ASUS VP249QGR vs ViewSonic VX2458-C vs LG 24GL650-B

@Rafi Hızlı TN'den IPS'e geçince ufak sarımtırak gelebiliyor ama sonra gerçek beyazın o olduğunu anlıyorsunuz.

Fakat sizinki öyle görünmüyor. Sizinki gerçekten de sarı gibi. IPS'in özelliği değil, hayır.

Renk doygunluğunu arttırdıysanız çok arttırmayın. AMD kart kullanıyorsanız doygunluk %150 olsun, Nvidia kullanıyor iseniz Vibrance ile hiç oynamayın. Aksi takdirde renk doğruluğunu yok edersiniz.

Geçiş çizgisi belli olmuyor demişsiniz. İşte bunun sebebi doygunluğun suni arttırılması olabilir. Renkler en doygun haline yaklaştırılıyor ve fark kalmıyor.

Mesela A kırmızısı 10, B kırmızısı 20 doygunlukta olsun. Siz doygunluğu kökleyince A 20, B 25 gibi oluyor ve aradaki fark azalıyor.
Hocam yanlış anlamayın ama galiba bu renk ayarı değil çünkü bendede aynısı olmuştu sıfır alırken pek ayarıda bulunmuyor.Asuslarda galiba böyle en güzel siyah beyaz rengini ben sinema modunda aldım arkadaş belkide denemedi bu yöntemi ama diğer modlar hep sarımtırak renk veriyor bu doğru yani.

@Rafi Hızlı TN'den IPS'e geçince ufak sarımtırak gelebiliyor ama sonra gerçek beyazın o olduğunu anlıyorsunuz.

TN vs IPS;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Fakat sizinki fotoğrafa göre öyle görünmüyor. Sizinki gerçekten de sarı gibi. IPS'in özelliği o kadar yoğun değil, hayır.

Renk doygunluğunu arttırdıysanız çok arttırmayın. AMD kart kullanıyorsanız doygunluk %150 olsun, Nvidia kullanıyor iseniz Vibrance ile hiç oynamayın. Aksi takdirde renk doğruluğunu yok edersiniz.

Geçiş çizgisi belli olmuyor demişsiniz. İşte bunun sebebi doygunluğun suni arttırılması olabilir. Renkler en doygun haline yaklaştırılıyor ve fark kalmıyor.

Mesela A kırmızısı 10, B kırmızısı 20 doygunlukta olsun. Siz doygunluğu kökleyince A 20, B 25 gibi oluyor ve aradaki fark azalıyor.

Nvidia kart kullanıyorum fakat hiç girip ayar yapmışlığım yok. Fotoğrafları çektiğimde iki monitörü de eşitlik olsun diye sıfırlamıştım(TN panelde ayar yapmamıştım ama yine de sıfırladım), Şu an Karanlık oda moduna alıp parlaklığı %80 kontrast'ı da %80 de kullanıyorum kullanırken yine gözüm ağırıyor ama sanırım yapacak bişe yok artık böyle kullanacağız mecbur yine de teşekkür ederim.

@Rafi Hızlı ben kontrast'ı 40'da kullanıyorum uzun kullanımda. Bir deneyin isterseniz.

Fotoğraflara bir daha baktım ama çok anormallik göremedim, muhtemelen fotoğraflardan belli olmuyor.
Evet aslında fotoğraflarda çok belirgin değil keşke benim gözümden görebilseydiniz normalde fotoğraflardan daha fazla sarılık var. :) Fotoğraflarda en belirgin olan o kırmızı renk çizgi ayrımı diyelim, bir de sanki insanlar nefeslerini tutmuşçasına kırmızı oluşları haha 😅 Sorun şu ki; kontrastı düşürünce karanlık yerler maalesef görünmüyor. Monitörden memnunum fakat şu sarımtıraklık canımı çok sıkıyor, ki ben önceki monitörde şimdiye kadar mavi ışık filtresi açık kullandım sarıya da alışığım fakat buradaki farklı bir sorunmuş gibi bilemiyorum aşırı rahatsız ediyor.

Düzenleme, HB ile iade için konuştum servisine yollamam gerektiği söylendi. Tabii bu durumda servisin iade alacağını zannetmiyorum fakat şansımı deneyeceğim. :)
Ekleme: Ürünü hiç bir şekilde iade edemiyoruz maalesef hem HB hem de Asus beni ortada bıraktı. Eğer bu konuyu görüpte monitörü almayı düşünüyorsanız kesinlikle almayın. Paranıza HDMI kablo takın daha iyi en azından renkleri düzgün görürsünüz. :)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı