ASUS X550JK Performans Sorunu

mena1235

Megapat
Daha fazla  
Herkese merhaba. Asus X550JK bilgisayarım var. 4 GB ekran kartı,2 GB harici ekran kartı, 8 çekirdek işlemci, 1.5 TB 5400 rpm harddisk. Ama ben istediğim performansı alamıyorum. Normal masaüstünde yavaşlamalar, oyunlarda fps düşüşleri, açılış kapanış süreleri uzadı. Bilgisayara virüs gerektirecek veya bilinmedik hiçbir şey indirmedim. Ya belirli sitelerden 3-4 program ya da Steam'den oyun, başka bir şey yok. Bilgisayarı geçen ağustos ayında aldım. Aldıktan 1,5 hafta sonra falan garantiye yolladım aşırı ısınıyordu. Garantiden geldiğinden beri performans hissedilir derece düştü. Ne yapmam lazım, önerisi olan olursa teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bende X550JX-XX171D var , aldığım gibi 7200 RPM HDD taktım, 5400 RPM'yi denemek taktığımda sizin gibi oyunlarda "FPS Drop" ve yavaş açılmalar gördüm.
Sorunumuz HDD ile ilgili olabilir, eğer X550JX serisi gibi garanti gitmeden upgrade imkanınız varsa upgrade öneririm.

Fortmat atmayı dendiniz mi?
Garantiden geldiğinde makine zaten sıfır gibi geldi zaten ne olduysa ondan sonra oldu.
Tekrar servise verin olmadı serviste hdd değişimi yapıyor ASUS, garantisi devam ederek.
Aslında farklı sorunları da var bilgisayarın kurulu olan programları doğru düzgün çalıştırmıyor. Mesela gizli simgelerde duran programların yarısı yok simgeleri çıkmıyor vs. Fabrika hatalı olabileceğini düşünüyorum bilgisayarın aldığım yerle görüştüm biz ücretsiz değişim olarak gönderiyoruz ama değiştirmiyorlar dedi. Isınıyor diye yollamıştım ben pc yi ilk aldığımda garantiden geldikten sonra pc yine boştayken 70 dereceyi gördü.

Garantiden geldiğinde makine zaten sıfır gibi geldi zaten ne olduysa ondan sonra oldu.

Aslında farklı sorunları da var bilgisayarın kurulu olan programları doğru düzgün çalıştırmıyor. Mesela gizli simgelerde duran programların yarısı yok simgeleri çıkmıyor vs. Fabrika hatalı olabileceğini düşünüyorum bilgisayarın aldığım yerle görüştüm biz ücretsiz değişim olarak gönderiyoruz ama değiştirmiyorlar dedi. Isınıyor diye yollamıştım ben pc yi ilk aldığımda garantiden geldikten sonra pc yine boştayken 70 dereceyi gördü.
Bence hakkınızı arayın hocam.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı