ASUS X555LN laptopta "Yüklü ses çıkış aygıtı yok" hatası

pck0pat

Centipat
Daha fazla  
Merhaba forumda çok eskiden de konu açılmış ama çözüm bulunamamış. Belki güncel sorun hakkında bilgisi olan arkadaşlar vardır.

ASUS X555ln cihazımda "yüklü ses çıkış aygıtı yok" uyarısı alıyorum. Format attım BIOS güncelledim yazılımsal olarak her şeyi yaptım. SSD takıp tekrar format attım ama yok bir türlü ses aygıtını görmüyor.

Bu laptopta 2 türlü kart bulunuyor.
1. Hard disk ve üzerinde hoparlör olan kart.
2. Diğer karttan Flex kablo ile bağlantı giden USB - kulaklık jakı bulunan kart.

Ben 2. kartı çalışan başka kart ile denedim ama yine de ses aygıtı algılanmıyor. Aygıt yöneticisinde bile göstermiyor. Bu arada aynı kartta USB ve diğer portlarda çalışıyor. Aynı şekilde 1. kartta HDD çıkışı olduğu için bu kartta çalışıyor olarak görüyorum. Tabii sadece ses çipi arızalanmışta olabilir.

ASUS X555ln ses kartı diye arama yaptığımda bana Flex kablolu üzerinde USB ve kulaklık çıkışı olan kartı gösteriyor. Tam olarak bu laptopun ses kartı hangisidir? Bu sorunu yaşayan arkadaş varsa çözümünü paylaşabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…