ASUS X555LB XO190H için RAM önerisi

insan1222

Kilopat
Katılım
10 Mayıs 2015
Mesajlar
69
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle herkese iyi günler. ASUS X555LB XO190H laptopum var şu an 6 GB RAM var üzerinde. Bayağı araştırarak 8 GB RAM alacağım ama 2 ürün arasında kaldım. Bu 2 ürün dışında tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
 
CPU-Z programını indirip SPD ve Memory sekmelerini paylaşın. Eğer 6 GB belleğiniz varsa 4+2 GB şeklindedir. Zannedersem belleklerden birisi anakarta gömülü ve sizin bellek takabileceğiniz bir tane slot var. O yüzden yükseltme yapmadan önce mutlaka cihazın içini açıp kontrol edin.
 
O zaman elinizdeki belleğin voltajı nedir? CPU-Z programında SPD sekmesinde en altta yazılıdır. 1.35 veya 1.50'dir. Buna uygun bir bellek almanız lazım. Elinizdeki belleğin voltajı ne ise aynı voltaja sahip bellek alın. Attığınız linklerdeki belleklerden birincisinin voltajı 1.50, ikincisinin voltajı 1.35'tir.

Ayrıca diğer önemli bir nokta cihazın toplam kaç GB bellek desteği var bilmiyorum. ASUS olduğu için yeterince teknik bilgi yok. Servise mesaj atarak bunu öğrenin. Cihazın toplam 8 GB desteği varsa içindekini çıkarıp sadece 4 GB bellek takabilirsiniz. Eğer 12 GB destekliyorsa o zaman 8 GB bellek takabilirsiniz.
 
sistem ram bilgileri.jpg


Cpu-Z uygulamasında belleklerden 2. görünmüyordu sanırım gömülü olduğu için şuan Asus firmasına mail attım cevabı gelince size ulaşmaya çalısacağım.
 
Evet anakarta gömülü olan bellek bu programda genelde görünmez. Bu belleğin voltajı 1.35, anakarta gömülü olan belleğin voltajı da aynısıdır. Sizin de alacağınız belleğin voltajı 1.35 olsun.
 
çok teşekkür ederim. ek olarak dün gece aıda64 extreme ile baktığımda anakartın en yüksek 16 GB ram kaldırdığını gördüm. doğrulamak için Asus'tan mail'i bekliyeceğim.
Servise zorda olsa ulaştım bana Max 8 GB olduğunu söyledi yalnız şöyle bir durum var , benimle aynı modelli kullanan kişilerden biri 8 GB ram taktığını söyledi o sebeple servis dediğine hakkında şüpheye düştüm
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı