ASUS X555L laptop işlemci ve anakart değişir mi?

mil01lao

Hectopat
Katılım
25 Mayıs 2020
Mesajlar
585
Yer
Odasında
Merhabalar, 6 yıldır kullandığımız laptopu yükseltebilir miyiz? İşlemci değişmiyormuş başka bir konuda sormuştum ama işlemciyi anakartla beraber değiştirsek? 10. nesil istemiyorum 6-7. nesil de yeter bana. Son bir soru ekran kartını da değiştirebilir miyiz? 840M var içinde. Yardım eder misiniz?

Sistem:

i7 4510U.
840M
8 GB DDR3 RAM.
 
Değişemezsin. Komple anakarti değişmen gerekir o da eğer varsa tabi. Olsa bile masrafı o kadar çok olur ki yeni laptop alırsın. Maksimum yapabileceğin RAM yükseltmek olur.
 
Yeni anakart o laptop kasasına uymaz büyük ihtimal. RAM ve SSD takviyesi yapınız bence. Diğer türlü sistem yine de günlük kullanım için çok iyi.
 
Anakartla işlemciyi değiştirsem ne kadar masrafı olur.
Bu masrafa zaten giremezsiniz çünkü uyumlu anakart olacağını sanmıyorum olsa bile aynı modelin farklı özelliklere sahip kasalarından alabilirsiniz belki ondada adaptör sıkıntısı çekebilirsiniz. her laptop için o lapğtopa yetecek kadar hatta dibi dibine adaptör verilir kullanıcılara
 
SSD taktırdık zaten. O zaman 8 GB DDR3 RAM alacağız sistemi hızlandırır mı? Oyunlarda işime yarar mı?
Anakartla işlemciyi değiştirsem ne kadar masrafı olur.
Aynı model laptopun güncel islemcili anakartı olacak ki takasın ki o bile ekran kartı da anakarta bağlı olduğu icin cok tutar. Ben bakmazdım bile. 8 GB RAM performans artışı saglar ama senin bilgisayarda hadi 80 FPSden maksimum 90a çıkarsın fazlası olmaz.
 
atıyorum
Ekran Görüntüsü (274).png
 

Yeni konular

Geri
Yukarı