ASUS Zenbook veya ExpertBook mu yoksa Huawei Matebook mu?

cancka

Centipat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX4080 - i9 13900HX - 32GB - Acer Predator Helios 16
Meslek
Müzisyen
Selamlar,

Mağazada gidip gördüğüm bir cihaz fakat alternatif öneride bulunanlar var, Huawei daha uygun fiyata daha yüksek özellikler sunuyor gibi geldi; tercihimi nasıl yapmalıyım?

Asus ExpertBook P5 P5405CSA-VT0342W Ultrabook // Mağazada görüp beğendiğim cihaz.
Başka bir konuda şu linkteki cihazın benim beğendiğimden daha iyi olduğu söylendi;

Huawei geldiğimizde ise daha uygun fiyat olduğunu görüyorum;

Bu bütçeye alınabilecek en mantıklı Ultrabook hangisidir?

Ryzen işlemcili ZenBook Intel’e göre bataryadayken verdiği performans konusunda daha iyi ve ömrü daha uzun.

Huawei de kesinlikle pişman etmez, dokunmatik ekran, uygun fiyata yüksek çözünürlük.

OLED ekranlı Lenovo Yoga’lara da bakabilirsin.

Sonuç olarak ekran istersen Huawei, daha uzun pil ömrü ve performans istersen Ryzen ZenBook öneririm.

Türkiye’de çözünürlüğü yüksek ZenBook uygun fiyata görmedim. Hepsi 1200p.

Anladım hocam, şunu eklemeyi unutmuşum panelin çok kaliteli olması birincil önceliğim değil. Daha çok performans ve uzun yıllar stabil çalışması önemli benim için, birde sürekli şarjda kullanılacak cihaz keşke eski cihazlar gibi bataryayı sökme şansımız olsa.

Böyle bir kullanım amacında hangisini önerirsiniz veya bunlar dışında bir ultrabook tavsiyeniz var mıdır?

Benim fikrim expertbook beni uzun vadede üzmeyecek gibi geliyor. Biraz eski tip olsun istiyorum açıkçası dokunmatik ekranla vs işim yok ve ekranda sürekli akıcı görüntüler olmayacak devamlı aynı şeyler olacak bunu söylememin sebebi televizyon satan bir danışman OLED tvde akıcı şeylerde uzun süreli kullanırsınız ama her gün 8 saat show tv açık kalırsa o show tv logosu orada tv kapalıyken bile gözükmeye başlar artık falan demişti ne kadar doğru bir tespit bilemiyorum tabii.

Aynı fiyata şöyle bir şey buldum;

Özellikleri daha iyi sanki 64GB Ram mevcut. Tercih yaparken nelere dikkat etmeliyim?

Dediğim gibi şarjla ilgili sorunum yok prize takılı değilken 1 saat olsa bile yeterli bana. Panelde OLED olmasa daha iyi olur.

Son düzenleme:
Onur Babacan'in zarif elestirilerinden sonra Zenbook tavsiye etmiyorum Turkiye garantisi icinde.
ASUS’un global garantisi de Türkiye kadar rezalet, Gamer’s Nexus boykot ediyordu bi’ aralar.

OLED tvde akıcı şeylerde uzun süreli kullanırsınız ama her gün 8 saat show tv açık kalırsa o show tv logosu orada tv kapalıyken bile gözükmeye başlar artık falan demişti ne kadar doğru bir tespit bilemiyorum tabii.
OLED yanması deniyordu ona galiba, doğru. ASUS bu yüzden otomatik ekran koruyucu gösteriyor bir süre işlem yapılmadığında, eski monitörler gibi.

Expertbook olanı tercih etmeyi düşünüyorum o fiyata alınacak bir cihaz mıdır hocam sizce? Dediğim gibi bazı şeylerin eski tip olması benim için daha iyi, uzun yıllar sorunsuz kullanayım az özellik çok işlev olsun istiyorum. Sadece biraz pahalı geliyor çünkü o kadar ahım şahım bir iş yapmayacağım ama almışkende iyi bir şey olsun istiyorum.

Her gün yaklaşık 7-8 saat DJ programı açık şekilde müzik çalıyor olacak, sürekli şarjda kullanılacak. Diğer zamanlarda da müzik düzenlemeleri stüdyo programları vs kullanılacak ve bu programlar görev yöneticisinden baktığımda RAM ve CPU çok meşgul ediyor onun dışında başka bir durum yok.

@cancka hocam hangi cihazda karar verirseniz buraya da yazar mısınız? Ben de almayı düşünüyorum da kararsızım, 2025 modelleri bekliyoruım. Bu arada Huawei almanızı önermem ben vazgeçmiştim almaktan, Intel desteğini kesti geçen dönem. Cihazlar iyi ama Google'da yaşadığı sıkıntıyı Intel'de yaşayacak, uzun vadede yazılım desteği alamazsınız.

Hocam Asus expertbook aldım yalnız bugün Vatan'da kavga edecektim resmen, 24 saat dolmadan iade etmek veya değiştirmek istedim iki yola da gelmediler pazartesi asusla görüşeceklermiş falan. Mağazadan aldık ama yüz kere sordum satan elemana Intel Arc işimi görür mü diye, gayet iyi dedi sürekli yalnız benim kullandığım DJ programı ekran kartından kullanıyor baya o yüzden iade etmek istiyorum veya harici ekran kartı olan bir cihazla değiştirmek istiyorum bunun dışında sorarsanız;

Tasarımı mükemmel çok kibar ve görüntüsü düzgün bir cihaz, işlemci olarak gayet iyi ve soğuk kalıyor cihaz. Ekran kartı dışında her şey beni çok memnun etti bu birazda kullanımla alakalı tabii, diğer işler için kullanacaksanız harika bir cihaz.

Bakalım ne olacak bilmiyorum yani bu mağazada gördün aldın bitti gitti muhabbeti çok saçma geldi bana tüketicinin hiç bir hakkı olmaz mı kardeşim, ben cihazı 24 saat dolmadan geri getirmişim sonuçta...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı