ASUS X571GD-BQ524 düşük FPS

ca9an

Megapat
Yer
Muğla
Arkadaşlar, selamlar. Geçen yıl nisan ayında aldığım laptop, son 3-4 aydır olması gerekenin çok altı performans gösteriyor.
İlk FPS düşüşleri CS oynarken başlamıştı. Ne yaparsam yapayım FPS 200'den bir anda 40 oluyordu ve sürekli böyleydi. Tüm driverlara Update attım, format attım. Ne yaparsam yapayım etki etmiyordu. YouTube'da sorunu araştırırken bir adam ThrottleStop diye bir uygulamadan bahsetti. Uygulama işte işlemcinin hızını, gücünü kesiyormuş. Eminim bilenleriniz vardır. Adamın dediklerini yaptıktan sonra FPS düşmesi sorunu çözüldü ama bu sefer de olması gerektiğinden düşük FPS alıyordum. 40-200 arası drop yerken sabit 80 olmaya başladı. Bununla beraber zaten bu FPS sorunları başladığında fanlar çok yüksek sesle çalışıyordu. Valorant'ta bile en düşük çözünürlük en düşük ayarlarda 70-90 FPS arası alıyorum. İşlemci ısındığı için olduğunu düşünüyorum termal macun mu değiştirmeliyim emin değilim. Yardımcı olursanız çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
-125 değerine çekince oyuna girdi yine aynı fps değerlerini alıyorum.Tek artış normalde kullandığım ayarları değil de configi silip açtığımda default ayarlarda gerçekleşiyor.O da 15-20 fps civarı.
Bu default ayarlarda kullanmam zarar ver mi yoksa -125 de kullanmaya devam mı etmeliyim?
Hocam Undervolt ile kullanırsanız daha iyi olur. Eğer undervolt ettikten sonra FPS düşüşü yaşamıyorsanız bunu nasıl kalıcı hale getireceğimiz anlatacağım. Ancak ben eski haline dönmek istiyorum derseniz karar sizin.

Hocam undervolt ile kullanırsanız daha iyi olur. Eğer undervolt ettikten sonra FPS düşüşü yaşamıyorsanız bunu nasıl kalıcı hale getireceğimiz anlatacağım. Ancak ben eski haline dönmek istiyorum derseniz karar sizin.

-125'e çekince FPS düşüşü yaşıyorum. Eğer çok bir zararı olmazsa default ayarlarda kullanmak daha iyi gözüküyor şu an.
YouTube'da bilgisayarımın özelliklerine sahip bilgisayarlarla insanlar en yüksek çözünürlükkte, High da 100 FPS alıyorlar
Ben önceden belirttiğim gibi en düşük çözünürlük, Low da 110 FPS alıyorum. Termal macun ve temizlikten sonra olması gereken değerleri alabilir miyim?

-125'e çekince FPS düşüşü yaşıyorum. Eğer çok bir zararı olmazsa default ayarlarda kullanmak daha iyi gözüküyor şu an.
YouTube'da bilgisayarımın özelliklerine sahip bilgisayarlarla insanlar en yüksek çözünürlükkte, High da 100 FPS alıyorlar
Ben önceden belirttiğim gibi en düşük çözünürlük, Low da 110 FPS alıyorum. Termal macun ve temizlikten sonra olması gereken değerleri alabilir miyim?
Bir de öyle deneyin. Muhtemelen alabilirsiniz. Kesin konuşmak zor bu gibi durumlarda.

Bir de öyle deneyin. Muhtemelen alabilirsiniz. Kesin konuşmak zor bu gibi durumlarda.

Çok teşekkür ederim cevaplarınız için.

Anlattıklarınıza göre ısınmadan dolayı işlemciniz hız düşürüyor olmalı. ASUS X serisinde ısınma zaten yaygın bir durum. Termal macun değişimi ve fan temizliği çözüm olabilir.

Hocam size de teşekkürler ilk işim termal macunu değiştirmek olacak sağ olun.

Çok teşekkür ederim cevaplarınız için.

Hocam size de teşekkürler ilk işim termal macunu değiştirmek olacak sağ olun.
Rica ederim. Düzelmezse şayet bir şey olursa iletişime geçin. Yardımcı olmaya çalışırız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı