmaz donma yaşatıyordu.

İşlemci çok güçsüz, çok çok güçsüz. Yani gerçekten CPU'ya kuş tüyü kadar etki yapacak bir OS kullanmalısınız. Windows tarafından kalacaksanız Windows 8.1 Pro kullanın, Linux tarafına geçecekseniz farklı alternatifler var ben Kali kullanmıştım işim gereği.

i5 2. nesil bir işlemci dahi daha iyi performans veriyordu dediğiniz gibi donanımsal veya yazılımsal bir sorun yok ise tek çare bu işlemcili laptoptan kurtulmak sanırım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı