Asus X550JX ısınma sorunu

KubilayBzk

Hectopat
Yer
İSTANBUL
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisi (2.sınıf Öğrencisi)
Asus X550JX-XX099D modelini kullanıyorum.
Cihazın özelliklerinden bahsetmek gerekirse;
  • İşlemci: Intel(R) Core(TM) i5-4200H CPU @ 2.80GHz (4 CPUs), ~2.8GHz
  • Bellek: 8192MB RAM
  • Ekran kartım: NVIDIA GeForce GTX 950M
Şimdi sormak istediğim soru şu, PUBG oynarken sıcaklıktan dolayı bazen WASD tuşlarını tutamaz oldum. Size sadece oyuna girip 3 dakika oynayıp değerleri kaydetmek istedim ve ekte belirttim. Sizce bu sıcaklıklar normal mi, yorumlar mısınız?
CPU sıcaklığım 80-98 arası gidiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
X550 serisinde kronik bir sorun diyebiliriz. Cihaz sökülüp kaliteli bir termal macun uygulandığında serin çalışmaya başlıyor. Yapabilirseniz kendiniz yapın, yapamıyorsanız servise başvurabilirsiniz.

X550VX modelini kullanıyorum. 15-20 dakika gibi kısa sürede işlemci 100 dereceyi görüyor ve kapanıyor. Denetim Masası\Donanım ve Ses\Güç Seçenekleri konumuna geliyoruz. Daha sonra burada kullandığımız güç planının yanındaki "Plan ayarlarını değiştir" yazısına tıklıyoruz. "Gelişmiş güç ayarlarını değiştir" seçeneğine girerek buradan "İşlemci güç yönetimi" yazısına tıklayarak "En düşük işlemci durumu" kısmına 5(varsayılan) değerini verin. "En yüksek işlemci durumu" kısmına ise 90 değerini verin. İşlemci %100'ünü kullanmayacağı için sıcaklık aşırı şekilde artmayacaktır. Ben bu şekilde kapanma sorunumu çözmüştüm, siz de deneyebilirsiniz.

X550 serisinde kronik bir sorun diyebiliriz. Cihaz sökülüp kaliteli bir termal macun uygulandığında serin çalışmaya başlıyor. Yapabilirseniz kendiniz yapın, yapamıyorsanız servise başvurabilirsiniz.
Bilgisayar mühendisliği okuduğum halde en çekindiğim konu bu diyebilirim .Lakin yorumunuz için teşekkür ederim .
Bu cihazları kullanıp ısınma sorunu yaşamayan bir kişi dahi yok, yapabileceğiniz en iyi şey termal macun değiştirmek ve kaliteli soğutucu kullanmak.
Zalman ZM-NS2000 17" 200mm Fanlı Yükseklik Ayarlı Notebook Soğutucu Standını kullanıyorum fakat performansından memnun değilim verdiğim parayı hak etmedi.Sizin önerdiğiniz bir soğutucu varmı ?
performansta düşüklüğe neden olmayacak mı bu yöntem ?

Peki arkadaşlar bu sıcaklık değerleri ile oyunlar oynamaya devam etsem sıkıntı yaşar mıyım ?

Yaşadığım yerde normal koşullarda sıcaklığın 40-45 derecede dolaşması dan dolayı 80 civarı duruyor sıcaklık lakin bundan önce havası serin yerlerde de o sıcaklıktan fazlasını aldığından dolayı macun değişimi yaptım zalman macun kullandım pahalimi evet ama 20 derece düşüş gösterince buna değdi degiatirmeseydim 100 dereceye kadar çıkardı şuan eminim geçen sene sırf bu yüzden klavyenin flex kablosu arizalandi dikkat etmeni öneririm yedek parça bulma konusunda sorun var sadece ikinci el bulunabiliyor. Yaşadığın herhangi bir sorun varsa başka elimden geldiğince cozebilirim çözümü internette olmayan birçok sorunu çözdüm.
Peki arkadaşlar bu sıcaklık değerleri ile oyunlar oynamaya devam etsem sıkıntı yaşar mıyım ?
6-7 saat aralıksız oynuyorum hiçbir sorun yaşamıyorum ama biran önce macun değiştirsen iyi olur.

Son düzenleme:
İşlemcinin termal macununu değiştirin ve bir an önce laptop soğutucunuz yoksa gidip almanızı tavsiye ederim.

İşlemcinin termal macununu değiştirin ve bir an önce laptop soğutucunuz yoksa gidip almanızı tavsiye ederim.
Bu modelde cidden işe yarar bir çözüm kasada fanın altında bakır bu blok var ordan kasanin altına veriliyor sıcaklık masanın üzerine cidden çok ısınıyor gerek durduğu zeminin serin olması gerekte o bölgede oluşacak hava akışı soğutmaya yardımcı olacaktır.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…