ASUS VP249QGR vs ViewSonic VX2458-C vs LG 24GL650-B

@Rafi Hızlı Yok, ne yorulması.

Ben söyleyebileceğim her şeyi söyledim ama ghosting konusunda çok emin konuşamıyorum, herkes farklı tepkiler verebiliyor.

Philips'de bir tık fazla (Kullanıcı yorumlarına göre), TN'lerde bir tık az diyebiliyorum ama ötesini de söyleyemiyorum maalesef.

Bunun bir diğer sebebi de teknik bilgi yorumlayamama değil, monitörler tepkime hakkında düzgün bilgi vermiyor.

Asus'da, Philips'de, TN'lerde, neredeyse dünya üzerindeki tüm monitörlerde tepkime modları var.

Ve en hızlısının yan etkileri olabiliyor, fazladan ghosting yapabiliyor.

Mesela Philips de, Asus da 1ms (MPRT) diye geçiyor ama o modlarda (1ms modları) yan etkileri değişebiliyor.

Veya başka modlarının hangi tepkimeye sahip olduğunu bilmiyoruz.

Yukarıda bahsettiğim şeye teknik zorluklar da çıkınca şahsen ben emin konuşmaya çekiniyorum.

Umarım kararınızdan memnun kalırsınız :) Monitör size ulaştıktan sonra memnun olup olmadığınızı da söylerseniz sevinirim.

EDİT: Sonradan attığınız monitörü pek sevmiyorum. Berbat bir tasarıma ve üstüne de pahalı bir fiyata sahip.
Teknik olarak da çok bir esprisi yok. TN alacaksanız onun erine başka alternatifler öneririm.

Son düzenleme:
@SkyRose hocam normale Asusu alacaktım da karşıma şu çıktı 1500 TL Asus mu bu mu desem hangisini tercih ederdiniz?

Özelliklerine göre gayet iyi, hatta gayet hafif kalır, ama bu modelde inanılmaz derecede ölü piksel sorunu yaşayan gördüm. Sosyalde bile kısa bir sürede 10 tane konu görebilirsiniz hakkında.

Yani biraz riskli gibi. Genelde iade alıyorlar ama uğraştırabilir.

Özelliklerine göre gayet iyi, hatta gayet hafif kalır, ama bu modelde inanılmaz derecede ölü piksel sorunu yaşayan gördüm. Sosyalde bile kısa bir sürede 10 tane konu görebilirsiniz hakkında.

Yani biraz riskli gibi. Genelde iade alıyorlar ama uğraştırabilir.

Cevabınız ve zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Asusu sipariş ediyorum tekrar teşekkürler :)
Merhaba, monitör elime geçti kargoda sıkıntı yoktu ve gördüğüm kadarıyla ölü piksel sorunum da yok. Şu anlık doygunluk dışında bir sorun göremiyorum yani sanki renkler o renk değil gibi. Tabii ki yıllarca TN panel kullandık belki de gözüm ona alıştı veya IPS panelin farkı olabilir yada ayarlarda değişiklik yapmam gerekiyor olabilir bilemiyorum. Fakat genel anlamda memnunum. :)
Ayrıca HDMI ile 144Hz almaktayım HDMI ile 144Hz alamam diye ekstradan DP kablosu sipariş etmiştim, siparişi iptal etmeli miyim? İkisi arasında bir fark olur mu?
@SkyRose
Ekleme; 1 saatlik CS:GO oyunundan sonra siyah veya koyu alana bakıyorken sanki biri gözüme ışık tutuyormuşçasına bir yansıma var çok rahatsız edici değil fakat rahatsız oluyor insan. Diğer bir sorun da koyu alana bakarken sonrasında açık alana bakınca(yada tam tersi) 2. baktığımız alanda renk/parlaklık değişimi oluyor yani yavaşça koyulaşıyor veya daha çok parlaklaşıyor ve bu fark edilir bir yavaşlıkta oluyor bu normal mi?

Son düzenleme:
@Rafi Hızlı renk olayı için birkaç ayar yapmanız gerekebilir.

1- AMD ekran kartı kullanıyir iseniz Radeon Centre'dan renk doygunluğunu en az %150 yapın.

2- Kontrast ile oynayın (Monitörden).

HDMI ve DP şu an size fark etmeyecektir, iptal edebilirsiniz.

Sonda bahsettiğiniz şeyi anlayamadım ama eğer ELMB, OverDrive(MPRT) gibi ayarlar açıksa kapatmayı deneyin.

@Rafi Hızlı renk olayı için birkaç ayar yapmanız gerekebilir.

1- AMD ekran kartı kullanıyir iseniz Radeon Centre'dan renk doygunluğunu en az %150 yapın.

2- Kontrast ile oynayın (Monitörden).

HDMI ve DP şu an size fark etmeyecektir, iptal edebilirsiniz.

Sonda bahsettiğiniz şeyi anlayamadım ama eğer ELMB, OverDrive(MPRT) gibi ayarlar açıksa kapatmayı deneyin.
Şöyle anlatayım farz edelim öğle vakti mağaranın girişindeyiz ve içeri bakıyoruz arkamızda da deniz var. Sonrasında arkamızı dönüp denize baktığımızda ilk başta parlak bir görüntü geliyor(bembeyaz değil ama normal deniz görüntüsü) ondan sonra da sanki telefondan ekran parlaklığını kısar gibi olup verdiği görüntü oturuyor diyelim. Anlatabildim mi bilemiyorum :)

Şöyle anlatayım farz edelim öğle vakti mağaranın girişindeyiz ve içeri bakıyoruz arkamızda da deniz var. Sonrasında arkamızı dönüp denize baktığımızda ilk başta parlak bir görüntü geliyor(bembeyaz değil ama normal deniz görüntüsü) ondan sonra da sanki telefondan ekran parlaklığını kısar gibi olup verdiği görüntü oturuyor diyelim. Anlatabildim mi bilemiyorum :)
Hmm. Dediğim ayarları ve ona benzer ayarları (ShadowBoost vs.) kapatmayı denediniz mi?

Renkler düzeldi mi bu arada?

Yani renkler bence hala doygun ama bir kaç ayarla düzelecekmiş gibi parlaklık %100'den %80'e indirdim, Kontrast'ı da %80'den 70'e indirdim ve gece ışığı modunu da 80'den 50'ye indirdim şu an iyi gibi duruyor. Ayrıca söylediğiniz ayarlardan ELMB dışında hiç bir ayar yok ki ELMB ayarı da kapalıymış. :)
Ekran kartımda tek HDMI girişi varmış yoksa iki monitörü de çalıştırıp karşılaştırma yapardık :(

Ekleme: Belki de olması gereken bu, ben alışmadığım için garip geliyor. :)
Merhaba @SkyRose tekrar rahatsız ettim kusura bakma lütfen :) Bir kaç fotoğraf çektim aradaki farkı görelim diye. Hatta ayarlarda yaptım ama nafile belki renk doygunluğu ayarı aktif olsa oradan kısınca düzelecek fakat deaktif olduğu için bir şey yapamıyorum. Acaba IPS panelin mi görüntüsü böyle yoksa bu panel mi arızalı? Ayrıca beyazlar gerçekten de beyaz değil maalesef. :(
Not: İki monitörü de sıfırlayıp fotoğrafları çektim.

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    102,4 KB · Görüntüleme: 77
  • 2.jpg
    2.jpg
    79,1 KB · Görüntüleme: 85
  • 3.jpg
    3.jpg
    261,5 KB · Görüntüleme: 83
  • 4.jpg
    4.jpg
    123,6 KB · Görüntüleme: 80
  • 5.jpg
    5.jpg
    145,3 KB · Görüntüleme: 80
  • 6.jpg
    6.jpg
    307,9 KB · Görüntüleme: 73
  • 7.jpg
    7.jpg
    260,5 KB · Görüntüleme: 81
  • 8.jpg
    8.jpg
    170,4 KB · Görüntüleme: 70
  • 11.jpg
    11.jpg
    284,3 KB · Görüntüleme: 78
  • 22.jpg
    22.jpg
    300,8 KB · Görüntüleme: 58
  • 33.jpg
    33.jpg
    68,3 KB · Görüntüleme: 61
  • 44.jpg
    44.jpg
    69,2 KB · Görüntüleme: 81
Son düzenleme:
Yani renkler bence hala doygun ama bir kaç ayarla düzelecekmiş gibi parlaklık %100'den %80'e indirdim, Kontrast'ı da %80'den 70'e indirdim ve gece ışığı modunu da 80'den 50'ye indirdim şu an iyi gibi duruyor. Ayrıca söylediğiniz ayarlardan ELMB dışında hiç bir ayar yok ki ELMB ayarı da kapalıymış. :)
Ekran kartımda tek HDMI girişi varmış yoksa iki monitörü de çalıştırıp karşılaştırma yapardık :(

Ekleme: Belki de olması gereken bu, ben alışmadığım için garip geliyor. :)
Merhaba @SkyRose tekrar rahatsız ettim kusura bakma lütfen :) Bir kaç fotoğraf çektim aradaki farkı görelim diye. Hatta ayarlarda yaptım ama nafile belki renk doygunluğu ayarı aktif olsa oradan kısınca düzelecek fakat deaktif olduğu için bir şey yapamıyorum. Acaba IPS panelin mi görüntüsü böyle yoksa bu panel mi arızalı? Ayrıca beyazlar gerçekten de beyaz değil maalesef. :(
Not: İki monitörü de sıfırlayıp fotoğrafları çektim.
Hocam birde mod üzerinden sinema modunu seçip denermisiniz var ise öyle bir ayar.

@Rafi Hızlı TN'den IPS'e geçince ufak sarımtırak gelebiliyor ama sonra gerçek beyazın o olduğunu anlıyorsunuz.

TN vs IPS;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Fakat sizinki fotoğrafa göre öyle görünmüyor. Sizinki gerçekten de sarı gibi. IPS'in özelliği o kadar yoğun değil, hayır.

Renk doygunluğunu arttırdıysanız çok arttırmayın. AMD kart kullanıyorsanız doygunluk %150 olsun, Nvidia kullanıyor iseniz Vibrance ile hiç oynamayın. Aksi takdirde renk doğruluğunu yok edersiniz.

Geçiş çizgisi belli olmuyor demişsiniz. İşte bunun sebebi doygunluğun suni arttırılması olabilir. Renkler en doygun haline yaklaştırılıyor ve fark kalmıyor.

Mesela A kırmızısı 10, B kırmızısı 20 doygunlukta olsun. Siz doygunluğu kökleyince A 20, B 25 gibi oluyor ve aradaki fark azalıyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı