Atatürk bugüne kadar yaşasa ne olurdu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
"... Mustafa Kemal Paşa beyanâtıma karşı hiddetle bütün içini ortaya döktü:

-Evet Karabekir; Arapoğlu'nun yavelerini Türk oğullarına öğretmek için Kur'an'ı Türkçeye tercüme ettireceğim ve böylece de okutturacağım! Tâ ki budalalık edip de aldanmakta devam etmesinler!...
 
Bakın beni dinleyin hem Müslüman hem Atatürkçü olunmaz diye bir şey yok bu safsatadır. Laiklik dinsizlik değil devlet ve din işlerinin birbirinden ayrılmasıdır.
Atatürk eğer laikliği getirmeseydi.
İktidar ve halk arasında aşırı bir köprü olacaktı.
 
Erbakan Türkiye cumhuriyetinin gelmiş geçmiş en zeki ada mıydı? 1 yılda 50+ fabrika açtı yüzde 300 zam verdi ağır sanayi + yüzde yüz Türk motor yaptı?
Türkiye cumhuriyetinin en zeki adamı ne Erbakandır ne de Ecevittir, Türkiye cumhuriyetinin en zeki adamı gazi Mustafa Kemal Atatürktür, 1 yılda 50 fabrika açtı da ne oldu? Etkisini görüyor muyuz? Hayır, %100 yerli diye bir şey yoktur canım benim, Amerika'nın bile %80'lik bir yerliliği var.
 
Erbakan çalışkan bir adam olabilir ama siyasal islamcıydı. İmanına bir şey diyemem ancak bu siyasal İslam ülkeyi bitirirdi din istismarcısı bir yönetim geldiğinde.

Dindar ile dinciyi birbirine karıştırmayın.
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Sekülerizm, ahireti bırakıp dünya hayatına odaklanmak.
Faşizm ise, baskı vb.

Atatürk'ün sözde camiileri kapatmasına iyi yapmış diyen islamafobik arkadaşa kendi fikirlerinin zorla empoze etmeye çalıştığı için faşist dedim. Umarım anlamışssındır.
 
Bu ve bunun gibi insanlarla dolu ülke... Yani bunlar var olduğu sürece bırakın Atatürk'ün yaşamasını, bekledikleri Hz. Mehdi bile doğduğu gibi ölürdü.
 
Benim vefat etmiş dedem 1938 doğumlu ona bunları sorduğumda hayır böyle birşey yok derdi. Bu sözün akp uydurması olduğuna inanıyorum ben.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı