Aula F87 Pro vs Havit Gamenote KB884L vs KB904L

Bütçe
2000

Alfaldr

Hectopat
Yer
İstanbul
Yeni bir mekanik klavye almak istiyorum ancak üç model arasında kararsız kaldım. Bu klavyeler hakkında tecrübesi olan veya teknik detaylarına hakim olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

Modeller şunlar:
  • Aula F87 Pro
  • Havit Gamenote KB884L
  • Havit Gamenote KB904L
Klavyeyi hem günlük kullanım hem de oyun için düşünüyorum.

Bu klavyeler arasında özellikle malzeme kalitesi, kullanılan switch'lerin hissiyatı, uzun ömürlülük ve yazılım desteği açısından bir kıyaslama yapabilir misiniz?

Aula F87 Pro modelinin kablosuz olması bir avantaj gibi görünüyor, ancak Havit modellerine göre (varsa) eksi yönleri nelerdir?

Bu modellerden birini kullanıyorsanız, olumlu veya olumsuz deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Fiyat/performans olarak sizce hangisi tercih edilmeli?

Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

F87 ikisinden de iyidir. FPS oynuyorsan KB904l manyetik switch olabilir ama SOCD özelliği var mı bilmiyorum eğer yoksa almaya gerek yok

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Kablosuz bağlantı ve fiyatı sebebiyle Aula F87 Pro almaya karar verdim ve araştırırken n11'de Teknostore satıcısına ait şöyle bir ürün buldum:

Aula F87 Pro Mekanik Rgb Tkl Graywood V4 Switch Kablosuz Makrolu Hot Swap Türkçe Q Klavye Mavi Fiyatları ve Özellikleri

İlanda açıkça "Pro" yazıyor (Mavi, Graywood V4 Switch) ve fiyatı 1.899 TL.
Yalnız kararsız kaldım, çünkü ürün yorumlarında bazı kişiler "Pro model değil, standart F87 gönderildi" gibi yorumlar yazmış.

İşin ilginç yanı, Aula'nın kendi sitesindeki renk paletlerine baktığımda, bu ilandaki mavi modelin tuş takımı (keycaps) renkleri tam olarak Pro modelin renk şemasıyla uyuyor.

Bu ilandan veya satıcıdan yakın zamanda bu ürünü alan oldu mu? Gelen ürünün gerçekten Pro (PBT keycap, 5 katmanlı dolgu vs.) olup olmadığını teyit edebilecek var mı?

Bu ilandan veya satıcıdan yakın zamanda bu ürünü alan oldu mu? Gelen ürünün gerçekten Pro (PBT keycap, 5 katmanlı dolgu vs.) Olup olmadığını teyit edebilecek var mı?

Evet bunlar var. Fakat kasada da Pro diye yazmıyor. Neden böyle olduğunu Teknostore ve aulacn ye mail ile bunu sormak gerek.

İki gün önce Aulastar'a mail attım, dönüş olmadı. Şüphelendiğim için ürünü açmadım. Mantıklı bir açıklama gelmez ise büyük ihtimal iade ederim.

Sekiz ay önce de Reddit'te aynı muhabbet dönmüş. Aula şöyle demiş, F87 Pro Çin pazarındaki adıymış, global adı da F87 imiş.

Teknostore YouTube videosunda biri sormuş,
-F87 ile F87 Pro arasındaki fark nedir?
-Hemen hemen aynılar F87 ilk üretildiğinde sadece kablolu bağlantı desteği vardı sonra güncellenerek kablosuz bağlantı özelliği de kazandı. F87 Pro ile aynı seviyeye geldiler.
İlgili video,
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı