Merhabalar, bende de bu sorun mevcut. Asus X505BP kullanıyorum. Geçen sene satın aldım. Leptobum yeni nesil ve Windows 10'a optimize edilerek üretilmiş. Ne kadar temiz kurulum da yapsam, düzenli disk temizliği de yapsam, hız arttırmak için bildiğimiz klişe ayarları da yapsam yine donmalar ve kasmalar mevcut. XP ve 7 zamanlarında bir bilsayar alırdık temiz kurulum yapardık canavar gibi olurdu bilgisayarlarımız. Sorun nerde anlıyamadım. Yardımcı olursanız minnet duyarım. Teşekkürler.
İşlemci AMD
İşlemci Modeli AMD A9-9420
İşlemci Hızı 3.00 GHz
Çekirdek Sayısı Çift Çekirdek İşlemci
İşletim Sistemi Endless
Sistem Belleği 4 GB
Bellek Türü DDR4 1866MHz
Arttırılabilir Bellek (Maks.) 12 GB
Sabit Disk (HDD) 1 TB
Disk Dönüş Hızı 5400 Rpm.
Ekran Kartı Hafızası 2 GB Paylaşımsız
Ekran Kartı AMD Radeon R5 M420
Ekran Kartı Bellek Tipi DDR3
Ekran Kartı Bellek Arayüzü 64 Bit
Ekran Özelliği 15.6"
Ekran HD, Anti-Glare
Ekran Çözünürlüğü 1366 X 768
Klavye Chiclet klavye
Numerik Klavye Yok
USB Port 1x USB 3.0, 2x USB 2.0, 1x USB 3.1 Gen1 Type-C
HDMI 1 x HDMI
Ethernet (LAN)10/100/1000 Mbps
Kablosuz Haberleşme Wireless 802.11ac
Bluetooth Özelliği Versiyon 4.2
Webcam VGA Web Camera
Kart Okuyucu 2 in 1 (SD/MMC)
Batarya 42 Whrs, 3 hücreli Lityum-İyon
Paket İçeriği Pil, Şarj Aleti, Notebook
Ağırlık 1.68 Kg.
Renk Star Grey
Garanti 24 Ay Resmi Asus Türkiye Garantisindedir.(Distribütör Firma Garantisi)
1 GB dosyayı 10 dakikaya indiriyorum, güya indirdikten sonra 10 dakika daha diske yazmasını bekliyorum. Uzun zamandır SSD şarttı zaten. Peki, örneğin 128 GB SSD satın alsam harici monte edilebilir mi leptobuma?
Teşekkürler.
İşlemcin zayıf. Zayıf işlemcilere SSD şart Windows 10 kullanıyorsanız. Bende Ryzen 5 2500U var HDD kullanıyorum eski nesil PC'de SSD var eski cihazımın hızından daha iyi çalışıyor. HDD kullanımı rastlamadım ancak yine eski cihazım da Windows 10 HDD kullanırken sürekli aynı sorunu yaşıyordum. Ancak yeni nesil orta seviyeli bilgisayarlarda HDD sorunu yaşamadım. Bu duruma bende şaşırdım tabi. SSD takarsam daha hızlı olacak onuda biliyorum ancak garantisi var bitsin takacağım. Eski cihazım işlemcisi i5 2450M işlemcisi var.
Sattım zaten ben de laptopumu, Lenovo V130 aldım 240 GB SSD + 1 TB HDD 7. Nesil i3 işlemcili. İşimi görüyor, zaten PS4 konsolum var oyunlarımı oradan oynuyorum, laptopu da dosya aktarımı, depolama, ara sıra League of Legends için kullanıyorum.
Aynı Laptoptan Komşumda da var. Hi-Level 240 GB 2.5 inç SATA SSD ile kullanıyordu ama hala bayağı yavaş çalışıyor. Boşta 70 derece yük altında 105 derece gibi yüksek sıcaklıklara erişiyor işlemcisi. Termal macun yenilesem hızlanır mı yoksa çöp olduğu için değmez mi?
Yoksa CMOS'u mu güncellemem gerek?
Açıkçası bir beklentiniz olmasın. M.2 SSD kullandığım için açılış vb. şeyler gayet hızlı ancak işlemcinin gücü çok sınırlı olduğu için birkaç işlemden sonra yavaş çalışıyor. Grafik performansı yerlerde. Özellikle 1080P60 videoları donarak oynatıyor. Onun dışında gündelik işler için yeterli. SATA SSD konusunda bir performans testi yapın, belki SSD'de sorun olabilir. Bunun dışında bilgisayar genel kullanımda ısınmıyor ve o dereceleri hiç görmedim. Oyun oynamaya çalışıyorlarsa unutsunlar, öyle bir şey imkansız. Harici GPU olduğuna aldanıp almıştım fakat o konuda çok pişmanım.