ASUS ZenFone 5Z (ZE620KL) Bootloader kilidi nasıl açılır?

Aktif olarak ASUS ZenFone 5Z kullanıyorum fakat bir türlü bu Bootloader kilidini açamadım. Sanırım ASUS desteği kesmiş diyorlar. Bilenler yardımcı olursa sevinirim.

İlgili konu: Where is Bootloader Unlock Tool?

Hocam bizim evde de şu an ASUS ZenFone 4 var, fakat sorununuzu tam anlayamadım eğer sorununuz Boot Manager'e girememekse farklı bir Bootloader sürümü atabilirsiniz içine.

Hocam bizim evde de şu an ASUS ZenFone 4 var, fakat sorununuzu tam anlayamadım eğer sorununuz Boot Manager'e girememekse farklı bir Bootloader sürümü atabilirsiniz içine.
Aslında telefona LineageOS kurmak istiyorum. Bunu yapmam için de bootloader kilidini açmam ve fastboot yapabilmem gerekiyor diye okudum. Daha önce custom rom atmadım bu yüzden rehberden okuyarak yapmaya çalışıyorum fakat rehberdekileri yapmam rağmen bootloader ve fastboot yapamıyorum. Sorun aslında tam olarak bu.

İlgili rehberde Asusun bootloader için kendi sitesinden indirmem ve oradan yapmamı söylüyor fakat forumlardan okuduğum kadarıyla Asus bu taraftan desteği kesmiş gibi.

Eğer yapılıyorsa farklı bootloader ile nasıl yapabilirim?

Son düzenleme:
Aslında telefona LineageOS kurmak istiyorum. Bunu yapmam için de Bootloader kilidini açmam ve Fastboot yapabilmem gerekiyor diye okudum. Daha önce Custom ROM atmadım bu yüzden rehberden okuyarak yapmaya çalışıyorum fakat rehberdekileri yapmam rağmen Bootloader ve Fastboot yapamıyorum. Sorun aslında tam olarak bu.

İlgili rehberde ASUS'un Bootloader için kendi sitesinden indirmem ve oradan yapmamı söylüyor fakat forumlardan okuduğum kadarıyla ASUS bu taraftan desteği kesmiş gibi.

Eğer yapılıyorsa farklı Bootloader ile nasıl yapabilirim?

Hocam kusura bakmayın biraz geç cevap verdim, şimdi farklı bir şey yüklemeden önce geliştirici seçeneklerini açtınız mı?

Hocam kusura bakmayın biraz geç cevap verdim.
Ne kusuru önemli değil.
Şimdi farklı bir şey yüklemeden önce geliştirici seçeneklerini açtınız mı?
Açtım USB hata ayıklamasını da açtım. Sonrasında bilgisayara adb ve fastboot için gerekli dosyalar olan "platform-tools" adında bir dosya indirip klasörün yolunu da Ortam Değişkenlerindeki Path'e ekledim.

Sonrasında "adb devices" yazdığımda ve telefonu pc ye bağladığımda gözüküyor ardından "adb reboot bootloader" yazıp giriyorum. İşte buradan sonrası bende yok.

Yani tam olarak sorum bootloader kilidini nasıl açabilirim?

Güncelleme - 25.11.23
Şuan için hiçbir ASUS marka telefonun Bootloader kilidini açmak mümkün değil. ASUS açık bir şekilde hem yeni hem de eski telefonlardan desteğini çekmiş gibi gözülüyor. Hiçbir resmi açıklama yok Zentalk forumlarda 2023 Q3 sonuna kadar tekrar kullanıma açılacağı ile ilgili bazı mod yorumları olsa da kimse ne olacağını bilmiyor.

Q4'ün ortalarında olmamıza rağmen hala ne bir açıklama ne de bir bilgi var. ASUS telefonları ülkemizden çekilmiş olsa da gene de yazmak istedim. Resmi olarak satılmasa da telefonların bazıları hala internette satılıyor. Tavsiyem bunu bilmeniz alacaksanız da buna göre satın almanız. İleride bir güncelleme olursa buraya tekrardan yazarım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı