Çözüldü ASUS X550VC SSD desteği

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

hf35276363

Hectopat
1.png
2.png
3.png
4.png
5.png
6.png
7.png

Arkadaşlar bilgisayarım çok ağır bir tane SSD almayı düşünüyorum. Özellikleri yukarıda, destekler mi? Yani şu şekil bir şey yapmak istiyorum benim bilgisayarımın şu an 1 TB HDD'si var buna ek olarak 120 GB'lık bir SSD alacağım SSD'ye Windows'u kururum HDD'yi de depolama alanı olarak kullanmak istiyorum böyle bir imkanım var mıdır acaba?

İkinci sorum ise bu bilgisayara ek olarak DDR4 RAM atabilir miyim? Kaç slotu var yani bu bilgisayarın markası ASUS X550VC.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 5.png
    5.png
    11,6 KB · Görüntüleme: 79
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
• Süper o halde ekstradan DDR3 RAM takabilirsiniz iki adet yuva boşta halihazırda

• Dilerseniz şuanki C'deki dosyalarınızı alacak olduğunuz SSD'ye kopyalayabilirsiniz bu rehber ile birlikte

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

• Dilerseniz SSD'ye Windows'u baştan kurabilirsiniz. İkisinde de BIOS'a gireceksiniz ve benzer adımlar izleyerek kısmen aynı vakti harcayacaksınız. Ancak TB'larca veriniz yok ise baştan kurulum yapmanız daha sağlıklı olur gibime geliyor.
DVD-RW çıkarılarak, aparat takılarak SSD kullanabilirsiniz. Aparatında ayrıca bir masraf olacağını düşünürsek. Aparat masrafı+ 1 TB HDD'den gelecek gelir+ 120 GB SSD'ye vereceğiniz para, yaklaşık olarak (50+150+150= 350 TL) 350 TL'ye denk gelecek. 50 TL daha katıp direk 500 GB SSD almanızı nacizane önereceğim. Belki depolama alanınız, hedefinizin yarısı olacak ama istediğiniz hızıda tam alacaksınız. RAM'e gelecek olursak, sizde "SANIRIM" (DUAL yazdığı için) 4+4 şeklinde RAM'leriniz var. 4+ 8 yapılabilir.

DVD-RW çıkarılarak, aparat takılarak SSD kullanabilirsiniz. Aparatında ayrıca bir masraf olacağını düşünürsek. Aparat masrafı+ 1 TB HDD'den gelecek gelir+ 120 GB SSD'ye vereceğiniz para, yaklaşık olarak (50+150+150= 350 TL) 350 TL'ye denk gelecek. 50 TL daha katıp direk 500 GB SSD almanızı nacizane önereceğim. Belki depolama alanınız, hedefinizin yarısı olacak ama istediğiniz hızıda tam alacaksınız. RAM'e gelecek olursak, sizde "SANIRIM" (DUAL yazdığı için) 4+4 şeklinde RAM'leriniz var. 4+ 8 yapılabilir.
fiziksel sürücüler.png
disk aygıtı genel özellikler.png
optik sürücüler.png

bellek.png
disk.png
kuzey1.png
kuzey2.png

hocam DVD-RW falan demissiniz inanki nedir hiç bilmiyorum daha ayrıntılı anakart özellikleri buldum şu fotoğraflarada bakabilirmisiniz acaba? sizide yoruyorum kusuruma bakmayın

dipnot:az çok anladığım kadarıyla benim bilgisayarın disk özelliği SATA-2 piyasada ssd olarak sata3 ler var uyum sorunu yaşarmıyım sata3 alsam

dediğiniz şeyi az çok anladım sanki hocam bilgisayarın cd giriş yerini hdd için kullanırsın demek istiyorsunuz sanki onun içinde aparat demissiniz
bu o aparatmı hocam Platoon Sata 9.5 Mm Ssd Harddisk Kutusu Kızak Fiyatı

Son düzenleme:
Selamlar

• DDR4 bellek takamazsınız desteği yok anakartınızın. Yalnızca DDR3
• 2 adet RAM yuvası var gibi ancak emin değilim. Anakart sekmesine girip oranın fotoğrafını atabilir misiniz? Mesela bende 4 yazıyor. Sizde de toplamda kaç adet olduğu yazacaktır.
• Alacağınız SSD'yi de DVD sürücüsünü çıkartarak SSD'yi caddy aparatına oturtacaksınız. Bu aparatın fiyatı 30 - 40 TL civarında (indirimsiz). SSD'yi de kullanabilirsiniz 1TB'ı sökmeden. Hatta Harddisk'e format atmanıza da gerek yok

TP.jpg

Selamlar

• DDR4 bellek takamazsınız desteği yok anakartınızın. Yalnızca DDR3
• 2 adet RAM yuvası var gibi ancak emin değilim. Anakart sekmesine girip oranın fotoğrafını atabilir misiniz? Mesela bende 4 yazıyor. Sizde de toplamda kaç adet olduğu yazacaktır.
• Alacağınız SSD'yi de DVD sürücüsünü çıkartarak SSD'yi caddy aparatına oturtacaksınız. Bu aparatın fiyatı 30 - 40 TL civarında (indirimsiz). SSD'yi de kullanabilirsiniz 1TB'ı sökmeden. Hatta Harddisk'e format atmanıza da gerek yok

Eki Görüntüle 463427

ana kart teknik özellikleri diye bir bölüm yok hocam anakart sekmesinde bunu buldum ama
ram.png

Çok büyük ihtimalle toplam iki adet yuva var. Ama emin olmak istiyorsanız kasanın altındaki kapağı sökerek görebilirsiniz. Yalnızca kapağın vidalarını açacaksınız. Diğer sorularınızın yanıtı dediğim gibi.
hocam şunu buldum 2 tanesinde 4 gb lık ram gözükuyor diger 2 tanesinde empty yazıyor

dipnot: peki hocam ssd yi aldım dvd yerine taktım windowsu ssd ye kurmak için ne yapmam lazım c deki dosyaları ssd ye koplasam olurmu yoksa baştan windowsu kurmam mı gerekir
ram1.png
ram2.png
ram3.png
ram4.png

• Süper o halde ekstradan DDR3 RAM takabilirsiniz iki adet yuva boşta halihazırda

• Dilerseniz şuanki C'deki dosyalarınızı alacak olduğunuz SSD'ye kopyalayabilirsiniz bu rehber ile birlikte

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

• Dilerseniz SSD'ye Windows'u baştan kurabilirsiniz. İkisinde de BIOS'a gireceksiniz ve benzer adımlar izleyerek kısmen aynı vakti harcayacaksınız. Ancak TB'larca veriniz yok ise baştan kurulum yapmanız daha sağlıklı olur gibime geliyor.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı