ASUS X570-F ile RAM nasıl 3600 MHz'de çalıştırılır?

• Konuyu başlatan Faeron
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 1.156

Faeron

Hectopat
Anakart
X570-f asus rog
İşlemci
Ryzen 7 5800x
Arkadaşlar önceden 8x2 3000MHz RAM kullanıyordum 5800X ile.
Bugün RAM'lerimi yükseltmek istedim. Corsair'in CMW32GX4M2D3600C18 modelini aldım. Standart 2133 ile açıldı. BIOS'dan D.O.C.P. (sanırım böyleydi ismi) ile 3600 frekansa otomatik OC yapıyor.
Ankart modelim ise X570-F ASUS ROG fakat açılmadı PC. Açıldı kapandı, sonrasında girdim 3200'e çektim. Açıldı fakat mavi ekran hatası veriyor. Bunu 3600'de nasıl açabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Başlatırken normal açıldı iki kere reset atıyordu şimdi normal açıldı oyunda benchmark yaparken mavi ekran veriyorsu onu da vermesi herhalde sorun çözüldü.

Ntoskernel.exe ile KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED mavi ekran hataları aldım.
0xc0000221 kodu ile birlikte

X570-F ASUS var cMW32GX4M2D3600C18 corsiar Vengeance RAM aldım fakat dediğiniz sorunları yaşadım benchmarkta mavi ekran aldım bununla ilgili başlık açtım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Başlatırken normal açıldı iki kere reset atıyordu şimdi normal açıldı oyunda benchmark yaparken mavi ekran veriyorsu onu da vermesi herhalde sorun çözüldü.

Ntoskernel.exe ile KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED mavi ekran hataları aldım.
0xc0000221 kodu ile birlikte

Bilgim yok. Minidump okuyan birisini bulman lazım.

Beyefendi diğer yazdığınız konuda sorunun BIOS güncellemesi ile çözüldüğü yazıyordu. Okudunuz mu o yazıyı? Güncelleyip tekrar deneyin. Sorun devam ederse de dökümleri ve CPU-Z ekran görüntülerini paylaşın.

Klasik bir sorun bu bence. DOCP ayarları otomatik olmayacak. Hatta voltaj vermeniz le gerekebilir. Ve fclk hızını eğer o arttırmıyorsa siz arttırın.

Yapılabilecek şeyler. El ile OC yapma. Bellek üreticisine göre değişir. Ama Micron ise 3600MHz ayarı gecikme değerleri 16 16 18 18 geri kalanı oto ayarında kalarak ve 1.35v ile kullanılabiliyor. Forumda bir kişinin işine yaramıştı bu yöntem. Gerçi bende bu şekilde kullanmıştım. Ama 3600MHz son zamanlarda bende de sorun çıkartmaya başladığından 3200 MHz CL 15 değerine aldım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı