benisec_benisec
Kilopat
- Makaleler
- 13
Daha fazla
Haftaya yeni sistemimim bir kaç parçasını sipariş edeceğim ve aklımdaki anakart Asus Z170 Pro Gaming. Şimdi şöyle bir sorunum var ki yeni nesil DDR4 RAM'lerin XMP özelliği ve anakart üzerinden ram MHz arttırma işi hakkında bazı sorularım var.
4 RAM slotunu işgal etmemek ve geleceğe yönelik bir sistem olarak düşündüğüm için tek modül 8gb alacağım ve 1 ay kadar sonra bir 8'lik daha ekleyeceğim.
İki adet RAM arasında kaldım bana farklarını anlatırsanız ve seçimimde yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar.
1) Kingston HyperX Fury 8GB 2666MHz DDR4 CL15 HX426C15FB/8
2) Kingston HyperX Savage 8GB 2800MHz DDR4 CL14 HX428C14SB2/8
Bu iki RAM arasında MHz ve CL değeri dışında herhangi başka bir fark bulunuyor mu? İkisini de overclock edip daha yüksek frekanslarda kullanabiliyor muyum?
4 RAM slotunu işgal etmemek ve geleceğe yönelik bir sistem olarak düşündüğüm için tek modül 8gb alacağım ve 1 ay kadar sonra bir 8'lik daha ekleyeceğim.
İki adet RAM arasında kaldım bana farklarını anlatırsanız ve seçimimde yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar.
1) Kingston HyperX Fury 8GB 2666MHz DDR4 CL15 HX426C15FB/8
2) Kingston HyperX Savage 8GB 2800MHz DDR4 CL14 HX428C14SB2/8
Bu iki RAM arasında MHz ve CL değeri dışında herhangi başka bir fark bulunuyor mu? İkisini de overclock edip daha yüksek frekanslarda kullanabiliyor muyum?