ASUS Zenfone 3 Parmak İzi Okuyucusu ve Kamera Odak Sorunu

1Game1Gamer

Kilopat
Katılım
3 Ekim 2015
Mesajlar
1.614
Makaleler
4
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Profil Kapağı
1523370362
Telefonda 3-4 aydır bir problem yașamiyordum ancak son birkaç haftadır telefonda sıkıntı var.

Android Oreo guncellemesini yaptiktan sonra telefonun kamerası uzağa odak yapmaz oldu. Bu sorunun çözümünü internetten araştırırken fark ettim ki bu problemi yaşayan bir çok kiși var. Sorunun Nougat güncellemesinden sonra olduğunu söylüyorlar(Android 6'da iken problem yaşayan görmedim). Sorunun yazılımsal kaynaklı olduğunu söylüyorlar fakat ASUS'un yaptığı son güncellemelerin hiç biri ișe yaramamış. Ben de ASUS'un yazılım güncellemesi yapmasını beklemekten sıkılırken parmak izinin çalışmadığını fark ettim. Ayrıca ayarlar bölümündeki parmak izi sekmesi kayboldu.

ASUS bunu çözmeye pek niyetli durmuyor. Bu forumda ASUS Zenfone 3 kullanan bir çok kişi var. Eğer buna benzer bir sorun yaşayıp çözümünü bulan var ise yazarsa sevinirim. Servise göndermeden önce kim bilir belki çözümünü bile buluruz :)
 
Android güncellemesi yaptıktan sonra hard reset atmanızı öneririm. Sorun donanımsal değilse reset sonrası bir sorun kalacağını zannetmiyorum. Bende 1 aydır wifi sorunu yaşıyorum. Durup dururken bağlantı kesiliyor ve wifi'yi kapatıp tekrar açınca bağlanabiliyorum. Sizde böyle bir sorun var mı acaba ? Telefonu servise göndermekte istemiyorum.
 
Sorunun donanımsal olduğunu düşünmüyorum. Eğer sorun donanımsal olsaydı parmak izi sensörünün ayarlar sekmesinde ayarının bulunması gerekirdi. Android 8'in bu telefonlara erken gelmesinden kaynaklı olabilir. Her şey sıra sıra bozuluyor. Dediğin sorunu yaşamadım ancak bu yaşamayacağım anlamına gelmesin. Cidden şüpheleniyorum. Şu an ASUS'un daha optimize bir güncellemesini beklemekten başka bir şansımız yok gibi gözüküyor.
 
Aynı sorunu bende yyaşamaktayım. Acaba bir çözüme vardınız mi vardıysanız lütfen bana da yardımcı olun. Kamera odaklama kendiliğinden düzeldi ama parmak izi hala ayarlarda görünmüyor ve calismiyor. Hard reset attım lakin sonuç düzelmesi. Şimdiden teşekkürler
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı