Asus VX248H vs. Asus VS248HR

Lesthron

Kilopat
Yer
Tekirdağ
Daha fazla  
Son düzenleyen: Moderatör:
Ama o 6-bit+FRC, ucuz IPS. Hepsi aynı değil.

@@sakarov86 Bütçe aralığını söylersen daha iyi yardımcı olabilirim. Belki bütçene uygun bu ikisinden daha iyisi vardır. Yinede ikisi arasında LG derim.
900 tl ye kadar bakıyorum. Genellikle oyun oynarım ve film izlerim. şu an 19.5 inch TN panel kullanıyorum ve film izlerken karşısındaki koltuktan bile baksam koyu renkler çok bozuluyor. Canlı ve güzel bir görüntüsü olan monitör arıyorum. Ekran kartım HD 7850 olduğu için FreeSync özellikli olanlara öncelik vermem gerekir mi bilmiyorum. Önceki bir yorumumda verdiğim Samsung PLS monitörü sırf bu yüzden bakıyordum.

Ama o 6-bit+FRC, ucuz IPS. Hepsi aynı değil.

@@sakarov86 Bütçe aralığını söylersen daha iyi yardımcı olabilirim. Belki bütçene uygun bu ikisinden daha iyisi vardır. Yinede ikisi arasında LG derim.
Dostum o fiyat aralığında 24 inch ve IPS buluyorsan tabi iki eksisi olur 21.5 TN panel satıyorlar bu fiyata ucuz IPS olayını anlamadım görüş açısı bakımından attığınız modellerden hiçbir farkı yok.

Asus VX248H = 6-bit(256 bin renk)
Asus VZ229HE = 8-bit(16.7 milyon renk)

Monitörde bit nedir? FRC nedir?

Alternatif olarak bu da var: Samsung LS24F350FHMXUF 23,5" 4ms 60hz FreeSync PLS Monitör = FreeSync aktif edildiğinde 72Hz oluyor.

Bilinçsiz kullanıcı olma. 1ms imiş gaming monitörmüş falan böyle kuru reklamlara mı kanıyorsunuz?
Dostum, senin attığın samsung pls monitörü araştırdım genel anlamda iyi fakat oyun için yetersiz gibi feedback'lerle karşılaştım aklımda vx248h almak vardı 2 hdmi'dan ve vividpixel teknolojisinden dolayı, samsung'u önerirmsin ?
ve ayrıca oyun için TN panel yeterli diyorlar ips veya pls gereksiz diyorlar ne diyorsun ?

Oyun için TN panel yeterli diyorlar IPS veya PLS gereksiz diyorlar, ne diyorsun?
1ms'ye tapınıyor oldukları için böyle diyorlar. Monitörle ilgili tek kriterin bu olmadığını bilmiyorlar, çok fazla kriter mevcut. 20. yüz yıldan kalma teknolojiyi(TN) evirip çevirip bize parazlıyorlar. 1ms olmaları yüksek maliyet getirmediğinden firmalar çok fazla kazanç elde ediyor. Önümüze sadece 1ms ve gaming ibaresini getiriyorlar ki diğer her şeyi unutalım. Ama yemezler, ben yemem. :D

Çok çok daha güzel görüntünün neresi gereksiz olabilir?

PLS'e çakma IPS diyebiliriz. Bence en iyileri VA ve IPS.

1ms'ye tapınıyor oldukları için böyle diyorlar. Monitörle ilgili tek kriterin bu olmadığını bilmiyorlar, çok fazla kriter mevcut. 20. yüz yıldan kalma teknolojiyi(TN) evirip çevirip bize parazlıyorlar. 1ms olmaları yüksek maliyet getirmediğinden firmalar çok fazla kazanç elde ediyor. Önümüze sadece 1ms ve gaming ibaresini getiriyorlar ki diğer her şeyi unutalım. Ama yemezler, ben yemem. :D

Çok çok daha güzel görüntünün neresi gereksiz olabilir?

PLS'e çakma IPS diyebiliriz. Bence en iyileri VA ve IPS.
Yani samsung'un PLS'ini önerirmisin sözlerin beni çok tatmin etti Asus'u direk saldım :D
hemen bi IPS veya PLS alabilirim :D

Şuan kullandığım monitör indirimdeyken 533 tl ye almıştım IPS ve 24 inch görüntü kalitesi gayet güzel düşük çözünürlükte 1400x900 veya 1024x768 gibi 75 hz desteği var.

ViewSonic VA2419-SH 24" 5ms (VGA+HDMI) Full HD IPS Monitör Fiyatı
Dostum, kullandığın ViewSonic IPS monitörden memnun musun?
ve oyun performans'ını hiç denedin mi?
PSL son çare ise öneririm ama alternatif(VA-IPS) varken olmaz. Ancak kafana cellat kılıç dayasa da TN panel alma.

Paran olsa bunları al derdim, hepsi AMVA2 panel ve 144Hz. Gamepower'ın panellerini de Samsung üretiyor, yani dışı Gamepower, içi Samsung.

Dostum, dediğin Gamepower'lar ayırabileceğim bütçenin dışında kalıyor şu iki modelden hangisini önerebilirsin ?

samsung'u mu ?
Samsung LS24F350FHMXUF 23.5" 4ms (Analog+HDMI) Full HD Fiyatı

yoksa bu ViewSonic'i mi önerirsin ?
Samsung LS24F350FHMXUF 23.5" 4ms (Analog+HDMI) Full HD Fiyatı

Son düzenleme:
Sana göre en iyi monitörler şunlar:
Beni al. :D

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı