ASUS Zephyrus G14 boşta 65 derece oluyor

@phenex
GA401QE-K2203 14" WQHD
Modelini aldım
3200 mhz ram kullanıyorda cl şuan ki cl değeri nedir onu bulamadım
Hocam benim laptop ile aynı model. Laptopta şuan anakartına lehimli 1 adet 16 GB RAM bulunuyor. Tek bir RAM slotun var ve o da boş. Ben ekstradan 1 adet 16 GB RAM aldım ve totalde 32 GB RAM oldu. Dual Channel yapmış oldum. Bu laptobu RAM yükseltmeyi göze alarak almıştım. Çünkü diğer birçok modelde 16 GB şu şekilde bulunuyordu;
8 GB Anakarta lehimli, diğer 8 GB RAM'de tek slotta takılı halde bulunuyordu, dolayısıyla RAM yükseltmem için dezavantajlı bir uyum olacaktı. Bu model direkt olarak Anakarta lehimli 16 GB'a sahip.
Laptoptaki RAM modeli; Samsung 3200Mhz CL22. Diğer başka özellikleri yazmayım ama benim almış olduğum RAM şu;

Bigboy 16GB DDR4 3200MHz CL22 Notebook Rami B32D4SC22/16G

Türk markası, daha önce hiç denememiştim ama Samsung'un modüllerini kullanıyor. Araştırarak aldım, hiçbir sıkıntı yok. Tam uyum birebir aynısı zaten özellikleri. Hatta alışveriş deneyimimi de çok beğendiğim için bir başlık bile açtım;


RAM yükseltme düşüncen varsa şu video yardımcı olabilir;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayrıca Asus kendi sitesinde de model RAM yükseltmesi için kılavuz bulunduruyor. Aşağıya link ekliyorum. Kılavuzu inceleyerek vida söküm ve nasıl RAM yükseltebileceğini (ilk 5 sayfa) okuyabilirsin.

 
Son düzenleme:
Merhabalar 3 gün önce ASUS Zephyrus G14 aldım ve Windows 11 kurulumu yaptıktan sonra sadece Windows Update ile driver ve sadece ASUS yazılımlarını kurdum.

Eki Görüntüle 1320133

Hiçbir şey yüklü değil iken açık değil iken bile 60-65 derecelerde geziniyor ve ani dalgalanmalar var bir anda 48e kadar düşüp 68e kadar çıkabiliyor.
Six sieage 6 ilk olarak test ettiğimde(Turbo veya performans modu gibi yüksek ayarlarda deniyorum) 85 derece civarlarında seyir ediyor ve 10-15 dakika sonra uyku ya da hazırda bekle moduna geçerek muhtemelen kendini kapatıyor.
@Recep Baltaş ve @phenex sanırım sizlerde bu cihaz vardı sizin başınıza geldi mi?
Ekbilgi: Cihazı 2 monitör ile kapağı kapalı olarak kullanıyorum. Acaba kapak kapalı olduğundan hava akışımı sağlanmıyor diye açık şekilde denedim durum aynı.

Normal. Bende ki ASUS cihazda da öyle. Boşta fanlar çalışmıyor genelde.
 
bu çok iyi yani 1 adet boş yerimiz var teşekkür ediyorum
hocam tüm bilgiler için teşekkür ediyorum emin olun beni fazlası ile aydınlattınız
 

Geri
Yukarı