ASUS vs MSI

Peki bu gerçekten iyi olur bir de sadece attığım, bu link değil bütün, forum sitelerinde insanların memnuniyeti ortada. Gamegaraj Slayer R9T Yüksek Anakart Sıcaklığı Sorunu

Peki hocam Gigabyte'dan emin misiniz farklı, bir cihaz alınır mı?

Attığınız konuyu okudum fakat genel olarak kullanıcıların yarısı normal derken yarısı kötü olarak bildirmiş. Anakart hakkında doğrudur belki araştırıp bakmak lazım fakat arkadaşın attığı videoda Max 88 derece laptoplar için gayet ideal. Bu bir masaüstü değil masaüstü ile karşılaştırmayın. Ki dediğim gibi Watt'ın gerekmediği oyunlarda Watt'ı kısarak sıcaklıkları 70'lere düşürebiliyoruz. Ayrıca sizin attığınız konu 5070 Ti'li versiyon ve kasası farklı. O kasayı detaylı incelemedim o yüzden de fazla yorum yapamıyorum.

MSI Pulse ve F16 kasası için gene soğutması iyi denebilir ama Katana ve TUF A15 ile F15'ler kötü soğutmaya sahip. MSI'ın Katana'larının ekran panelide çok tırt doğrusu, %51 sRGB var. En berbat monitörlerde bile %90'ı geçiyor. %40'da dCi P3 var.

Marka takıntısı iyi değil kısaca hocam.

Ben zaten marka takıntılısı değilim hocam sadece iyi uzun ömürlü bir şey arıyorum ve en çok bilinen iyi marka bunlar daha iyi bir öneriniz varsa söyleyin hocam.

Şu anki Pulse kasalar Crosshair kasa düzeyinde. Pulse / Crosshair orta seviye sayılır artık. Sword ve onun aşağısı direkt giriş seviye zaten, fanları motor gibi. Vector kasalar ise orta üst klasmana girer, panelleri de modelden modele göre değişiyor o kasaların.
Pulse ve vector bizim ülkeye genellikle
kötü panelli serisi geliyor. Panel olarak iyisini bulsan dahi Vector yine alınmaz. Fanları çok gürültülü çalışıyor diğer markalara göre. Sürekli kulaklıkla oynayan arkadaşlar için bir şey diyemem. Alabilirler.

Ben zaten marka takıntılısı değilim hocam sadece iyi uzun ömürlü bir şey arıyorum ve en çok bilinen iyi marka bunlar daha iyi bir öneriniz varsa söyleyin hocam.
İyi bir donanımı olursa genel olarak ve kasasıda, hertürlü uzun ömürlü oluyor. Laptop piyasasını hiç takip etmiyorum, sadece bilgilendirme.

Pulse ve vector bizim ülkeye genellikle
kötü panelli serisi geliyor. Panel olarak iyisini bulsan dahi Vector yine alınmaz. Fanları çok gürültülü çalışıyor diğer markalara göre. Sürekli kulaklıkla oynayan arkadaşlar için bir şey diyemem. Alabilirler.
%100 DCI-P3 renk gamutlu 240 Hz (2K) tazeleme hızına sahip Vector kasalarda var ülkemizde, fiyatları 100 bin TL'nin üzerinde fakat. FHD+ panelli olanları zaten daha bütçe dostu odaklı. Ben kasaların direkt yapı kalitelerini ve soğutmalarını karşılaştırıyorum, panel bu tür kasa kalitesi kıyaslamalarına pek dahil edilmez. Bu seneki Vector kasalar gayet iyi aslında, 18 inçlik modellerinde hiç fan sesi gibi bir şikayet duymadım.

Evet.

Ekran kartı 87 dereceye kadar ulaşabiliyor, anakart ise 95. CPU sıcaklıkları gayet iyi fakat. Yine de büyük bir sorun teşkil etmiyor şu anlık.

Bir laptopa göre 87 derece iyi hocam. Bu masaüstü değil rahatça hava alabileceği bir yer yok neyle karşılaştırıyorsunuz bilmiyorum ama. Anakartının 95 dereceleri kimine göre normal gelsede 95'i görünce insan illaki tırsıyor.

Bir laptopa göre 87 derece iyi hocam. Bu masaüstü değil rahatça hava alabileceği bir yer yok neyle karşılaştırıyorsunuz bilmiyorum ama. Anakartının 95 dereceleri kimine göre normal gelsede 95'i görünce insan illaki tırsıyor.
Ekran kartında 87 derece iyi bir değer değil, throttle mekanizması her an devreye girip cihazın hızını epey bir düşürebilir. Bir de termal ped ile bu derecelere çıkıyor Slayer R9T cihazlar. Bu cehennem sıcaklıklarında ve Tongfang kasaya göre ben normal karşılıyorum fakat. Anakartı dayanıklı yapılıyor bu cihazların, bunda da büyük bir sorun yok. Sadece soğutma olarak rakiplerinden çok iyi olduğu söylenemez.

Ekran kartında 87 derece iyi bir değer değil, throttle mekanizması her an devreye girip cihazın hızını epey bir düşürebilir. Bir de termal ped ile bu derecelere çıkıyor Slayer r9t cihazlar. Bu cehennem sıcaklıklarında ve Tongfang kasaya göre ben normal karşılıyorum fakat. Anakartı dayanıklı yapılıyor bu cihazların, bunda da büyük bir sorun yok. Sadece soğutma olarak rakiplerinden çok iyi olduğu söylenemez.

Hocam bir şey diyeceğim bu Gigabyte'ı fiziksel teslim alamıyorum ne yazık ki başka bir öneriniz var mı?

Ekran kartında 87 derece iyi bir değer değil, throttle mekanizması her an devreye girip cihazın hızını epey bir düşürebilir. Bir de termal ped ile bu derecelere çıkıyor bu cihazlar. Bu cehennem sıcaklıklarında ve Tongfang kasaya göre ben normal karşılıyorum fakat. Anakartı dayanıklı yapılıyor bu cihazların, bunda da büyük bir sorun yok. Sadece soğutma olarak rakiplerinden çok iyi olduğu söylenemez.

Dediğim gibi ben sadece 5060'lı modeli incelediğim için ona yöneldim. Sizin bahsettiğiniz konudan sorun çıkanlar genel olarak 5070 veya 5070 Ti'li modellerde sorun yaşamışlar belki o modellerde bir sorun mevcuttur. Ki ben zaten watt kısıtlayarak kullanıp o sıcaklıkları görmeyeceğim için zaten rahatım :)

%100 DCI-P3 renk gamutlu 240 Hz (2K) tazeleme hızına sahip Vector kasalarda var ülkemizde, fiyatları 100 bin TL'nin üzerinde fakat. FHD+ panelli olanları zaten daha bütçe dostu odaklı. Ben kasaların direkt yapı kalitelerini ve soğutmalarını karşılaştırıyorum, panel bu tür kasa kalitesi kıyaslamalarına pek dahil edilmez. Bu seneki Vector kasalar gayet iyi aslında, 18 inçlik modellerinde hiç fan sesi gibi bir şikayet duymadım.
Siz duymamissiniz ama böyle bir sorun hep var vector' de. Notebookcheck, jarrodtech gibi güvenilir inceleme sitelerine bakın. Orda anlatıyorlar. 16 inç için konuştum ben. 18 ini bilmiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı