Başarılı Kurulum Asus X550CC-105D Mac OS X El Capitan

• Asus X550CC
  • i7 3537U
  • Intel HD 4000
  • Realtek ALC266
  • 256GB Kingston HyperX SSD

3 gun uğraştım ve en sonunda başardım. Özellikle Intel HD 4000 ekran kartını ve sesi tanıtmak zor oldu.

thumb_Screen Shot 2015-12-03 at 13.46.54_1024.jpg
untitled 3.jpg
Untitled 2.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum aynı bilgisayara sahibim. Bu işten hiç anlamıyorum. Bir ilk okulluya anlatır gibi nasıl yaptığınızı anlatır mısınız?

Ekran kartını nasıl tanıttığınızı yazar mısınız?

Ekran kartı için ekstra kextler yükledim birçok yabancı siteden ama hiçbirisi işe yaramadı. Temiz kurulum yaptım tekrar ve sadece clover configuratordaki graphics bölümünde aşağıda gördüğünüz resimdeki ayarları yaptım ve çalıştı. Bundan önce efi bölümünüzdeki config.plist dosyasını cloverdan mount etmeniz lazım tabi.
Screen Shot 2015-12-09 at 18.41.27.png

Ses sorununu nasıl çözdünüz ? Ve sistem açılışlarında açılma hızı sizde de yavaş mı ?

Ses sorunu için öncelikle temiz kurulum yapman lazım(voodoo kext vs yüklenmemiş olmalı ) daha sonra ise aşağıda verdiğim linkteki CLOVER_3263 dosyasında sound klasörü içindeki kextleri ''kext utility version 2.6.4'' ile yükleyin.yükleme işlemi için kextleri üzerine sürükleyip bırakmak yeterli. Restart atın bu kadar ses problemi ortadan kalkacaktır.
Sistem çok stabil çalışıyor ve hiçbir sıkıntı yaşamadım. windows 10 pro yu uzun süredir kullanıyordum ondan daha stabil ve daha hızlı çalışıyor kesinlikle ve açılışta hiçbir şekilde bekleme sorunu olmadı bende.10-15 sn sürüyor sistem açılması.(240 gb kington hyper ssd nin de etkisi var tabi)
NOT: Ses kextleri Asus x550cc-xo105D içindir başka bir bilgisayarda denenmemiştir.
Ayrıca x550cc için verdiğim linkteki efi klasörünü temiz kurulum yaptıktan sonra sisteminizdeki efi bölümünün içine attıktan sonra sistem sorusuz çalışacaktır.

CLOVER_3263.zip

Sistemi youtube kanalımda görebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Systemin GeekBench Skoru
jpeg1.jpg

Konudaki resimde nvidia kart var videoda yok. DSDT mi uyguladınız? Parlaklık ayarını nasıl yaptınız? Harici kartı iptal etmediğimden galiba fanlar sabit bir devirde dönüyor. Ses çok sinir ediyor beni.

Konudaki resimde nvidia kart var videoda yok. DSDT mi uyguladınız? Parlaklık ayarını nasıl yaptınız? Harici kartı iptal etmediğimden galiba fanlar sabit bir devirde dönüyor. Ses çok sinir ediyor beni.
İlk başlarda bende sizin gibi onlarca kext ve dsdt denedim ama hiçbiri bi işe yaramadı.Daha sonra yukarıda da linkini verdiğim CLOVER_3263.zip dosyasını indirdim. İçinde gereken dsdtler ve kexler var.İlk olarak sistemi sıfırdan kurdum. Clover boot ile alakalı hiçbirşey yüklemedim.Daha sonra clover config ile efi partı mounth edip linkteki klasörün içindeki efi klasörünü sistemin içindeki efiye attım.
Yine verdiğim klasörün içinden çıkan sound dosyasındaki kexleri kext utiliy (os x el capitan için olanı) ile yükledim ve restart attım hepsi bu.Bu şekilde voodoo kext ile yaşadığım hdmi ses sorunu ve mikrofon ses sorunu ortadan kalktı.

Dediğin sorunları bunları yapmadan önce bende yaşadım. Fan sürekli çalışıyordu ve ısınıyordu sistem nvidiayı iptal olmadığından kaynaklıydı bu sorun. Ayrıca işlemci sürekli olarak 1.8 ghz de çalışıyordu ve turbo boost devreye girmiyodu hiçbir şekilde.

Sadece yapman gereken sistemi sıfırdan kurup dediğim efi dosyasını sistemdeki efiye atman. Eğer sıfır kurulum yapmazsan yine sorunlarla karşılaşabilirsin. Sistem düzgün çalışmaz.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı