Asus X99-A anakarta M.2 NVMe SSD takmak

automatte

Megapat
Daha fazla  
Asus X99-A (ilk seri) anakartıma Samsung 970 EVO NVMe M.2 SSD'yi taktım. (M.2 X 4 slotuna.)

Sırasıyla:

- BIOS'u kontrol ettim (Kingston SSD' mi görüyor, Samsung M.2 SSD'mi görmüyor.) BIOS'ta herhangi bir değişiklik yapmadım (BIOS en son güncel sürümde) Windows'u başlatıp Samsung'un kendi NVMe kontrolcüsünü kurdum.

001.png

- Disk yönetiminden diski başlattım ve bir sürücü adı verdim. (disk 3 / Fast( F )

002.png

- Samsung Magician programında hız testini yaptım. Hızla ilgili herhangi bir sıkıntı gözükmedi.

003.png

- Fakat tüm bunların sonunda M.2 SSD' ye Bilgisayarım' dan baktığımda F: sürücüsünde (M.2) Cd-rom isareti var ve Windows 10 Pro başlatılırken harici bir alet takmışım gibi bir sinyal sesi veriyor.

004.png

Sormak istediğim:

1- Sırasıyla ve görselleriyle M.2 SSD'yi kurma aşamalarımı anlattım. Unuttuğum/atladığım bir şey var mı acaba?

2- Bu M.2 SSD'ye daha sonra Windows 10 kurmak istiyorum. Şu anda BIOS'ta gözükmüyor. (Boot devices) BIOS'ta değiştirmem gereken bir yer mi var acaba?

3- M.2 diskindeki CD-Rom işareti ve Windows açılışındaki tak-çalıştır sesi normal değil. Bunları nasıl düzeltebilirim.

Biraz uzun ve detaylı anlattım atladığım bir şey olmasın diye. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı