Çözüldü ASUS X570 Anakart Code 02 Hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mmc3837

Femtopat
Daha fazla  
  • ASUS ROG Crosshair VIII Dark Hero X570 anakart
  • AMD Ryzen 9 5900X 3.7GHz işlemci
  • PowerColor Red Devil Radeon RX 6900 XT ekran kartı
  • Samsung 2TB 980 Pro PCI-e 4.0 NVMe M.2 SSD
  • Thermaltake TH360 ARGB 360mm işlemci sıvı soğutucu
  • G.Skill 32 GB (2x16 GB) Trident Z RGB 3600MHz CL16 DDR4 Dual kit RAM
  • ASUS ROG Thor 1200W 80 Plus Platinum auro Sync & OLED ekranlı güç kaynağı
  • Samsung 49" Odyssey G9 2K 1ms 240Hz G-Sync QLED 1000r Curved VA Gaming monitör
  • Corsair K70 k. 2 rapidfire Cherry MX Speed Türkçe RGB mekanik Gaming klavye
  • Logitech G502 Hero SE Gaming mouse
  • Sennheiser gsp 670 Wireless 7.1 Surround oyuncu kulaklığı

Yukarıda yazdıgım sistemimde ASUS anakartta 02 hatası alıyorum bazen PC acıyorum acılıyor bazen bu hatayı verıyor sabahtan aksama kadar ugrastırıyor acılmıyor.

BIOS sıfırlıyorum duzelmıyor CMOS pilini çıkarıp 10 dk beklıyorum yıne aynı bir türlü çözüm bulamadım.

Sistem Fotoğrafı.jpg

Çözüm
Yabancı forumlarda çoğu kişi BIOS güncellemesi ile sorunu çözmüş BIOS'unuz güncel mi?

Evet BIOS'um güncel.

Sorunu çözdüm. Sorun Thermaltake ekran karti riser kablodan dolayi kaynaklanıyormuş. Sanirim kablo 3.0 anakart PCI-e X16 slotuyla cakisiyor sanırım. Anakarttaki en alt 3.0 slotuna taktigimda hiçbir sorun kalmadı. Amazon'dan 4.0 PCI-e kablo siparis ettim bakalim gelince tekrar ust sokette deneme yapacagim.
  • ASUS ROG Crosshair VIII Dark Hero X570 anakart.
  • AMD Ryzen 9 5900X 3.7GHz işlemci.
  • PowerColor Red Devil Radeon RX 6900 XT ekran kartı.
  • Samsung 2TB 980 Pro PCI-e 4.0 NVMe M.2 SSD.
  • Thermaltake TH360 ARGB 360mm işlemci sıvı soğutucu.
  • G.Skill 32 GB (2x16 GB) Trident Z RGB 3600MHz CL16 DDR4 Dual kit RAM.
  • ASUS ROG Thor 1200W 80 Plus Platinum auro Sync & OLED ekranlı güç kaynağı.
  • Samsung 49" Odyssey G9 2K 1ms 240Hz G-Sync QLED 1000r Curved VA Gaming monitör.
  • Corsair K70 k. 2 rapidfire Cherry MX Speed Türkçe RGB mekanik Gaming klavye.
  • Logitech G502 Hero SE Gaming mouse.
  • Sennheiser gsp 670 Wireless 7.1 Surround oyuncu kulaklığı.

Yukarıda yazdıgım sistemimde ASUS anakartta 02 hatası alıyorum bazen PC acıyorum acılıyor bazen bu hatayı verıyor sabahtan aksama kadar ugrastırıyor acılmıyor.

BIOS sıfırlıyorum duzelmıyor CMOS pilini çıkarıp 10 dk beklıyorum yıne aynı bir türlü çözüm bulamadım.

Eki Görüntüle 951234

Yabancı forumlarda çoğu kişi BIOS güncellemesi ile sorunu çözmüş BIOS'unuz güncel mi?

Evet BIOS'um güncel.

Sorunu çözdüm. Sorun Thermaltake ekran karti riser kablodan dolayi kaynaklanıyormuş. Sanirim kablo 3.0 anakart PCI-e X16 slotuyla cakisiyor sanırım. Anakarttaki en alt 3.0 slotuna taktigimda hiçbir sorun kalmadı. Amazon'dan 4.0 PCI-e kablo siparis ettim bakalim gelince tekrar ust sokette deneme yapacagim.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı