Asus Zenfone 2 32 GB vs 2.el iphone 5s 16GB

Zenfone 2 kesinlikle daha güncel. Ben de 3 gün önce Bimeks'e gidip 16 Gb versiyonunu aldım (bu arada Türkiye'ye gelen 16 Gb versiyonunda da 4gb varmış baktım gerçekten de var). Hiçbir oyunda kasma görmedim, Asphalt 8 gibi ağır oyunları yaladı yuttu resmen. Aşırı akıcı, özellikle Nova launcher indirdiğinde telefonun hızına yetişilmiyor. Ekranı da fena değil, boyut olarak çok güzel.

5s artık eskimeye başladı. Ekranı da (bana göre) oldukça küçük. Oyun vb. için ekran kalite olarak güzel ama boyut olarak çok yetersiz olduğunu düşünüyorum. Tekrar belirtiyorum bu benim kendi kişisel yorumum, iphone fanboy'ları üzerime atlamasın lütfen.

İkisinin de kamerası oldukça iyi, amatör olarak bolca fotoğraf çekiyorum ve gece Zenfone 2'yle resim çekerken resmen gündüz gibi çıktı. Hiç beklemiyordum böyle bir şeyi, gece modu gerçekten çok iyi. Iphone'un kamerası da bayağı iyi, çok kaliteli ve seri fotoğraflar çekebiliyor.

Bana sorarsan bence Apple teknolojiyi biraz geriden takip ediyor. 2012'de çıkan Nexus 4'in özelliklerinin aynısının 2014 sonunda çıkan Iphone 6'ya daha yeni gelmesinden anlayabilirsin bu durumu. Ama popülaritesi oldukça fazla olan bir telefon 5s, bunu bir artı olarak sayabilirsin diye söylüyorum.

İkisi de gayet güzel telefonlar, seni yarı yolda bırakmazlar ama bundan sonrası senin kendi kişisel terchine kalmış birşey. Ekran boyutu, işletim sistemi, ikinci el ürünün güvenilirliği, aradaki güncellik farkı vb. gibi şeylerden yola çıkarak terchini çok kolay yapabilirsin. En olmadı gidip ikisini de dev teknoloji mağazalarından birinde deneyebilirsin.

Edit: Zenfone 2'nin yanında Zenpower 10050 maH taşınabilir batarya veriyorlar. 5 rengi var istediğini seçebiliyorsun, ben mavi olanı aldım ama biraz fazla dikkat çekti, keşke siyah veya gümüş olanı seçseydim. Telefon 5 saat kesintisiz oyun oynadıktan sonra %100'den %39'a indi, bataryası oldukça iyi yani telefonun. Ve bu Zenpower batarya telefonu 3 defa dolduruyormuş, onu da hesaba katmayı unutma.
Kesinlikle iPhone 5s alın.
Bende Zenfone 2 almayı düşünüyorum. Ama ios işletim sistemi hoşuma gidiyor. Temiz bir telefon çizik yok. İyi yani olmadı Zenfone 2 alırım.
 
Asus Zenfone 2 bende aylardır hangi telefon diye düşünüyorum incelemelerin sonuçunda ben asus 16 gb alcam 32 gb lık daha iyi bir model.
 
32gb'lık modele gerek olduğunu düşünmüyorum, zaten Asphalt 8 bile en yüksek ayarlarda kasmıyor. 16gb modelindeki işlemcinin overclock edilmiş hali sadece. RAM bahsettiğim gibi Türkiye'ye gelen iki modelde de 4gb. 1300tl'lik model yerine 1100tl'lik modeli hiç dert etmeden alıp o artan 200tl ile kılıf, temperli cam, hızlı şarj adaptörü, üstüne de güzel bir 64gb hafıza kartı alınabilir. Bu dediklerimin hepsini yaptım ve açıkçası gayet memnunum.
 
32gb'lık modele gerek olduğunu düşünmüyorum, zaten Asphalt 8 bile en yüksek ayarlarda kasmıyor. 16gb modelindeki işlemcinin overclock edilmiş hali sadece. RAM bahsettiğim gibi Türkiye'ye gelen iki modelde de 4gb. 1300tl'lik model yerine 1100tl'lik modeli hiç dert etmeden alıp o artan 200tl ile kılıf, temperli cam, hızlı şarj adaptörü, üstüne de güzel bir 32gb hafıza kartı alınabilir. Bu dediklerimin hepsini yaptım ve açıkçası gayet memnunum.
Senin taktığın 32 gb ile kendi 32gb aynı hız olmaz. Buda var.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı