ASUS X550JX SSD üzerindeki İS ile başlamıyor

Emredmn

Femtopat
ASUS X550JX modeli bir laptop aldım. Üzerinde SSD ve HDD var ve sistem SSD'ye kurulu fakat ben içerisindeki HDD'yi çıkarıp hazırda elimde bulunan HDD'yi taktım. Şu an yaşadığım sorun ise; bilgisayar açılışta SSD ile değil de benim taktığım HDD'ye kurulu Windows 10 olarak açılıyor, aynı zamanda SSD de takılı görünüyor. Bu durumu nasıl düzeltebilirim?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu videoda sadece yapılan boot sıralama işlemini yapmanız yeterli, kısaca ilk sıraya SSD'yi koyacaksınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu videoda sadece yapılan boot sıralama işlemini yapmanız yeterli, kısaca ilk sıraya SSD'yi koyacaksınız.

Hocam mesajını görmeden önce biraz kurcalarken bir şekilde ilk sıraya aldım fakat yeniden başlatırken siyah ekransa bir yazı çıkıyor
"Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key" diyor
HDD'yi çıkartıp sadece SSD ile denedim yine bu bildirim çıktı. HDD ile başlatınca açılıyor ama SSD'yi seçince böyle oluyor. Videodaki gibi HDDden klonlamak değil de direkt SSD üzerine kurulu olan sistemi açmak istiyorum. Şu an ne yapmam lazım?

Dediğim gibi sadece boot sıralamasını değiştirdiniz mi, klonlama yapmayacaksınız. Zaten işletim sistemini kurmuşsunuz. Tek yapmanız gereken sıralama değiştirmek.

Peki tam olarak doğru Windows kurulumu yaptığınıza emin misiniz? Diski gördüğünü söylemişsiniz, o halde Windows kurulumunu tam yapamamışsınız gibi duruyor. Aklıma başka bir çözüm yolu gelmedi açıkçası.

Peki tam olarak doğru Windows kurulumu yaptığınıza emin misiniz? Diski gördüğünü söylemişsiniz, o halde Windows kurulumunu tam yapamamışsınız gibi duruyor. Aklıma başka bir çözüm yolu gelmedi açıkçası.
Hocam bilgisayarı daha bugün aldım, aldığımda SSD'de Windows 10 kuruluydu, sadece yanındaki HDD'yi çıkarttım eski bilgisayarımda Windows 10 yüklü kullandığım HDD'yi taktım. Sonra bir daha SSD de başlatması, sıralama değiştirmek de işe yaramadı. Ne yapmalıyım bilmiyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı