ASUS Z170 PRO ve i7 6700K sisteme 8 pin girişi takılınca BIOS'a girilmiyor

Ozan ERDAL

Hectopat
Katılım
20 Aralık 2019
Mesajlar
39
Çözümler
1
Yer
Tekirdağ/Çerkezköy
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar öncelikle herkesin kurban bayramını en içten dileklerimle kutlar, sağlıklı mutlu ve huzurla bayramlar dilerim. Size danışmam gereken bir sorunum var.

Sorun şu: Elimde ASUS Z170 PRO GAMING anakart i7 6700K işlemci 16 GB DDR4 2666 RAM var. PSU ise RM850 80+ Gold. 8 pin girişi ne zaman anakarta taksam CPU Power ve DDR RAM Power uyarı LED'leri yanıyor ve BIOS'a giremiyorum.

RAM slotlarını tek tek denedim olmadı. Başka forumda 8 pin kabloda sorun olabilir ya da RAM slotlarında sorun olabilir demişler. Bu anakart işlemci ve RAM çalışan sistemden söküldü keza PSU'da öyle. Sorun neden kaynaklanıyor olabilir yardımcı olur musunuz? ( Başka PSU deniyemiyorum malum her yer kapalı alamadı )
 
  • Bilgisayarınızı kapatın ve fişten çekin. Soğutucu ve işlemci montajını kontrol edin. Üçgenler üst üste gelsin. Anakarttaki işlemci pinlerini kontrol edin. Kırılmış veya yamulmuş pin olabilir. Soğutucuyu aşırı bir şekilde sıkarak montajladıysanız biraz gevşetin.
  • Pinlerde sorun yoksa(hala bilgisayar kapalı ve fişten çekik olsun) BIOS pilini çıkarın ve 5 dakika bekleyin. Bellekleri de çıkarın. Sarı uçlarını silgiyle hafifçe silin. Sonrasında hepsini takın ve sistemi tekrar çalıştırın. Bellekleriniz gri renkli slotlarda takılı olsun.
 

Geri
Yukarı