Asus ZenFone 3 vs Xiaomi Mi A1 vs Mi 5X vs Huawei P10 Lite

Bu modeller arasından Zenfone 3 alırdım.

Hocam şimdi fiyatlarına baktım. Donanım olarak modeller birebir aynılar(P10 Lite hariç),azda olsa kamera konusunda zenfone 3 daha iyi ancak Xiaomi Mi A1 ile arasında hemen hemen 200 tl fiyat farkı var değer mi sizce? Aynı şey Mi A1 ile 5X modeli içinde geçerli tek fark 5X'de miui arayüzü var onun haricinde aynı telefonlar onlarında arasında yaklaşık 200 tl fark var. Xiaomi Mi A1 modeli daha mantıklı olmuyor mu bu durumda.
 
Şu an kalkıp satın almalımıyız ? Gerçekten verilen paraya değiyor mu ?
Kullandığım model 64gb depolama 4 gb ram olan model. 1 yılını doldurmak üzere. Kamerası gerçekten iyi. 4K çekim, Sony Exmor sensörü var. Gayet stabil ve ZenUI şahsen karışık değil ve hoş. Arkadaşımda J7 Pro var ve işlemci olarak daha üstün. Pubg,Shadow Fight 3,Asphalt 8 vb oyunlarda uzun süre ısınmadan kasmadan oynanıyor. 1 senenin sonunda batarya kullanım seviyesi düştü.(%5 civarı) Ben Vatandan 1500-1600 Tl arasında almıştım. Şu an fiyatlar uçmuş. Bu fiyat aralığında daha yeni modeller alınabilir.
Benim aldığım zamanlarda fiyatını sonuna kadar hakediyordu. Ama maalesef şimdi değil.
  1. Android oreo güncellemesi aldı değil mi?
  2. Telefonunuzda sevmediğiniz ve yahut eksik gördüğünüz yanları ve varsa sorunları nelerdir?
En mutlu olduğum durumlarından biri de 8.0 Oreo güncellemesini Ocak ortası gibi almış olması.
Pil performansı iyi fakat her telefonda olduğu gibi düşüyor.(8.0 ile az da olsa düzelttiler.
Klavye teması ayarlanmıyor. Yani Asus bazı yerlerde hata bırakıyor ve düzeltmiyor. Uygulamalarda hepsi.
Oyunlarda grafik seviyesini yükseltince pil kullanımı artıyor. Yani işlemcisi çok güçlü değil.(Hiçbir oyunda kasma vs. yaşamadım ama yeni oyunlarda yüksek grafiklerde yetersizlik başlıyor. Shadow Legends'de yüksek ayarlarda fpsnın düşmesi gibi)
Pil kullanımı ne kadar artsa da iki yakın arkadaşımda olan J7 Pro ve İphone 6s'den üstün.
Kendine özgü müzik uygulaması yok.(Play Music)
Arka kısım cam elden kayabiliyor.
Şarj dolum süresi 1 saat 40 dakika civarında ve ortalama bir şarj süresi var.
Şarj süresi 1 günü çok rahat çıkarıyor. Kaliteli oyunlar oynamama rağmen.
 
Son düzenleme:
Hocam şimdi fiyatlarına baktım. Donanım olarak modeller birebir aynılar(P10 Lite hariç),azda olsa kamera konusunda zenfone 3 daha iyi ancak Xiaomi Mi A1 ile arasında hemen hemen 200 tl fiyat farkı var değer mi sizce? Aynı şey Mi A1 ile 5X modeli içinde geçerli tek fark 5X'de miui arayüzü var onun haricinde aynı telefonlar onlarında arasında yaklaşık 200 tl fark var. Xiaomi Mi A1 modeli daha mantıklı olmuyor mu bu durumda.
Sevgili kardeşim, Mİ A1 alacaksan garanti konusuna takılma. Dediğim gibi 1100 TL ye KVK garantilisini alabiliyorsun. Bu konuda sıkıntı yok zira KVK garantili olması artı bir değer. Kaldı ki telefon biraz da şans işi ve kullanıcıların garanti konusunda zaman zaman resmi üretici ile de sıkıntı yaşadıkları aşikâr. Donanımsal özellikleri dediğin gibi hemen hemen aynı. A 1 in tek artısı 12 MP çift arka kamerası olması. Harika portre resimler çekebilirsiniz ( Zenfone 3 kullanmadığım için bu konuda yorum yapamam) Bence bu bile Mi A 1 i kamera hususunda bir tık önde yapar. A1 ile aynı özellikli Zenfone 3 tekno marketlerde 1900 TL civarında. Sizin yerinizde olsam o parayı vereceğime Xiaomi' nin amiral gemisi Mİ6 yı alırım. ( Ben iki aydır kullanıyorum ve inan telefon kullanmanın keyfini sonuna kadar yaşatıyor )
NOT: Mİ A1 in bir eksi özelliğinden bahsetmeden geçemeyeceğim. Mİ A1 modelinin sar değerinin yüksek olduğu konusunda internette bir çok yazı ve yorum okudum Fakat üyesi olduğum MİUİtürkiye forumunda bu tezi kuvvetlendirebilecek hiç bir yoruma da rastlamadım. Sonuç olarak F/P bir cihaz olsun istiyorsan kesinlikle Mİ A1 al derim.
 
Ben de aynı fikirdeyim. 700 TL'yi farklı yerlerde değerlendirebilirsiniz. Fakat Zenfone 3'ün kamerası daha üstündür.
Kullanmadığım bir cihaz hakkında yorum yapmak istemem. Fakat aynı özelliklere sahip bir cihaza ekstradan o kadar para vermek bana da mantıklı gelmiyor. Tercih yine de telefonu alacak arkadaşın tasarrufunda. Hayırlısı olsun....
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı