tragonez01
Hectopat
Daha fazla
- Laptop modeli : Asus X556UF-XX045T
Orjinal Windows kurulu.
Problemim şu: Pilde veya güç kablosu takılı vaziyetteyken Youtube'da video izlerken ya da bilgisayarda boşta müzik dinlerken "dırrt" diye ses çıkıyor 1 saniye kadar takılıyor ve sonra eski haline dönüyor.
Görev yöneticisinden CPU, bellek, disk kullanımı değerlerini takip ettim ancak yine yaptığında fark ettim ki herhangi anormal sistem kullanımı yok.
Eskiden böyle bir problemle karşılaşmamıştım.
İlk önce uğraşmadan format attım temiz kurulum yaptım. Driverleri temiz internetten çekip kurdum. Problem düzelir sanmıştım ancak yine arada bir yapıyor eskisi kadar olmasa da.
BIOS güncel son sürüm.
HD Tune Health;
AIDA64'den ısı kontrolü yaptım, 45-50 derecelerde boşta. AIDA64 sistem kararlılık testini açıp ısı değerlerine baktığımda işlemci sıcaklığı maksimum 73 dereceye çıkı.
Bu zaman diliminde içini temizlemedim, temizlemeyi düşündüm alakalı olabilir mi diye garanti devam ettiği için içini açıp termal macun vs. uğraşmadım.
Sorun günlük kullanımımı çok etkilemese de yine de arada böyle bir problem olması sinir bozucu olabiliyor.
Ben de foruma konu açıp fikir ve görüşlerinizi almak istedim. Düşünceleriniz için şimdiden, teşekkürler.
Son düzenleyen: Moderatör: