ASUS Zenbook S16 UM5606WA-RK052W kapalıyken ısınma problemi oluşuyor

pokebuha

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, bir haftadır ASUS Zenbook s 16 UM5606WA-RK052W kullanıyorum. İşlemcim Ryzen 9 AI 365, RAM ise 24 GB.

Bir haftalık kullanım sürecinde birkaç sorunla karşılaştım, acaba bu sorunlar sadece bana mı özgü?

Bilgisayarın kurulum aşamasında birkaç kez dondu. Ayrıca, 4-5 kez açılış sırasında logo ekrandan sonra ekran karardı ve bilgisayarı yeniden başlatmak zorunda kaldım. Bir keresinde bilgisayarı kapattım, çantaya koydum ve yarım saat sonra çantayı ateş gibi buldum. Soğuduktan sonra tekrar çalıştı, ancak pil tamamen boşalmıştı.

Başka bir seferde, bilgisayar açılış sırasında Windows BitLocker ekranına yönlendirdi ve yarım saat boyunca açıp kapattıktan sonra düzeldi. BitLocker'ı ilk kez gördüm.

3-4 kez, bilgisayar açıldıktan sonra ses gelmediğini fark ettim ve yeniden başlatınca düzeldi.

Bilgisayarı Almanya'da aldım ve Türkçe kullanmaya çalışıyorum. Kurulum sırasında Türkçe seçenekleri yoktu, dil paketi yükledim. Kendi kendime, bu durumun sorunlara neden olup olmadığını düşündüm. Bu sorunlar ardı ardına geldi, acaba sadece bana mı özgüler?

Kurulum sırasında dili İngilizce olarak ayarlamıştım ve sonradan Türkçe dil paketi ekledim. Bazı yerler hala İngilizce görünüyor, bu yüzden sorunların dil ayarlarından kaynaklanıp kaynaklanmadığını merak ettim, ama öyle değilmiş.

İade hakkım olduğunu öğrendim.

Kullanımını çok beğendim; pil ömrü bir gün sürüyor, çok hafif ve taşınabilir. Gittiğim yerlere rahatlıkla götürebiliyorum. Ekran kalitesi beni çok etkiliyor, genellikle çoklu ekran kullanıyorum ve ekran genişliği çok iyi. Gün sonunda Path of Exile oynuyorum. Oyun oynamadığım zamanlarda fan sesi yok, oyun sırasında ise rahatsız edecek kadar az. Yeniden laptop alacak olsam, bu modeli veya benzerini tercih ederim.

Sonuç olarak, bu laptopu iade edip aynı marka ve modeli alınır mı? Yoksa yaşadığım sorunlar sadece bana mı özgü, yoksa genel bir kronik sorun mu? Güncellemeler sonrasında sorunlar azaldı, yine de iade etmeli miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
yazılımsal sorunda ola bilir garantiye yada, boşverip iadeye göndermeniz daha iyidir sizi kalmış

youtuba zeenbok gibi notebook yazınca aynı sorunu yaşayan bir abimizin çok entellektüel çok objektif bir incelemesine denk geldim. sorunu anladım.

bakalım karar veremedim

Kronik bir sıkıntı gibi duruyor araştırıyorum.

Gerçekten bu yeni laptoplarda çok sıkıntı olmaya başladı mesela sadece okullara yeni bilgisayarlar verdiler Acer Aspire A5 Wi-Fi falan çalışmıyordu falanbenim laptopum 2014 model demek olur ki hiçbir sıkıntıyla karşılaşmadım sadece biraz yazılımsal olarak eksikleri var

Gittim kutusu ile beraber teslim ettim yenisini verdiler şimdi yeni laptop ile yazıyorum diğeri gibi kurulum sırasında sıkıntı çıkarmadı bakalım aç kapalarda sıkıntı yapacak mı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı