ASUS Zephyrus G14 R7 5800 NVIDIA 3050 termal macun mu sıvı metal mi?

AreYouOkey

Kilopat
Katılım
11 Nisan 2018
Mesajlar
1.974
Makaleler
1
Çözümler
9
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar, ASUS G14 model Gaming bilgisayar kullanıyorum. Şu an MX6 macun sürülü, ama FPS sorunum var. Oyunlara girdiğim zaman ilk 10 dakika normal çalışıyor, fakat sonrasında FPS'im 5-15 arasına düşüyor. Her yolu denedim, defalarca macun değiştirdim, ama sorunun önüne geçemedim. Bu bilgisayarda kendi üzerinde sıvı metal ile geliyormuş galiba, net bir bilgi bulamadım. FPS sorunum bilgisayarın arkasına fanların olduğu kısma hava üflediğimde düzeliyor. Acaba termal macundan vazgeçip sıvı metal alıp sürsem önüne geçebilir miyim, yoksa boşa mı masraf olur? İlk halinde sıvı metal sürülü gelip gelmediğini bilen var mı?
 
İşlemci ve ekran kartı sıcaklık değerlerinizi söylerseniz daha iyi analiz edebiliriz.

Bence değerlere bakmaya bile gerek yok sadece cihazın temizlik zamanı gelmiş.
 
O laptopta işlemcide sıvı metal macun sürülü geliyor. Ekran kartı normal macun diye biliyorum ama. Keşke başta ellemeseymişsiniz.
 
İşlemci ve ekran kartı sıcaklık değerlerinizi söylerseniz daha iyi analiz edebiliriz.

Bence değerlere bakmaya bile gerek yok sadece cihazın temizlik zamanı gelmiş.
Hocam sıcaklıklar 100 ü zorluyor ve FPS sonrasında 5-15 arası oluyor. Klasik thermal throttling mevcut. Temizlik yaptım zaten bir şey değişmedi.
O laptopta işlemcide sıvı metal macun sürülü geliyor. Ekran kartı normal macun diye biliyorum ama. Keşke başta ellemeseymişsiniz.
Laptopa sıvı teması gerçekleşti, sonrasında değerler bu hale geldi. Yani üzerinde sıvı metal varken de ısı 5-10 dakika içerisinde 100'lere yaklaşıyor ve sonrasında FPS 15 ve aşağısında seyrediyor. Hikaye tam olarak şöyle hocam, soda içerken yanlışlıkla laptopa döktüm sonrasında bir gün boyunca kurutup içini açıp temizledim ama soğutucu blok ve fanlara hiç dokunmamıştım ona rağmen soda dökülmesinden sonra ısı değerlerinde korkunç bir artış meydana geldi. Bende kendi kafamdan sodanın termal macuna gelmiş olabileceğini ve yapısını bozup ısı sorunu meydana getirebileceğini düşünerek macun yenilemeye karar verdim. Açtım ve elimde halihazırda bulunan MX6 ile değişimini gerçekleştirdim. Bende sonradan işte anladım o şeyin sıvı metal olduğunu ama artık çok geçti ve dediğim gibi sıvı metal varken de bu ısı sorunu mevcuttu, sıvı teması sonrasında başladı. Tekrar bir sıvı metal alıp sürmek mantıklı olur mu? onu düşünüyorum. Elimde klasik herkeste bulunan vantilatörlerden var laptopa doğru çalıştırıyorum saatlerce sorunsuz, performans harika ama kapattığım anda bilgisayar kasım kasım kasılıyor. Bir laptop soğutucusu ile sorunu çözer miyim dedim, bir tane soğutucu aldım lakin oda fayda etmedi vantilatör ile canavar ama laptop soğutucusunun gücü yetmiyor soğutmaya. Bu arada açıp test ettim cihazın kendi fanları gayet güzel çalışıyor. Eğer sorunu çözemez isem en son bir kasa alıp laptopun anakartının üstüne soğutucu modifiye edip masaüstüne dönüştürmeyi düşünüyorum. Zaten monitör ile kullanıyorum cihazı ama taşınabilirliğini feda etmek istemiyorum ondan en son çare olarak bunu yapacağım. Şuanda çözüm arıyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı