ASUS Z270 XMP sonrası MEMORY_MANAGEMENT mavi ekran hatası

isyank4r

Decapat
Daha fazla  
RAM
32GB Gskıll
SSD veya HDD modeli
Samsung 500 GB
Ekran kartı
MSI 3070
Anakart
ASUS Z270
İşlemci
i7 12700 KF
Merhaba. BIOS guncellemesı sonrası 3600 MHz olan RAM'lerımı 2600MHz cıvarına dusurmus. XMP acarak bu degerlerımı ramimim standart oldugu 3600 MHz'e cıkarttım. Akabınde MEMORY_MANAGEMENT mavı ekran hatası lazım. Memortytest86 da hata verdı. Ama bu hatayı XMP kapalıyken tekrar yaptığımda vermedı. Eskı BIOS surumu kullandıgımda herhangı bır problem olmazken yenı BIOS surumunde boyle bır hata aldım. Şu an BIOS surumunu bıraz eskı verısyon yaptım. Çogu konularda RAM'ler sorun ıade et yenısını al diye cevaplar verılmıs ama benım RAM'lerımde problem olmadıgına emınım. Tamamen keyfı bir durumla BIOS guncellemesı so nrası boyle bır hata aldım. Yazılımsal bır durum var ve ben bunu BIOS surumu guncellemesı ıle cozmektense daha kısa yoldan yapabılecegım bır tavsıye arıyorum arkadaşlar. Yardımcı olursanız sevınırm.

Dosya Ekleri

• 11.png
    11.png
    20,9 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. BIOS guncellemesı sonrası 3600 MHz olan RAM'lerımı 2600MHz cıvarına dusurmus. XMP acarak bu degerlerımı ramimim standart oldugu 3600 MHz'e cıkarttım. Akabınde MEMORY_MANAGEMENT mavı ekran hatası lazım. Memortytest86 da hata verdı. Ama bu hatayı XMP kapalıyken tekrar yaptığımda vermedı. Eskı BIOS surumu kullandıgımda herhangı bır problem olmazken yenı BIOS surumunde boyle bır hata aldım. Şu an BIOS surumunu bıraz eskı verısyon yaptım. Çogu konularda RAM'ler sorun ıade et yenısını al diye cevaplar verılmıs ama benım RAM'lerımde problem olmadıgına emınım. Tamamen keyfı bir durumla BIOS guncellemesı so nrası boyle bır hata aldım. Yazılımsal bır durum var ve ben bunu BIOS surumu guncellemesı ıle cozmektense daha kısa yoldan yapabılecegım bır tavsıye arıyorum arkadaşlar. Yardımcı olursanız sevınırm.

Hocam anakart bilgileri yanlış LGA 1700 soket destekli bir anakart modeli yazın.

Resımdekı gıbı aynen hocam.

Arkadaşlar merhaba. Bu gönderi cevap bulamayanlara istinaden yazılmıştır. bi ayar yaptım suan denemesını yapıyorum. normalde suana kadar mavı ekran vermesı gerekıyordu xmp acıkken . ve suan xmp acık olmasına nazaran hata vermedı. biraz yüklenecem pc ye. Şayet hata vermez ise sizlerle yaptıgım adımı paylaşacam. Bios update sonrası hata alan arkadaşlar için.

Dosya Ekleri

• 333.png
    333.png
    6,9 KB · Görüntüleme: 20
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı