Asus x550ln Yosemite kurulumu

Merhaba arkadaşlar daha önce başarılı kurulumlarda asus x550ln bilgisayarıma mavericks 10.9.5 kurulumu yaptığımı anlatmıştım. Şimdi ise yosemite 10.10.2 uefi kurulumu yaptım.
Kurulumda yabancı bir siteden almış olduğum clover efi yi kurulumda kullanmış olduğum usb dekilerle değiştirdim yine yabancı bir forumda bulduğum kextleri’de kullandım.
Bilgisayarımda şu an çalışanlar.
Ses çalışıyor.
Ekran intel hd 4400 çaşılıyor.
Ekran parlaklığı fn tuşları ile çalışıyor.
Pil göstergesi çalışıyor.
Ethernet çalışıyor.
Uyku modu çalışıyor.
Uykudan uyanma çalışıyor.
Fn tuşları tamamı çalışıyor.
Kamera çalışıyor.
Çalışmıyan sadece wifi.
Aşağıda vermış olduğum kext dosyasını yüklemeden önce yosemide kurulum dizindeki sistem klasörü içindeki extenden klasörü içirisindeki VoodooHDA kextini sildikten sonra yükleme yapınız.
Kolay gelsin. Dosya.tc - Ücretsiz, Hızlı ve Kolay Dosya Paylaşımı
 

Dosya Ekleri

  • Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    124,7 KB · Görüntüleme: 550
Son düzenleyen: Moderatör:
Tebrikler güle güle kullanın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Elinize sağlık öncelikle. Sizden yardım isteyeceğim. Bende geçenlerde kurulum yaptım 10.9.5 için. Herşeyi yükledim wifi adaptörü alıp wifide hallettim. Bi sesi yükleyemediğim için silmiştim. Şimdi tekrardan 10.10.2 için kurulum yapmayı düşünüyorum. Ama kurulumda nasıl değişiklik yaptığınızı ve daha sonra kextleri nasıl tanıttığınızı anlatabilir misiniz?
 
merhaba elinizde 10.10.2 düşünerek yardımcı olmaya çalışayım önce bir kaç işimizi windows kurulu bilgisayarda yapmamız lazım yosemite yüklü usb yi bilgisayara takıyorsuz sonra usb içerisindeki efi içerisindeki clover klasörü içierisindeki kext klasörü içerisindeki 10.10 klasörüne giriyoruz http://s5.dosya.tc/server/FGfGBE/kexts.zip.html indirme linkini vermiş olduğum yerden kext dosyasının içindekilerle değiştiriyoruz daha sonra yine Dosya.tc - Ücretsiz, Hızlı ve Kolay Dosya Paylaşımı vermiş olduğum dosyayı indirin.dosyanın içinde sadece efi/clover/acpi/patched içindeki dsdt.aml yi alıp usb içerisindeki aynı yoldaki patched içine yapıştırın
normal kurulumu yaptıktan sonra multibeast yosemite sürümünü açın ve ethernet kartımız için RealtekRTL8111-v1.2.3 kurun
sonra yosemite kurulu hdd nin içindeki VoodooHDA kext'i silin Kext_Utility'yi açın ve indirmiş olduğunuz kext dosyası içerisindeki VoodooHDA kext'i kurun
ekran parlaklığı için klavye ayarlarında kestirmeşler var onu bulun orada ekran parlaklığı yeri,ne f5 ve f6 yı atayın
saygılarımla
 
Çok teşekkür ederim yarın öbür gün deneyeceğim denediğimde haber ederim.

Kurulum kaç kez denememe rağmen başaramadım. Still waiting for root device hatası alıyorum. Kurulum yaparken cloverda hangi kodlar ile başlattınız? Kernel patch injectintel falan seçeneklerde tikler hangilerinde vardı? Biraz detaylı anlatabilir misiniz?
 
Çok teşekkür ederim yarın öbür gün deneyeceğim denediğimde haber ederim.

Kurulum kaç kez denememe rağmen başaramadım. Still waiting for root device hatası alıyorum. Kurulum yaparken cloverda hangi kodlar ile başlattınız? Kernel patch injectintel falan seçeneklerde tikler hangilerinde vardı? Biraz detaylı anlatabilir misiniz?
merhaba Still waiting for root device hatası aldığınız yerde kurulum usb sini çıkarıp tekrar takın hata verdiği yerden devam rdicektir
cloverde ise Kernel patch işareretli injectintel işaretli değil
 
Peki siz 10.10 üzerine kurup sonra mı güncelleştirdiniz 10.10.2 ye?
 
Son düzenleme:
merhaba geç cevap için kusura kalmayın malüm vardiyeli çalışıyorum ben direk 10.10.2 usb kurulum yaptım güncelleme yapmadı
saygılarımla
 
Anladım peki indirdiğiniz site linkini atabilir misiniz? Ben bi tane indirdim uzantısı arc olan. Ama onu belleğe yazdırdıktan sonra içine erişemiyorum ne Transmac nede normal olarak. Yani kextleri atamıyorum.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı